![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Kaymak Ağacı;
Benim de sekiz-on sene önce Manisa-Osmancalı'da babamın bahçesine diktiğim kaymak ağacı her sene çiçek açtı,ancak hiç meyve vermedi.Sonunda annemin gazabına uğradı(77 yaşında).Bir gün köye gittiğimde yerinde yeller esiyordu.Ayrıca, sanırım ege iklimi uygun değil,belki Yalova ve Antalya gibi yerlerde meyve verebilir.Manisa içinde bazı yerlerde peyzaj bitkisi olarak kullanıldığını gördüm ama meyve vermiyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ya da kulak temizleme pamuklari yolu ile sunni dollenme yaptirmaniz gerekiyor. Ben de yasatamadim.. Cok guzel cicekleri olan bir bitki. Sevgili Baldizim maalesef bitkimi yasatamamisti.. Daha sonralari Gojiler de verdim.Onlarda ayni akibete ugrayinca bitki alisverisini onun ile kestim. Artik, sadece bahcemde tadimlik yiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2014
|
Ya arkadaslar 2 hafta önce fidancıdan feijoa fidanı aldım, 5 lt su şişesine diktim. İlk zamanlar güzel iken bugün yaprakları kara kara beneklendi onu öyle görünce üzüldüm.Taze yaprakları da buruşuklaşmış.Güneşi fazla görmedi son 2 haftada.Zaten ocak ayındayız.Toprağı nemli.Yaprağına dokununcada düşüyor hemen.Cok suladığımı da düşünmüyorum ama olabilir tabi.Toprağı çam toprağı,torf,perlit,kırmızı toprak (poşetindeki kendi toprağı) karışımı. Sizce neden olmuş olabilir? Akıbeti ne olabilir? Ne yapmalıyım? |
|
|
|
![]() |
|
|