![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Kuyucu, Çalışmalarınızda başarılar.Merakla bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
O kadar çok uğraşıyorum ki gerçekten. İnşallah başarırız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Amin Amin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Sayın Kuyucu; "Gelecek Mart" sipariş listesini oluşturmaya başladığınız an beni de ekleyin lütfen. Her türden iki fidan olmak üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
sayın kuyucu keşke ben de orada olsamda elimden geldiğince size yardım edebilsem. Allah kolaylık versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun sn sındırgılı. Yaprak dökmeyen bir çalının bu şekilde toparlanması büyük başarı, tebrikler. Benim de geçen yıl sadece 1 ad. çiçek açan kaymak ağacımın üzeri bu sene neredeyse çiçekle kaplı. Her akşam yeni açanları kendim tozlaştırmaya çalışıyorum. Bakalım bu yıl kaymak meyvesi ile müşerref olabilecekmiyiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar meyve oluşumunu merak ediyorum.Bendeki çiçeklerin yaprakları döküldü.Herhangi bir büyüme yok .İnternetten resim araştırdım.Çiçekten meyve oluşumu ve büyümesi evrelerini bulamadım.Gözlemleyipte resim çeken var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
benim bahçedeki feijoaların bulunduğu yer -11'e düşmüştü, kamkat ile aynı yerdeler, daha önce de söylemiştim guava tamamen kurudu, mayer limonlarım kurudu, kamkatım zarar gördü feijoalar hiç etkilenmedi. Benim de feijoalarımın da üzerleri meyve dolu kısmet olursa ilk defa tadına bakacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benim feijoamın alt sürgünlerinde sararmalar var.Yapraklar renkleri haricinde gayet sağlıklılar.Bu renk değişiminin sebebi demir eksikliğimi acaba,neler kullanmalıyım.Daha yeni aldım seradan, 1 ay oldu üzerinde tomurcuk benzeri oluşumlar da var.Umarım ölmez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Burada da mı karşılacaktık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lonicera evet buradada karşılaştık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tolgahann, bu bitkinin 6-7 Ph aralığında toprak isteği aklımda kalmış bir yerlerden. Bu sebeple toprağı asidik yapmaya yardımcı olsun diye amonyum nitrat yerine amonyum sülfat kullandım. Yaklaşık 5 litre sulama suyuna 3 tatlı kaşığı koydum. 1 hafta sonraki sulama suyuna da bir tatlı kaşığı demir sülfat kattım. Şimdilik sorunsuz gelişiyorlar. İsterseniz bir süre bitkinizi gözleyin, yeni çıkacak yapraklarda sararma ve ardından kuruma oluşursa deneyin. Belki dediğiniz gibi yolculuğa veya yeni yerine verdiği tepkidendir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Biraz bulanık çıkmış, tam olarak seçilmiyor ama sanırım yeni yaprak veriyor. Çıkarken birbirine yapışık gibi filizleniyor. Sonra sağa ve sola açılıyorlar. Bendeki henüz 1 yaşında olduğu için gözlemim bununla sınırlı. 3 yaşından itibaren çiçek verdiğini söylemişlerdi, sizin fide kaç yaşında bilmiyorum. Umarım ben yanılıyorumdur da çiçek tomurcuğudur. Sn oğuzhan'ın bitkisi çiçeklenmişti yanlış hatırlamıyorsam, belki o daha net cevap verebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle tomurcuk endişelenme. Benimki 3 yaşında sadece 1 çiçek açmıştı. Bu sene coştu maaşallah. Şimdi çiçek yapraklarını döküyor. Meyvelerin şişmesini bekliyorum. Çiçeklerini kendin tozlarsan bu sene bile meyve yiyebilirsin. Hatta keşke başka bir tozlayıcı dal bulabilsek daha garanti olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Kaymak ağacının kendi kendine döllenebilmesine rağmen farklı bir ağaç olursa meyve tutma oranı fazla olur diye okumuştum. Bilemiyorum akraba evliliği gibi bişey mi oluyor bu kendi kendine tozlama ![]() Hep birlikte göreceğiz artık. Sonradan dökülmezlerse benimkiler meyveye dönmeye başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tolgahann, gözünüz aydın. Şimdi daha belirgin çiçek tomurcuğu olduğu. Yeni yaprak sürgünü bu şekilde değil. İnşallah meyvelerini de görürsün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tolgahann , Senin ki geç kalmadı benim ki erken açtı .Gayet sağlıklı duruyor.Birkaç sararma önemli değil .Onları bitkiden uzaklaştır.Sulamaya dikkat et.Suyu seven bir bitki.Sussuz kaldığı zaman yapraklar ve yeni filizlerde kuruma oluyor.Güle güle büyüt . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|