![]() |
|
![]() |
#151 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Hangi türler geliyor sn Kuyucu? fidan satışında beni hemen sıraya yazabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Şimdiden sabırsızlanıyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
bendede 4 adet kaymak agacı var.umarım meyvelerini bu sene alacagım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Şu an için Triumph ve Mammouth geliyor. Sırada ise Apollo ve Dufy (Portakal büyüklüğünde olan) var. Çoğaltma çalışmalarım ise devam ediyor. Satış kısmında yetki istedim ama henüz gerçekleşmedi sanırım. İsteyen arkadaşlar Feijoa türü, sayısı ve meyve olarak miktarını bana özel mesaj olarak gönderebilirler. Ayrıca en az Feijoa kadar muhteşem lezzete sahip 2 farklı meyve ağacını çoğaltma çalışmalarım devam ediyor (White Sapote, Black Sapote"Çukulatalı Puding Meyvesi"). İnşallah başarabiliriz. Sitede bu konularda gerekli bilgiler mevcut. iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
çoğaltma doku kültürüyle mi yoksa aşılamayla mı olacak? bana triumph ve mammoth dan 10 ar tane, apollo ve dufy gelince onlardan da 10 tane olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Oğuzhan ne güzelmiş çiçekleri , kutlarım .Gerçekten iyi bakmışsın . Benimde bahçemde 2 adet ağacım var , bu sene çiçekleneceğini umuyorum . Senin ağacının yaşı ve boyu ile ilgili bilgi verebilirmisin ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Güzel bir haber Sevgili kuyucu. Resim ve diğer bilgileri merakla bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Oyaman teşekkür ederim.3 ve 4 yaşında ağaçlarım. Boyları 95 cm -100 m . Umarım en kısa zamanda sizinkilerde açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Fidanlığa gidemedim gübre için lütfen biraz bekleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah Sn. sındırgılı . Bu arada Feijoa aşırı rüzgardan hiç hoşlanmıyor. Bilginize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Büyük Adadaki yerimde rüzgar pek yok...Bugün gittiğimde durumları pek iyi değildi...Pazar günü topraklarını devşirme yapacağım..Bakalm Oğuzhanda gübre ismini o zamana kadar verirse ballı kaymak olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sn. sındırgılı Ben deneme çalışmalarım için diktiğim 25 adet Feijoa' ya B5A verdim bu sene . Bakalım sonuçlar ne olacak. Şu anda size fazla bir öneride bulunamıyorum. Toprak olarak çok seçici değil ama sulama bitkiyi pozitif etkiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Yaptığım denemelerde, her hafta sulanan ve 2 haftada bir sulanan arasında ciddi bir gelişim ve verim farkı var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Yeni Üye
|
bendede 4 adet kaymak agacı var.umarım meyvelerini bu sene alacagım.tadı hakkında bilgi verecek var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Sn. karagoz, Fazla tekrar olacak ama, tadı çilek, limon, kivi karışımı. Kıvamı ise olgunlaşmış meyvelerde kaymak gibi olduğu için yaratıcı arkadaşlar sanırım Türkçe'de Kaymak ağacı olarak isimlendirmişler. Ticari türler harika ama Türkiye 'de tohumdan üretilenler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hafif limoni . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Birçok tatlıda, meyve suyu olarak hatta yemeklerde kullanılan fantastik bir meyve. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu.
|
sonunda ilk çiçeklerini açtı
merhaba dostlar 2 yıl önce aldığım iki adet kaymak ağacım (Feijoa) kapalı balkon seramda yetiştirmeye çalıştım ve sonuç ilk çiçeklerini açtı ![]() saygılar Düzenleyen bahtiyar02 : 30-04-2009 saat 21:07 Neden: ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Sayın bahtiyar02 inşallah meyvelerini görürsünüz. Kapalı mekanlarda çiçeklerin tozlaşması biraz daha zor olmakta meyve alabilmek için umarım bu hususu düşünmüşsünüzdür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili egome çok haklısınız kapalı ortamla çiçeklerin döllenmesi çok zor ama elimden geldiğince gündüzleri pencereleri açıp, rüzgar sayesinde döllenmeyi sağlamaya çalışıyorum.havalar henüz tam anlamıyla ısınmadığı için geceleri serayı kapalı tutuyorum. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Sn. bahtiyar02 kaymak ağacınızın çiçekleri çok güzel.. Umarım bizlerde görürüz. Yanlış hatırlamıyorsam balkonda vantilatörünüz vardı arada azıcık çalıştırsanız, suni rüzgar yaratsanız faydası olur mu diye aklıma geldi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok değişik yollardan gelecek. Bazıları Almanya üzerinden ,Amerika (Apollo , Neametze) ve diğerleri de Avustralya ve Yeni Zelanda' dan. Henüz Italya' dan bir bağlantı bulamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Feijoa -10 ' lara kadar dayanır. Sıcak ortamda tutacağım diye strese girmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Size bahsettiği gübre biraz geç oldu ama temiz oldu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Yeni Üye
|
arkadaşlar bursa da yasayıpta fejio meyvesine ilgisi olan arkadaslara yardımcı olabilirim.ilgilenen arkadaşlar özelime mesaj atabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Bir sorum olacak; Kaymak ağacımın bazı yapraklarının üzerinde kahverengi benekler oluşmuş. Bazı yapraklar ise tamamen kahverengi. Ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|