![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Kaliteli ve güvenli bir şekilde alabileceğim kaymak ağacı satan yer tavsiye istiyorum arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
romantik serseriden alabilirsin.sitesi mor beyaz botanik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
![]() Bu sezonun ilk bebekleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler.Bu ara hareketlenir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Bakalım meyve tutacaklar mı ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Güzel Çiçekli Feijolar, yakın zaman içinde meyveye dönüşecekler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu.
|
Feijoa çiçeklerine devam, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-08-2006
|
Maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
![]() Benim fidanlar geçen sene aşırı boylandı örtü altı olduğundan dolayı bu sene alt dallar oluşmasını zorlamak için uç aldım ama bir şeye yaramadı kalınlaşması ve dal oluşumu için ne yapmalı bahar başı baş kesimi yapsam faydası olurmu. Arkadaki ince olanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Merhaba,benimde 50 cm boyunda iki adet feijoam var.seneye çiçek açar mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Forumda konuları okurken aklıma takıldı. Herhangi bir tropikal meyve veya normal bir meyve ağacını balkon ortamında budayarak, yani biraz büyümesini engelleyerek yetiştirme şansımız varmı ? Mesela Sayın Todor un örnek verdiği fotoğrafların birinde, normalde 4-5 metre büyüyen ağaç saksıda minik olarak yetiştirilmiş. Bir de, bu yöntem belki bu ağaç için uygun olmuş olabilir. Diğer ağaçlar da bu yöntemle küçük bırakılıp meyve alma şansımız olurmu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili athena-asena; Gözünüz aydın. Galiba olacak. Benimkilerdede durum aynı. İlk kez meyvesini görecek gibiyiz. Yalnız, yapraklardaki ilaç veya gübre bulaşıkları nedir? Ne amaçla kullandınız? Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ozbilgic, Zannedersem o kaolin, Bendeki agaci, Baldiz istedi..... Ciceklerini cok sevmis ![]() Ben de kiramayip vermistim, 2 hafta sonra tum agaci kuruttu. Yahu, bu kadar da yesilsiz bir el olurmu ? Lisiler de mahvolmus durumda.... Bir de, benden bahce planlamasi icin yardim istiyordu... Benden ve de bahcemden uzak dursun diyecegim ama olmuyor....... Bahcivanlik kursunda iken Yalova Ataturk Yetistirme Enstitusunde Kaymak Agaci yetistirdiklerini gormustum. Fakat satildigini ilk defa duyuyorum. Bir telefon edip sormali... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
İnan üzüldüm be Sındırgılı. Bu günlerde, düzenli birkaç güne bir sulama gerkiyordu. Belliki susuz bırakmış. ![]() Biraz önce benimkilere baktım. Her ikisindede yer fıstığından biraz irice, birer ikişer meyve var. Sanırım bu sene ilk meyvesini yiyeceğiz. Ben benimkileri, bizim sitedede satış yapan Yalovalı bir fidancıdan almıştım. Aynı zamanda Hünnap' ta satıyordu. Her iki başlığı bir incelersem belki bulurum. Haber veririm. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaparaklarına kaolin kili atmıştım hocam. Hayırlı iftarlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Istanbulda bir apartman bahcesinde olan feijoa, ustunde sadece 3-4 tane meyve var. Bunun sebebi herhalde agac tek oldugu icin, capraz tozlasma icin ikinci bir agac yok, ama cok buyumus. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
kartal sahildeki bir fidanlikda onlarca saksi feijo birarada duruyordu ve sadece bir tanesinde 2 adet meyve tutmusdu, sanirim capraz tozlasmadan daha fazla etken var, bu gun ilk kez meyvesini tatdim, cevizden biraz buyuk meyveler . sanirim henuz olgunlasmamislar, cunku tadi tam bir husran, Düzenleyen kazanlik : 02-11-2011 saat 12:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Arkadaşlar kaymak ağacı hala Atatürk bitki araştırma merkezi yalova'da satılıyor mudur ? Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Bir de arkadaşlar bu bitkinin bonsaileştirilebilen bir bitki türü olduğunu yazmıştı arkadaşlardan biri ,bunu nasıl yapabilirim ? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Charlaux ,Zeytin Bonsai ile aynı işlemleri uygulamanız yeterlidir. Bunu bonsai bölümünde sorarsanız arkadaşlarımla yardımcı oluruz. Öncelikle elinizdeki Feijoa fidanı varsa görselini paylaşmanız kolaylık sağlayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar, Aldığımda 3 yaşında idi(satıcının ifadesi), Şu an 4-5 yaşındaki Kaymak ağacıma, 15-08-2011 tarihinden aşağıdaki havaî köklendirme uyguladım. Kabuk kaldırmadım, sadece çepe çevre 2-3 sıra çizik attım. Sağlıklı gelişimini sürdürüyor. 15 gün önce gazeteleri yırtıp baktığımda, köklenme farkedemedim. 2,5 ayı geçen bu süre yeterlimidir acaba? Bu günlerde dibinden kessem ve iç ortamda saksıya alsam, ya da daha da beklemem konusunda yardımcı olsanız lütfen. ![]() Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|