![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
Sn.16karagoz16 önceki sayfalarda bu kpnuyla ilgili birçok bilgi bulabilirsiniz. Arkadaşlar bu gün parmak kalınlığında dallardan birine havai köklendirme yaptım.Köklendirme hormonu beklediğim için geciktim.Bende köklendirme hormonu olmadığını okuyan Sn.cemo sağolsun elindeki hormondan bana gönderdi.Fotoğraf çekemesemde yaptığım işlemi anlatayım.Umarım köklendiği günleri görürüz. 1-) Köklendirme yapılacak dal seçilip, bir bölümünün kabuğu kaldırıldı. 2-) Köklendirme hormonu fırça ile eşit şekilde dalın kabuğu kaldırılmış bölümüne sürüldü. 3-) Kabuğu kaldırılıp köklendirme ormonu sürülen bölge pet bardak geçirilip içi nemli torf ile dolduruldu. 4-) Bardağın etrafı nemi sabit tutmak için streç filmle kaplandı. 5-) Son olarak ışığı geçirmemesi için bardağın etrafı aliminyum folyoyla kaplandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Merak etmeyin ben size hediye gönderirim sadece Ekim ayı sonuna doğru bana hatırlatın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlar , Ticari Feijoa türleri elime ulaştı. Şu anda çoğaltma çalışmalarına başladım. Bakalım başarabilecekmiyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kuyucu sizden bir üzümsü çeliği almıştım kışın, bir tomurcuk açmıştı. Kışı geçir di kıştan beri aynı üç yaprakçık olarak bekledi, şimdi kurudu. Benim kaymak ağaçlarının rengi açık yeşil değil, beyazımsı, bu renk bozukluğu neden oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nariçi, Eğer Seabuckthorn ise, bu sonbahar elimde yetiştirdiğim 5 adet' ten isteyenlere göndereceğim tekrar. Feijoa konusunda ise resim eklerseniz bakıp bir fikir verebiliriz. Mineral eksikliğinden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sn. tourkana . Maşallah.Tebrikler.Çok güzel görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayenizde meyveli bir kaymak çalısı gördüm. Teşekkürler, elinize sağlık. Ama aklıma birşey takıldı. Sizin sadece kaymak çalılarınız mı var? Onların bulunduğu yer bir bahçe! Bahçenizin görünmeyen yüzünü ve diğer bitkilerinizi ''Üyelerin Bahçeleri'' bölümünde adınıza açacağınız bir sayfada görmek isterdim. Sevgiyle kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu.
|
Görünen yüzü ve diğer ağaçlarımı , Zen bahçesi ve zen-bahçesi bahçe bonsaileri bölümlerinde bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3971 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7569 Kaymak çalışı benim bulunduğum yer olan Sarıyer Demirciköy'e çok güzel uyum sağladı, hiç gübre vermeden gayet verimli oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu.
|
Geçen sene de vardı ama 4-5 adet kadardı ve ben erginleşmesi için bekletileceğini bilmiyordum,erken kopardım ve tadı yok diye attım . Bu sene 2 kilo verir sanırım. Fidanı Yalova Karaca Fidanlığı'ndan almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
herkese ***. bende günlerdir bu kaymak ağacı üzerinde bilgi toplamaya çalışıyorum. namı diğer feijoa. bence harika bir meyve. bende de iki tane ekili feijoa var. ikinci yılında. yalova araştırmadan almıştım. gelişmeleri çok güzel. bu yıl çoğaltmayı düşünüyorum. yapabilirsem sizinle paylaşırım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Bende hiper troid var guatr hastalraına iyi geldiğini okudum bu meyvenin eğer Mardinde yetişiyosa Konyadada yetişir galiba bu güzel haber peki nerden ulaşabiliriz bu bitkiye Konyada bulabilceğimi hiç sanmıyorum? Düzenleyen bengi_su : 24-10-2009 saat 07:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Güzel soru. Şunuda söylim Konya'nında gördüğü en düşük sıcaklık -25,8°C. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Feijoa'nın yaşama alanları anlamak için baz alınacak bitki zeytindir. Yani zeytinin yetiştiği bölgelerde rahatlıkla yetişebilir. Mardin'de yaşayan bitki Konya'da yaşayabilir diye bir mantık yürütmek yanlıştır. Küresel ısınmadan dolayı mikro klima özelliği olan yerler ortaya çıktı, deniz seviyesine yakın olan İstanbul'un bazı yerlerinde artık portakal limon gibi narenciyeler yetiştirilebilmekte. Deniz seviyesinden yüksek olan yerlerde bu tür bitkiler kışın mutlaka korunmalı. Saksıda meyve alabilmeniz için en az 90 litrelik saksı ve 5 yaşından büyük 2 tane ayrı ağacınız olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Ben ılıman iklim olmayan bi yer olduğu için Konyadada yetişir demiştim yanlış anlaşıldı sanırım ama artık konyadada bir çok meyve yetiştirilebiliyor mardinde zeytin yetişiyormu bilemem ama dışarda don olsada kapalı ortamlarda en fazla -10 oluyor soğukluk ki artık -15 den daha düşük seviyeleride çok yaşamıyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu.
|
-15 çok düşük bir sıcaklık. Bu tür meyve fidanları -4 ten aşağıda kesinlikle ölür. Muhafaza edilecek yerde bile -4 ün altına düşmemeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Syn. Mutlu evin içindede yetiştirebilceğimi söylemiştim en fazla kaç dereceye düşebilirki evin sıcaklığı bunu denemeden yetiştirip yetiştiremiycemi öğrenemem sanırım araştırmasını yaparım ona göre yetiştirebilceğim yeri ayarlarım sorun olabilceğini sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bengi su, Kışın camekanlı bir balkonda muhafaza edersiniz.Baharda dışarı alırsınız.Deneyin uyum sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu.
|
Bodrum'a gönderilmek üzere paketleme yaparken 2 tane feijoa ağacında 1 tane meyve gördüm, demekki daha tam olgunlaşmamış inşallah yolda düşmez. Bitkileri alanın şansına, seneye bolca meyve tutarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Fejiolar kaç yaşındaydı . Mutlu abi fiyat ne kadar . Cins olarak meyve yuvarlak mı uzun olan türden mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|