![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Evet çok iyi gelmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora edulis Maruçya diye de geçiyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Ya arkadaşlar, ben yalovada yaşıyorum. Acaba bana "Passiflora Edulis"in(meyvesi yenen ve dışı patlıcana benzeyen çeşit) çimlenebilecek tohum veya koklenmiş küçük bir fidanını gönderebilecek ya da satabilecek olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Peki, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Bugün harika bir güzellik yaşadım. Passifloramın iki tomurcuğundan biri gözlerimin önünde açmaya başladı. O kadar hızlı açıyordu ki makineyi zor yetiştirdim. Herşey nerdeyse 2-3 dakika içinde olup bitti. Bu kadar hızlı geçişler olacağını bilseydim videoya çekerdim. İkinci tomurcukta da şansım böyle yaver giderse bu kez videoya çekeceğim. Hafif ve çok hoş bir kokusu var. Nasıl anlatılır bilemiyorum ama sabunumsu bir koku. Bulsam böyle bir parfümüm olsun isterim doğrusu. Gelip gidip seyredip, koklamaktan bir hal oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Meyve elde etmek için hemen tozlama yapmaya çalıştım ama ovaryumun neresi olduğunu bir türlü anlayamadım. Ben de benzettiğim-benzetmediğim her yere fırça ile sarı tozları sürmeye çalıştım. Erkek organlar da o kadar çabuk ters döndüler ki bir yandan fotoğraf çek, bir yandan tozlama yap elim ayağıma dolaştı. Doğrusu bilen varsa ve yazarsa çok sevineceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
çok güzel nazar değmesin Passifloralar meyvesi bir tarafa sadece çiçekleri bile yetiştirmek için tek başına yeterli bence. Acaba sizdeki hangi tür passiflora |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Bu Passiflora caerulea. Bu cinsin meyvesi çok makbul değil bildiğim kadarıyla. Esas meyve amacıyla yetiştirilen başka çeşitleri var ve hepsinin çiçeği birbirinden güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Eylül-Ekim aylarına dek açması gerekir diye biliyorum. Daha açma dönemi yeni başladı Arzucum, neden umutsuzluğa kapıldın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
Alıntı:
Bence tozlama için biraz acele etmişsiniz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Ooooo Maşallah Nevsune abla .Güzel şov olmuş.Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ovaryum olarak düşündüğüm yer doğruymuş, oraya giden kanalları da doğru tahmin edip ilk olarak o üç stigmayı tozlamıştım zaten. Sonra hani olur da tam göbekteki tüylü bölge olabilir mi diye düşünüp tozları oraya da sürmüştüm. 158. mesajımdaki 4. fotoğrafta stigmalardan birindeki sarı toz belli belirsiz görünüyor. Oğuzhancım teşekkür ederim. Aman yakalarsan böyle bir fırsatı, mutlaka izle. Kaçırılmayacak kadar güzel. (Bu arada senin şımarık yılbaşı bir daha tomurcuk verdi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle fazla çekirdekliymiş. Netten araştırdığım kadarıyla edulis, incarnata ve şimdi aklıma gelmeyen (ama bir süre sonra fideleri elimde olacak inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Çok keyifli, harika bir deneyim olmuş, ne mutlu size. Bize de ne mutlu ki, izleyerek o keyiften bir parça nasipleniyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Çeşitleri çoğaltabilelim diye balkonu kapattırdık. Herşey bitkilerimiz için ![]() Çiçek tam 24 saat sonra kapandı. Bir kaynakta 48 saat açık kalabildiğini okumuştum. Kokusu da kalmamıştı bu sabaha. Yani herşey 1 günde olup bitti ![]() ![]() Şimdi meyve tutup tutmadığını beklemeye başlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
degerli arkadaşlar çelik yöntemi ile üretilen çarkıfelek maruçya meyvesinin gelişimi ve ömrü çok kısa oluyor çelik yöntemi ile çok kısa sürede kök yapmasına ragmen topraga aldıgınızda gelişim göstermiyor ilerleyen zamanlarda ise kuruyor bunu kendi seramda bulunan yaklaşık 3 m uzunlugundaki fidanımdan aldıgım çeliklerle geçen sene denemesini yaptım ve hepsi kök yapmasına ragmen topraga aldıgım fidanlar bir sene geçmesine ragmen oldukları gibi duruyor çoguda kurudu bir yılda 10 cm yol katedemediler bence hiç ugraşmayın tohumdan üretimini gerçekleştirin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Ben Passiflorayı hem tohumdan hem çelikden üretiyorum. Her iki yöntemle üretdiğim fidanlar hep aynı hızla büyüyor. Bu sene 10 cm olarak çelikten üretip satdığım fidanlar 150 cm boya ulaşmış bazı müşterilerimde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
passionfruit
sn eylems bende büyük ugraşlar verdigim çelik yöntemi ile başarılı bir sonuç alamadım ama en azından dogru yolu bulmuş olduk tohumdan üretim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
***. bizde filizlendire biliriz ve ogüzelligi yaşar ve sizlerle paylaşırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
passionfruıt
Sn . Romantik' den aldığınm Granadilla ve Maruçya , botanik olarak P.alata ve P. incarnata olup olmadıkları çiçek açıp meyve verince belli olacak . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|