![]() |
|
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Tohumdan Yapsaydın su an 50 cm üzerinde olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Bitkiyi aklıma düşüren syn Kuzen38'di. Sağolsun çeliği verdi. Tohum da verirdi ama meyvesini belirsiz biri yemiş. Marketlerde de tohumunu göremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
tropiksera ben bir yıgın tohum diktim sıfır başarıyla sezonu kapadım. gerci ilgilenemedim hiç ondan oldu sanırım ama genede çimlenmesi çok zormuş kanımca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
o bence sade Çiçek Açan Passi-Flora dır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...828#post263828 Arkadaşlar yukardaki linki inceleyin isterseniz. Hazır yetişmişleri var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Kış geliyor, uygun ortamınız yok ise tohumları ekmeyin arkadaşlar. Sadece çimlenip çimlenmeyeceğini görmek için ekiyorsanız diyeceğim yok. Elimde 100 e yakın fide var ve kışın terasta donup kuruyacaklar. Halbuki gözüm gibi bakmıştışm. Okulun serasına götüreceğim mecbur. Orada da geçen yıl götürdüğüm 2 taneden birisi dondan kurumuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Arkadaşlar bayram tatili için gittiğim Yalova Armutluda saat çiçeğinden buldum ve üstünde sarı sarı sanırım meyvaları vardı bir kaçtanede kurumuş çiçeğinden topladım bunlar acaba tohumlarımı ve bu meyvalı saat çiçeğimi sizce ayrıca bunlar tohumsa bunlardan yetişirmi acaba bir fikri olan varmı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Alt resimdekiler http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=76 arkada kalan çanak yapraklara (kalix) benziyor. Üst resimde ise meyve tutmuş ancak rengine ve boyutuna bakılırsa henüz olgunlaşmamış. Meyve çürümeye başlamadan çekirdekleri alabilirsiniz ancak çimlenme kabiliyeti konusunda bir şey diyemem. Bir de meyveyi oğuk ortamda bekletin zira çimlenmenin olabilmesi için tohumun belli bir soğuklamaya ihtiyacı vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın Kürşat teşekkür ederim yardımınız için bende pek heveslenmiştim meyvalı saat çiçeği buldum diye daha önce hiç görmemiştim çünkü neyse kısmet değilmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Günebakan abla ben o çiçeklerin meyvelerini buldum(bir kaç çelik deniyor sanırım almaya çalıştım) fakat galiba bunlarda olgunlaşmamış hali ki meyvesinin içinden tohum **** çekirdek çıkmadı ![]() Sanırım yarın resimlerini eklerim meyvelerin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Arkadaşlar. Ben bu bitkiyi daha birkaç gün önce nette araştırma yaparken görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Şimdi bende bir tane passiffloram olsun istiyorum. Meyvelerinin tadını çok merak ediyorum. (Meyve canavarı olduğumdan mı acaba ![]() Bana fidan veya tohum gönderebilecek olan varmıdır? Eğer varsa ve dikersem soğuktan korumak için kışı evin bir köşeciğinde geçirse olurmu? Trabzon bu bitki için elverişlimidir? Ve daha bilmem gereken birşeyler varsa söylerseniz çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
selam arkadaşlar passiaon fruit fidesi veya tohumu olan varsa gönderebilirmi acaba?saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçsevdalısı. Bizim sesimizi duyan yok galiba. Kimse cevap vermiyor? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-11-2008
|
Arkadaşlar daha önceden pasiflora yetiştiren arkadaşlarda mutlaka tohum ve çelik mutlaka mevcuttur. Buradan paylaşım sağlarsak güzel olacak.Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz...Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
evet arkadaşlar galiba tohum ve fide için fazla umutlanmayalım.çünkü kimse sesimizi duymuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Nerde gönlü zengin passian fruit fidanı sahipleri? Sizleri bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
ben satış yapıcam ancak henüz çalışmalarımı tamamlamadım. yani şu anda satmayı düşünmüyordum. zamanı geldiğinde farklı çeşitler olarak satışa sunmayı düşünüyordum. o yüzden satış bölümünde henüz böyle bir başlık açmadım. fidelerim 12-18 cm civarındalar. istediğiniz sayıyı özelime yazarsanız fiyat verebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Ben tamamını toptan satışa çıkardım. Tek tek uğraşacak zamanım yok kusuruma bakmazsanız. bu adreste ilanımı görebilirsiniz Agaclar.net üyelerine bir miktar indirim yapılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
arkadaşlar ben birkaç gün önce ankara bauhaus'dan vilmorin marka passiflora caerula tohumu aldım. mart ayından itibaren tohumlar ekilebilirmiş. bauhaus, koçtaş ve metro marketlere bakmanızı tavsiye ederim. fiyatı 7 ytl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Sn. TropikSera tohumdan üretim konusunda bizi biraz aydınlatırmısınız? Ne çeşit toprak kullanıyorsunuz.? Tohum kabuğu çok sert,tohumları ekmeden önce herhangi bir işlemden geçiriyormusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora seven arkadaşlar , meyvesi için istiyorsanız kesinlikle Passiflora caerula tohumu almayın , süs bitkisi olarak alınabilinir . Tek bir kök Passiflora caerula ile 15 metrelik bir duvarı veya 4x4 veya 16 m2 lik bir pergoleyi bir sezonda kapatabilirsiniz . Tabii güneşli ve sıcak bir ortamda . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kaynar suda bırakabilirsin ( ben böyle çimlendirdim ) . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |