![]() |
|
![]() |
#181 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Arkadaşlar Merhaba, İlk resim yaklaşık 2 ay önce Bauhaustan aldığım ,Passiflora caerulea çok hızlı büyüdü aldığımda 1 metreye yakındı şıu an duvarın yarısını dolanarak kaplamış durumda.Diğerleri de sevgili Volarenin yolladığı 5 tohum,beşide 1 hafta-10 günde çimlendiler. Küçük saksıda olan iki taneydi yeri küçük diye 10 gün önce toprağa geçirmiştim. O da biraz yapraklarını tırtıllar yemiş olsa da iyi görünüyor.35-40gün önce aldığım iki çelikte yeni yapraklar verdi.Bir tanesini geçen hafta arkadaşımın bahçesine aktardım,gayet güzel köklenmişti,şimdi onun bahçesinde gayet sağlıklı büyüyor. Yani hem bu kadar arsız,herdem yeşil,hem de bu kadar görsel ,bir de meyvesi mutluluk veren başka bir sarmaşık olduğunu sanmıyorum.Sevgili Benben1967 de sağolsun bol tohum göndermiş.Bu fideler arkadaşlarım tarafından sahiplenildiler bile. Gelen tohumları Ali Bey sizinle paylaşabilirim. Adresinizi mesaj atarsanız tabi ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Passiflora caerulea- meyve verir ama, tatsız tuzsuz ve tohumsuzdur. Passiflora Edulis'leriniz çok güzel yetişiyorlar, kış geliyor dikkat edin. Onlar daha bakıma muhtaç bebek gibiler, don ve soğuk havalardan çok etkilenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Granadilla
Sn .Romantikten Granadilla Passiflora ligularis almıştım . Biraz gelişme oldu , ancak diğerleri gibi boy atmadı . Sorun ne olabilir acaba ![]() Acaba dipteki sürgünleri budamam mı gerekiyor ? Düzenleyen Volare : 30-10-2009 saat 15:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
nerden bulabilirim bu tohum veya fideleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
Granadillanız çok sağlıklı ve formlu gözüküyor. Granadilla diğer Passiflora çeşitlerine nazaren kökten itibaren sürgün atmaya daha mehilli. Bence budama yapmayın derim. Bende saksıda yetiştirdiğim Granadilları budama yapmıyorum. Şimdilik böyle kalsın. Çok sürgün atarsa budama yaparsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bunlarda benim bebiş edler
Nevsune ablası bakkk ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Sn .Romantik , haklısınız eski resmini de bu sayfada gördüm, 1,5 ayda anca bu kadar gelişme olabilir . Budama konusunda , geç kaldınız , sn.selis çelikten 1 haftada köklendi deyince iki çelik aldım dipten , bakalım bu kadar kolay oluyorsa dedim ama ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
Alıntı:
Acaba aldığınız passionfruit hangi tür ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Arkadaşlar bana passiflora çeliyi vere bilecek arkadaş varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
tohumdan denemelerim hep hüsranlar sonuçlandı son olarak sayın berdurayın gönderdiği tohumları çimlendirmeye uğraşıyorum ama hala bir ışık yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel sevgili jezebel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah çok güzel açmış. Kendine has kokusu var.Ev içinde mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
benimkiler kurumuştu. geçen eylülde passiflora edulis ektim tohum olarak. hep evde kaldı. bu yaz bahçeye ekip sarmaşık modeli büyütmeyi planlıyorum, ya da saksıda da kalabilir kararsızım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah çoşmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Ben 13 saydım ama geniş açı aldığınızı saymam mümkün değil ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Benimki bahçeden sayılmaz bile , bahçeciik ![]() O yüzden arkadaşlarınkilerin yanında sönük kalabilir . Ben Passifloranın bu kadar çok açabileceğini düşünmemiştim . Bu arada hiç kokusu yok , ama Yıldız Yasemininin kokusu her tarafı sarmış durumda . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benimde tohumdan yetiştirdiğim edulisim vardı. Çok büyüyünce bir seraya vermiştim. Seraya vermeden önce çelikler almıştım, hepsi köklendiler. Bir tanesi Bandırmada yanımda, çok hızlı büyüyorlar. İnternet kaynaklarında tohumdan çimlendikten sonra iki ya da üç yıl içerisinde çiçek açacağı yazıyordu... Bilginize sunarım ![]() Sevgiler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sebahattin Sargın; bu yıl tarım fuarından bir pasiflora edulis aldım. Bitkim aldığımda tek dal ve 30- 35 cm boylarındaydı. Yandan üç dal daha çıkardı. Ana dal fazla ilerleme göstermezken yeni çıkan dallar ana dalın doyunu geçti. Şu an 50 cm boyunda dört dal var. Üzerinde hiç çiçek oluşumu yok. Merakım bu yıl çiçek ve meyve görüp göremeyeceğimle ilgili. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|