![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben ananası meyve kısmını direk kestim afiyetlede torunum yedi sonra yukarda kalan kısmı direk torf'a diktim sürekli nemli kalacak şekilde az az suladım sonuç 151 . mesaj 1. yaşını tamamladı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
peki suyun içinde yaklasık 10 gün bekletmediniz mi? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır hiç bekletmedim yukarıda sizin resimde gördüğüm baya bir meyve kısmı kalmış yazık olmuş orayı yeseydiniz sonra o kısım çimlenmesi engeli var faydası yok direk kesmek lazım meyve kısmını. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
ya evet parçalayarak çok zor kestim meyve kısmını ama o kısım ortası biraz daha sert, yani markette o kısmı zaten kesiyorlar halka hakla cıkıyo her dilim. Koçanından da kök verir diye kesmedim. Sizinki gibi 5cm kadar mı bırakiyim? Ama öyle beyaz bir kızmı yok bendeki ananasın her yeri meyve, Meyveli kısımların aralarından kök vermez mi? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
peki buarada öteki attıgım ananası o yabancı sitedeki gibi 1cm alttan kesip gömmüştüm, onunda alttan bikaç yapragını yolup tekrar dikiyim olmassa, forumdaki milletin sararmış ama kök te vermiş ananaslarını görünce kararım değişti şimdi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Benim internetten araştırıpta gördüğüm kadarıyla köklendirme işleminiz ne kadar başarılı olursa olsun zamanla ananasınız eski yapraklarından kurtulacak. Bikaç yerde bu yönde yazılar okudum. Düzenleyen Ashba : 13-01-2008 saat 14:42 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
umarım...teşekkürler |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Eski yaprakların sararmasını takmayın kafanıza. Zaten onlar gidecek yeni yapraklar büyüyecek. Önemli olan kök vermesi. Ama öyle yazılan kadar kısa sürede kök verdiğini görmedim ben. Suda bekletince de yaprakları hemen sararıyor direk torfa ekmek ve sonra bir köşeye kaldırıp unutmak en güzeli. Forumda yazılanlarla kendi deneyimim tamamen örtüşüyor. Torfa dikip bir köşede unutup aylar sonra yanına gittiğinizde büyük yaprakların ucu sararmış ta olsa ortadan yeni sağlıklı yapraklar çıkardığını görmek güzel oluyor. Hatta ben dayanamayıp köklenmiş mi acaba diye topraktan çıkarıp baktım sonra biraz daha büyük saksıya geçirdim. Dışarda pergolanın altında kışı geçiriyor. Donmasın diye sıcak günlerde çok az su veriyorum. Fazla gelişme yok ama bozulma da yok. Havaların ısınmasıyla gelişeceğinden eminim. Düzenleyen limon : 30-12-2007 saat 22:24 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Buarada sanırım ektiğim ananaslar yaşayacak gibime geliyor, ama sadece tropik iklimdeki ısıyı sağlamak,torf ve su yetmeyecek, tropik ülkelerde güneş ışınları TRdekiyle aynı değil yani, yaşatabilsek bile kısır kalıcaklar gibime geliyor, tropik iklimdeki kadar güçlü güneş ışığının verdiği enerjiyi veren ışıklar satılıyor diye duymuştum etkili olabilir ama 2 sene boyunca kullanmak gerek ve cok pahalı, bu bilgiyi bir çiçekçiden duydum forumda bu ışıklardan kullanan varmı evdeki bitkilerde **** ananasta??Denemek lazım ama yapaydan doğal olmaz diye bir gerçek te var... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
önemli olan alttan 3-4 yapragını kopararak dikmek, 1 gün suda kalsa yeter 1 hafta da suda kalsa kök vermiyor nasıl olsa, buarada 3 hafta oldu yaklasık, 2 tane ananas diktim farklı saksılarda, ne tuttu nede öldüler diyebilirim dış yapraklar hafif bozuldu ama sararma hiç yok, iç yapraklar daha canlı hiç su da istemiyo 4-5 günde bir suluyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2007
|
arkadaslar onerileriniz dogrultusunda 2 ananası gerekli işlemlerden sonra suya oturttum. sonuc:ikisinde de birer dal kök var. simdi ben bunları ne zaman topraga dikeyim? (ananaslardan biri esimin su seviyesini fazla yukseltmesinden dolayı tehlikeye girdi ama digeri hala iyi durumda |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Orta yaprakların arasına su girmemeli, girdiyse; kulak çubuğu, enjektör vb. bir nesne yardımıyla suyu yaprak merkezinden almalısınız. Gerçi köklendiyse suya karşı direnç de oluşmuş olmalı ama siz yinede işi şansa bırakmayın. Köklerin gelişmesini bekleyebilir **** hemen toprağa geçirebilirsiniz. Kökler kırılabilir yapıda olduğundan fazla gelişmeden toprağa geçirmenizi öneririm. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2008
|
ya bende yeni üye oldum adım ahmet dün ananas aldım şimdi suda bekliyor papaya ,ve kivi ektim bitecekmi bakalım |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2008
|
köklendirici toz hormon koymadan mı yaptın.ama benim dediğim ananas. Düzenleyen süperyıldırım : 25-07-2008 saat 10:07 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
yok olmadı 2 ay geçti kurudu. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimki ise evin içinde güneş alan pencerenin önünde, yine de çok sağlıksız bir durumda. Yaprakların büyük kısmı sararıp kuruyor. İçerde minik bir iki yaprak var ama bir aydır hiç bir gelişme yok. Baharda gelişirse gelişecek, yoksa demek bir şeyleri eksik yapıyoruz. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
bekimkinin gelişiminden memnunum. Yakında foto koyarım |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Ya arkadaşlar forumu okurken heveslendim, sadece şunu merak ediyorum, hormon şartmı, birde o küçük kurtlar neden oluşuyor, korkarım ben |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Hormona gerek yok Ayhat. Ha ben birde bişey ekleyeyim; ben kestikten sonra suya koymadan önce ters çevirip bir gün beklettim. Böylelikle tabanın kuruyacağını okumuştum. Çürümeyi önleyen etmenlerden biri. Köklenen noktalar taban değil, yolduğumuz yaprakların damarları zaten. Köklenmesi için koyduğum suya da oksijenli su katıyordum az az. Bu da çürümeyi önlüyor. Didiklememek en iyisi. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Teşekkürler, iyi bir ananas bulup deneyeceğim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2007
|
ananas üretimi
Ananas arkadaşlar evde üretip meyvesini de rahatlıkla yiyebileceğiniz bir meyvadır. bunun için biraz sabır gerekli sadece,önce marketten bir adet filizleri canlı ananas alıp suda çimlerdirmeniz gerekli,sonra toprağa alıyorsunuz.Güneşi çok seviyor,cam önünde yerini beğenmesi gerekiyor. Yaklaşık 13 ay sonra bitkinin ortasından dikenli bir şekil çıkıyor sonra mor renkli çiçekleri açıyor.Bundan sonra yaklaşık 6 ay sonra meyvanızı yiyebilirsiniz.Benim kendi meyvamı 6 ay önce yedim çok da lezzetliydi şimdi 3 tane bitkim var,herkese tavsiye ederim. Düzenleyen tainatus : 27-02-2008 saat 14:28 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ananas |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|