![]() |
|
![]() |
#241 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2008
|
arkadaşlar ananası köklendirmek için illada toz hormon mu gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Yeni Üye
|
köklendirici toz hormon koymadan mı yaptın.ama benim dediğim ananas. Düzenleyen süperyıldırım : 25-07-2008 saat 09:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Benim tutan ananasımında yapraklarının %80 i kurumuştu. Sonra ortasından yeni yapraklar çıkmaya başlayınca kalanlar da kurudu. Sonuç: Taze, yaşil yapraklar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Yeni Üye
|
beyaz bir toz işte çiçekçilerde olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Yeni Üye
|
beyaz bir toz çiçekçilerde olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Yeni Üye
|
suyuna hormon köklendirici bir şey koydun mu ![]() Düzenleyen süperyıldırım : 27-07-2008 saat 10:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
süperyıldırım, lütfen yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtın, forum kullanma klavuzunu okuyun ve yazılarınızı yazarken Türkçe'yi doğru kullanmaya özen gösterin. Ananas üretimi başlığını da başından sonuna kadar okuyun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Eski ananasım apartmanın avlundan alındığı için yeni bir köklendirme çalışması yaptım. Temmuz ayının ortalarında kipadan aldığım ananasın üst kısmını kesip poşete koydum. Evde eşim buzdolabına kaldırmış. 2 gün sonra aklıma geldi çıkarıp toz köklendirici sürdüm ve su içerisinde 4 - 5 gün bodrumda beklettim. Daha sonra torf bahçe toprağı karışımına diktim. Yer değiştirmesin diye az güneş alan balkonumda baktım ve sonuç; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Arkadaşlar ilk adım olarak ,öncelikle yeşil aksamı bol olan bir ananas seçmeliyiz . Marketten aldığımız ananasın soğuk hava deposunda fazla beklememiş olmasına dikkat etmeliyiz. Meyveli kısmın 1-2 cm alt kısmından kesiniz. Etli kısmı temizledikten sonra alt kısımda bulunan daha küçük boyda olan çanak yaprakları temizleyiniz ve daha sonra 3-4 gün kadar güneş almayan , hava akımından uzak bir alanda bekletiniz. Son adım olarakda bir su bardağına %0,006' lık IBA içerikli köklendirici hormon tozu ve 200 ml su karışımına koyunuz bu karışımı haftada 1 kez değiştirmeniz tavsiye olunur. 2-3 hafta içersinde köklenme oluşumunu gözlediğinizde Ananası %60 Torf %30 Taşlı tatlı su kumu %10 Kil. Buradaki Taşlı tatlı su kumu koyulmasındaki amaç drenajı sağlamaktır. Bitkinizi 17 Lt'lik saksıya dikebilirsiniz. Saksının dip kısmına orta irilikte çakıl taşları koyarsanız iyi sonuç elde edersiniz. Çünkü Ananas iyi drenajlı topraklarda yetişmektedir. Düzenleyen hexus : 06-08-2008 saat 18:05 Neden: imla hataları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2008
|
bende alıp yarın hemen dikicem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2008
|
resim eklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Hazır köklenmiş ananas.
Arkadaşlar sizlerin anlattığı gibi ananası köklendirmek için hazırlarken önce meyveyi marketteki görevlinin kestiği hali bir çorba kasesine oturtmuştum. Mesajları okudukça meyve kısmının kurtlanmaya sebebiyet vereceğini ve temizlenmesi gerektiğini okuyunca başladım kesmeye. Bir iki yaprak yontunca baktımki kök var. Bu durumda mesajların içinde yazılı ama çok şanslı olursak yaprakların arasında köklüsüne de denk gelebilirmişiz. Şimdi ben o çok şanslı mıyım? Düzenleyen eylems : 15-09-2008 saat 05:29 Neden: fotoğraf eklemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Sayın eylems, kökler yaprak aralarındaki kısımdan çıkar, meyveden arta kalan yerde değil. Bu yüzden suda bekletirken alt sıralardaki yaprakları koparıp, çıkacak köklere yer açmakta fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2008
|
bilgekaan arkadaşımızın konusuna affına sığınarak ekleme yapmak istiyorum. Ananas çok ilgimi çeken ve yemekten büyük zevk aldığım bir meyve bende yetiştirmeyi düşündüm. Çekirdekten yetiştirmeyi düşünüyordum ama buradaki durumu görünce iki türlü de denemeye karar verdim. Ananas hakkında kısa bir araştırma yaptım. Buraya yazan arkaşların bazılarında ısı ve iklim sorularıyla karşılaştım belki cevap veren olmuştur (bütün cevapları okuyamadığım için bilmiyorum) yine de araştırmamadan kısa bilgiler vermek isterim. Ananas ilk Güney Amerikada bulunmuş sonra İngiltere ve Fransaya taşınmış oralarda da yetiştirilerek yayılmış. Buradan da anlaşılacağı üzere ananas için sıcak bir iklime gerek yok. Çekirdektende yetiştiği bilinmektedir, fakat bilgekaan'ın ve diğer arkadaşların deneyimleri gösteriyor ki çillendirerek yetiştirmek daha pratik ve hızlı bir yol. Bende başarıya ulaşacak olursam sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Sağlıcakla ve esen kalın ağaç dostları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar bende daha önce söylediğiniz şekilde 4 adet ananası yetiştiricem diyerek çürüttüm neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum ama durmak yok bu gün bi tane daha ananas alıp bir deneme daha yapmaya karar verdim. aşağıya resimleri ekliyorum bakalım bu sefer ne olucak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tolgahann, alttan 5-6 sıra yaprağı çekinmeden koparın, 1,5-2 cm kadar boğaz ortaya çıksın. Kökler yaprak ek yerlerinin aralarından çıkıyor, o kısımlar yaprakla kapalı olduğunda, suda dura dura yapraklarla birlikte her yer çürüyor. 247. Mesajdaki yolladığım ilk fotoğrafa bakarsanız, ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 1 aydır suda beklettiğim Ananas bu hafta kök vermeğe başladı.Suyunu 2 günde bir değiştirip pencere kenarında beklettim.Kök biraz daha gelişince toprağa almayı deneyeceğim.Bu arada dip yaprakların büyük bir kısmı kurudu fakat üstteki yapraklar taze. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Ananas üretmek isteyen arkadaşlar. Ananasın meyvesini kesip üst kısmı ayırdığınızda. Direk torfa dikerseniz yaşama yüzdesi daha fazla olacağını göreceksiniz. **** en azından her iki yöntemi deneyin. Ben her ikisinide denedim sonuç direk torfa dikdiğim başarılı oldu. Birde kışın soğuk havalarda mutlaka sıcak bir ortama alın. İSTANBUL haavasında bile soğuklarda etkilenip ölebiliyor. Don yapan gecelerde mtlaka korunmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ananas |
|
|