![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Seneye Haziran-Temmus Kesin Meyve alırsın Birde Onu Sogukdan Koruyacaksın Korumazsan Erir gider Meyve Yumru olusarak Gelısıyor.Bitkiyi Elma ile kandırmamıza gerek yok bırakalımda o heyecana ortak olalım. sevgilerr Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2008
|
benim ananas olmadı ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Millet bizim ananas pacayi kurtardi ![]() ![]() Daha dun buyuk saksiya aldim, simdiye kadar plastik bardakta yasiyordu Ama koklendigi iyi belli oluyordu. Ananasa tepeden su vermemenin bence bi sakincasi yok, ben tepeden suluyom 2 aydir ve gayet iyi gelisiyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
ben 12yaşındayım ananas yetiştirmesini sizden öğrendim teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
buda benim concon. resmi cekeli epey oldu bakalımne olucak sonu ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
arkadaslar ıyı guzel ugrasıyoruzda dıktıgımı meyvelerın genclık kısırlıklarını bılmemız gerekmez mı ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2008
|
Merhaba arkadaslar benimde 3 yıldır meyve verecek diye beklediğim ananasımdan nihayet asetilenleme (karpit kullanarak yaptım) işleminden sonra meyve alabildim. ![]() ![]() Aşağıda resimleri var. Benim ananasımın yaprakları 3 yıldır meyve vermeden büyüdüğü için biraz devasa oldu.![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar ben de daha önce ananas yetiştirmeyi denemiş ama başaramamıştım şimdi birkaç değişik yöntemi aynı anda denemeyi düşünüyorum, sormak istediğim konu özellikle suya konulan ananaslarda bu su ananas köklenip saksıya alınana kadar aynı su olarak kalıp sadece eksilen kısım mı tamamlanıyor yoksa hergün su değiştiriliyor mu şimdiden teşekkürler ve iyi akşamlar, konu dışı ama haydi Türkiyem kim tutar seni devir Almanları |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben de geçenlerde Bornova Kipadan çok ucuza aldığım ananasları deneme üretimine başladım ama kserken klasik yöntem yerine koni şeklinde kestim ve yaprakları teker teker dikkatlice ayıkladım, resimden de gördüğünüz gibi bu şekilde zaten mevcut kökler zarare vermeden ananası dikime hazırlamak mümkün oluyor. Bu şekilde hazırladığım ananaslardan 2 adet suya koydum, 1 adet direk torf karışımına diktim bir adet te içinde 3-5mm ebadında pomza dolu bir saksıya koydum. Saksının alt tabağına da sıvı besin ve su karışımı hazırlayıp koydum, Açıkçası bu yöntemden çok umutluyum zira hastalıklanma riski az olan ve hydrophonic yetiştiricilikte kullanılan bir yöntem (bu şekilde kabuğunu tamamen ayırarak diktiğim mangom şu anda yaprak açmak üzer. sonucu belli olunca sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi günler, Ben de bir ananas alıp, tepesini köklendirmeye karar vermiştim. Henüz suya koyalı bir ay olmadı, köklenme başlamış.. Tavsiyem, önceki sayfalarda söylendiği şekilde tepe kısmını aldıktan sonra meyve kalıntıları iyice temizleyin, ve en alttaki sıkışık yaprakları teker teker koparın. Böylece yapraksız bir gövde bölümü oluşsun, çünkü kökleri, yapraklar gidince açığa çıkan yerden oluşuyor. Benimki epeydir sudaydı, birgün çıkarıp baktım ki alt yapraklar çürümüş ve çok feci bir koku oluşmuş, yaprakları kopardım ve bitkiyi rahatlattım. Kökler biaz daha gelişince toprağa alacağım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu anda Bornova Kipada 2,9YTL ye ananas satıyorlar ve çoğu kimse ananasını reyon görevlisine hazırlattırdığı için köklendirilebilecek birçok ananas çöpe gidiyor.Ben 2 adet normal satınakldım ve görevliyle konuşarak 8 adet te çöpe gidecek uç kısımlardan alıp özel harca dikim yaptım.Diyeceğim şu ki fırsatı olanlar Kipaya uğrayıp bol miktarda ananas kafası alabilir. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
ikinci köklendirme işlemim bitkide çürüme ve küfe sebep oldu. karanlıktan olabilir mi acaba? Küfü önlemek için ne yapabilirim? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Küfü Önlemek için kullandıgınız topraga %50 İri PERLİT ilave edin sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
ama henüz suda... Torağa mı geçirsem? Hiç toprakta köklendirmedim |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2008
|
suyuna hormon köklendirici bir şey koydun mu ![]() Düzenleyen süperyıldırım : 27-07-2008 saat 10:58 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
süperyıldırım, lütfen yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtın, forum kullanma klavuzunu okuyun ve yazılarınızı yazarken Türkçe'yi doğru kullanmaya özen gösterin. Ananas üretimi başlığını da başından sonuna kadar okuyun. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Eski ananasım apartmanın avlundan alındığı için yeni bir köklendirme çalışması yaptım. Temmuz ayının ortalarında kipadan aldığım ananasın üst kısmını kesip poşete koydum. Evde eşim buzdolabına kaldırmış. 2 gün sonra aklıma geldi çıkarıp toz köklendirici sürdüm ve su içerisinde 4 - 5 gün bodrumda beklettim. Daha sonra torf bahçe toprağı karışımına diktim. Yer değiştirmesin diye az güneş alan balkonumda baktım ve sonuç; |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Arkadaşlar ilk adım olarak ,öncelikle yeşil aksamı bol olan bir ananas seçmeliyiz . Marketten aldığımız ananasın soğuk hava deposunda fazla beklememiş olmasına dikkat etmeliyiz. Meyveli kısmın 1-2 cm alt kısmından kesiniz. Etli kısmı temizledikten sonra alt kısımda bulunan daha küçük boyda olan çanak yaprakları temizleyiniz ve daha sonra 3-4 gün kadar güneş almayan , hava akımından uzak bir alanda bekletiniz. Son adım olarakda bir su bardağına %0,006' lık IBA içerikli köklendirici hormon tozu ve 200 ml su karışımına koyunuz bu karışımı haftada 1 kez değiştirmeniz tavsiye olunur. 2-3 hafta içersinde köklenme oluşumunu gözlediğinizde Ananası %60 Torf %30 Taşlı tatlı su kumu %10 Kil. Buradaki Taşlı tatlı su kumu koyulmasındaki amaç drenajı sağlamaktır. Bitkinizi 17 Lt'lik saksıya dikebilirsiniz. Saksının dip kısmına orta irilikte çakıl taşları koyarsanız iyi sonuç elde edersiniz. Çünkü Ananas iyi drenajlı topraklarda yetişmektedir. Düzenleyen hexus : 06-08-2008 saat 18:05 Neden: imla hataları |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2008
|
bende alıp yarın hemen dikicem. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2008
|
resim eklerim |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Hazır köklenmiş ananas.
Arkadaşlar sizlerin anlattığı gibi ananası köklendirmek için hazırlarken önce meyveyi marketteki görevlinin kestiği hali bir çorba kasesine oturtmuştum. Mesajları okudukça meyve kısmının kurtlanmaya sebebiyet vereceğini ve temizlenmesi gerektiğini okuyunca başladım kesmeye. Bir iki yaprak yontunca baktımki kök var. Bu durumda mesajların içinde yazılı ama çok şanslı olursak yaprakların arasında köklüsüne de denk gelebilirmişiz. Şimdi ben o çok şanslı mıyım? Düzenleyen eylems : 15-09-2008 saat 05:29 Neden: fotoğraf eklemek |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın eylems, kökler yaprak aralarındaki kısımdan çıkar, meyveden arta kalan yerde değil. Bu yüzden suda bekletirken alt sıralardaki yaprakları koparıp, çıkacak köklere yer açmakta fayda var. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar bende daha önce söylediğiniz şekilde 4 adet ananası yetiştiricem diyerek çürüttüm neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum ama durmak yok bu gün bi tane daha ananas alıp bir deneme daha yapmaya karar verdim. aşağıya resimleri ekliyorum bakalım bu sefer ne olucak ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın tolgahann, alttan 5-6 sıra yaprağı çekinmeden koparın, 1,5-2 cm kadar boğaz ortaya çıksın. Kökler yaprak ek yerlerinin aralarından çıkıyor, o kısımlar yaprakla kapalı olduğunda, suda dura dura yapraklarla birlikte her yer çürüyor. 247. Mesajdaki yolladığım ilk fotoğrafa bakarsanız, ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 1 aydır suda beklettiğim Ananas bu hafta kök vermeğe başladı.Suyunu 2 günde bir değiştirip pencere kenarında beklettim.Kök biraz daha gelişince toprağa almayı deneyeceğim.Bu arada dip yaprakların büyük bir kısmı kurudu fakat üstteki yapraklar taze. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ananas |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|