![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba arkadaşlar, Kakao ağacı yetiştirenler gliricidia sepium'u yanında çok kolay yetiştirebilirler çünkü gliricidia sepium kakao ağacı için koruyucu niteliktedir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-12-2009
|
Selam, Her ikinizin de başarılı olamamasına üzüldüm. Bende uzun süredir kakao tohumu getirtip çimlendirmeyi planlıyordum ama ben daha çok yolda zarar göreceği endişesi ile bu işe girişmemiştim. Fidan satın alınsa acaba ne kadar sağlam teslim alırız. Tecrübesi olan var mı ? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tahminimce USPS Express ile yollanırsa bir sorun çıkmaz,daha doğrusu her kargo sisteminin Express'i kullanılırsa sorun çıkmaz.Ancak bunun fiyatları da sırf kargo olarak 70 tl civarlarında,yani kıyarım derseniz ala Benim size tavsiyem Gliricidia sepium - Madre de Cacao 30 Seeds | eBaybu bitkiden almanız.Niye diye soracaksınız ? Ben kakao bitkisi diye getirdim yanlışlıkla ancak çok memnun kaldım,2 gün içinde normal orman toprağında çimlendi şimdi de 4.ayında gayet iyi durumda.Yetiştirmesi de kolay verdiği zevkte fazla.Tabi benimkisi sadece bir öneri ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha doğrusu kaybolursa sorun olursa mesele bize patlar.Ancak bunu USPS Express + Pytoyla almak lazım ki bu da kişi başı 40 dolar yapar tahminimce |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani derseniz ki alacağım ben ısrar ediyorum Haziran ayında alabilirim sizinle,şimdi alamam çünkü jabuticaba filizleri getiriyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kakao, kakao fidanı, kakao meyvesi |
|
|