View Single Post
Eski 28-12-2011, 13:37   #71
tüccar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-12-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Merhaba
Gana'nın kuzeyinden kakao çekirdeği getirdim. Kuru, içi çok acı çikolata tadında. Fermente edilip edilmediğini bilmiyorum ama kurutulmuş oldukları için mayalanmış olduklarını da tahmin ediyorum. Bunları hangi işlemden geçirmeliyim ki bildiğimiz kakao haline gelebilsin? En azından hediye kıvamına gelsin
Bir de Gana'dan çıkışı sorun olan yaş meyvesini de getirebildim. Bir tanesini Gana'da açtık, içi mukoza yapılı yumuşak, ıslak çekirdeklerden oluşuyor. Onlar da yeniyor, daha tatlı. Türkiye'de muhtemelen Anamur bölgesinde yetişir, ama yeterince yağmur almıyor. Nereye dikebiliriz? Ziraat hakkında çok bilgi sahibi olmadığım için dikimde yardım edecek biri olur ise bu çekirdeği verebilirim.
teşekkürler

tüccar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön