agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni139Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-12-2012, 15:03   #1
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Benim Papaya

Tohumdan yetiştirdiğim Papayalarım. Balkon seramda duruyorlar. İki adetini başka saksılara aldım. Gelişimleri diğerlerine oran çok güzel. Bu kış serada bırakıp gelişimlerini takip edeceğim.
Saygılar

Eklenen Resimler

delete61 ve mrduran beğendi.
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2013, 21:46   #2
Ağaçsever

Mr papaya's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2013
papaya

selam arkadaslar Avustralyada yasiyordum bir kac yildir Turkiyeye Geldim ve Mugla / Datca da yasamaktayim. Avustralyadaykende Tropik meyve yetistiriciligi yapiyordum amator olarak, Burdada ufak bir ciftligim var ve degisik turden Tropik meyveler yetistirmeye calisiyorum.

Papaya celigi olmaz arkadaslar, papaya otsu bitki oldgundan celigi olmaz.

Bulundugunuz bolgenin iklimine gore havayi veya meksika turu papaya denemelisiniz meksika turu papaya genelde soguga daha dayanikli olur ama meyvesi havayi turu kadar tatli ve lezzetli olmaya bilir.

Turkcem duzgun degil simdiden ozur dilerim.

resimler gunceldir,

Eklenen Resimler

Mr papaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2013, 22:03   #3
Ağaçsever

Mr papaya's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2013
papaya

erkek cicekleri ufak oluyor ve agac meyve vermiyor 25 disi agaca 1 erkek agac yeterli geliyor disi agacin cicegi buyuk oluyor ve cicegin oldugu yerden meyvesi buyuyor. ciftcinsiyetli agaclar kendi kendilerne yeterli olup agac tek te olsa meyve veriyor fakat genelde meyveleri daha ufak oluyor.

agaclar ilk sene 10 taneye kadar meyve veriyor iki ve 3 seneler de 30-100 arasi meyve veriri 3 uncu seneden sonra vergikleri meyve sayisinda buyuk bir dusus olur bu yuzden agaclarin devamin da her sene peslerinden dikmeniz gerekiyorki surekli meyve alabilesiniz.

suan benim haziran ayinda topraga diktigim 30 civarinda papaya agacimdan 5 tanesi erkek cikti.

meyvelerin sap kismina yakin olan yerdeki cekirdekler genelde disi ucuna yakin olanlarda erkek tohum olma egilimindeler. bu yuzden genelde sap kismina yakin iri cekirdekleri damizlik almakta fayda var.

bir puf nokta daha soylemek istiyorum eger bir kez meyve alabilirseniz bulundugunuz bolgeden tohumluk olarak o aldiginiz meyveden tohumlugunuzu ayiriniz cunku o meyvenin tohumlari bulundugunuz bolgeye en iyi uyum sagliyacak agaclari olusturcaklar.

bu sene bahceme 1000 e yakin papaya dikmeyi dusunuyorum tohumlari diktin 1 hafta once ciktiklarinda size yazarim.

Eklenen Resimler

Mr papaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025