Konu: Papaya
View Single Post
Eski 01-01-2013, 21:03   #120
Mr papaya
Ağaçsever

Mr papaya's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2013
papaya

erkek cicekleri ufak oluyor ve agac meyve vermiyor 25 disi agaca 1 erkek agac yeterli geliyor disi agacin cicegi buyuk oluyor ve cicegin oldugu yerden meyvesi buyuyor. ciftcinsiyetli agaclar kendi kendilerne yeterli olup agac tek te olsa meyve veriyor fakat genelde meyveleri daha ufak oluyor.

agaclar ilk sene 10 taneye kadar meyve veriyor iki ve 3 seneler de 30-100 arasi meyve veriri 3 uncu seneden sonra vergikleri meyve sayisinda buyuk bir dusus olur bu yuzden agaclarin devamin da her sene peslerinden dikmeniz gerekiyorki surekli meyve alabilesiniz.

suan benim haziran ayinda topraga diktigim 30 civarinda papaya agacimdan 5 tanesi erkek cikti.

meyvelerin sap kismina yakin olan yerdeki cekirdekler genelde disi ucuna yakin olanlarda erkek tohum olma egilimindeler. bu yuzden genelde sap kismina yakin iri cekirdekleri damizlik almakta fayda var.

bir puf nokta daha soylemek istiyorum eger bir kez meyve alabilirseniz bulundugunuz bolgeden tohumluk olarak o aldiginiz meyveden tohumlugunuzu ayiriniz cunku o meyvenin tohumlari bulundugunuz bolgeye en iyi uyum sagliyacak agaclari olusturcaklar.

bu sene bahceme 1000 e yakin papaya dikmeyi dusunuyorum tohumlari diktin 1 hafta once ciktiklarinda size yazarim.

Eklenen Resimler

Mr papaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön