![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
/
Giriş Tarihi: 16-11-2019
|
S.A bende foruma yeni kayıt oldum. ama paylaşılan metinlerin hiç birinden bişey anlamadım. Okulda bıktık çoğrafya dersinden burdada karşıma çıktı. çok karışık teknik şeyler yerine sade şeyler paylaşsanızda bizde nasiplensek olmazmı abiler ablalarım Yani türkiyede hindistan çevizi varmı yokmu, bir aydır foruma taktım kafayı çözemedim. Dün akşam ustabaşına olayı özet geçtim, işine bak lan lak lak etme dedi Biraz daha zorlayınca. otosunu tamir ettiren abi bizi duymuş. gel sana bir hıkaye anlatayım ozaman cevabı kendin bulursun dedi.Hıkaye: Bir gür sakallı hacı amca varmış, mahallenin en iri sakallısıymış bu, neyse bir gün yeni yetme veletlerden biri gelmiş, haçı amca demiş, bende büyünce sakal bırakacağım, ama aklıma bişey takılıyor, sen gece yatarken sakalını yorganın altınamı koyuyorsun yoksa üstünemi bırakıyorsun demiş. Haçı şaşırmış, bilmem evlat demiş, hiç dikkat etmedim demiş, ama bu gece bakarım nereye koyduğuma, yarın olunca sana haber veririm demiş. Neyse herkes yoluna. Haçı gece olmuş girmiş yatağa, veletin sorduğu sual aklına gelmiş, sakalı yorganın altına mı koycak yoksa üstünemi koycak? Neyse bizim haçı sakalı yorganın altına koymuş olmamış, üstüne koymuş yine olmamış, bu kısır döngü telaşı sabaha kadar sürmüş gitmiş, derken artık seher vakti ezanlar okunası olmuşki, haçı canından bezmiş, 40 yıllık sakalı dibinden sıyırmış atmış )Sonra ertesi gün veledi zinayla karşılaşmışlar, çocuk tam cevabı alacağım diye beklerken, haçı demiş, lan p..ç sakalınında yorganında seninde...... biiip.... Ulan demiş senin yüzünden sakaldan olduk. Benim gibi ucube geldi, şimdi ağaçlar forumu kapatmasınlar )) |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Düzenleyen Flοroplus : 17-11-2019 saat 00:15 Neden: https://scholar.google.co.uk |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
/
Giriş Tarihi: 17-11-2019
|
Alıntı:
Düzenleyen Çoğrafуa : 17-11-2019 saat 20:30 Neden: maşallah işallah |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
/
Giriş Tarihi: 17-11-2019
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zamanında Mangoda yetişmez diyorlardı şimdiyse üretimini yapıyoruz ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2019
|
Alıntı:
Epeydir foruma girmiyordum baya değişimler gelişimler gerçekleşmiş..şifremi de unuttum yeni üyelik almak zorunda kaldım.. Sayın siflera , Ben olsam o fidanı biraz daha büyüdükten sonra , bir akdeniz sahil koyununa dikerdim..evet bu konuda biraz pisikopatımdır..tabi ama şöyle kimsenin dokunmayacağı bir noktaya dikerdim..Sanırım buna benzer bir metodu burada birileri sormuştu..ancak konu pek açıklığa kavuşmadan teğet geçilip gidilmiş..Eğer 'bir şey gerçekleşmeyecekse o proje insanın aklını meşgul etmezmiş' derler eskiler.. Atlantik de kilometrelerce uzağa yüzen hindistan cevizlerinin ingiltere kıyılarında bile çimlendiği kayıtlara geçmiş..Tabi kış gelince çimlenen tohumlar ölüyor , çünkü o bölge hayli soğuk.. Akdeniz kapalı bir denizdir , palmiyeden düşen hiç bir tohum bizim sahillerimize uğrama şansına sahip değildir , eğer bir şekilde ulaşmış olsaydılar , deniz kıyılarının ıslak kenarlarında çimlenip bir daha ölmeyeceklerini düşünüyorum..Yabancı bir forumda , üç yıl önce bu konu hakkında yine birisi bu projenin çalışıp çalışmayacağını sorduğunda , forum üyeleri , akdeniz ikliminde yetişmeyeceğini klasik destanlarla tekrarlamışlar.. Elbette akdeniz iklimde denenmiş bir çok talihsiz deney var , ancak insanlar , ya kendi mülk bahçelerinde denemişler , ya saksıklarda, veya sahile en az içeride kalan denize 30 metre uzaklıkğa dikmişler ve hiç sonuç alamamışlar..Akdeniz ikliminde hindistan cevizi adaptasyonlarının başarısız olma sebeplerine gelince: bir kısmı kurak yaz ayları dolayısı ile olmuş, diğer neden ise meristem üşümesi kaynaklı değil , yağmurlu soğuk havalardan dolayı yaygın kök çürümesi nedeni ile başarısız olunmuş.. Aslında, akdenizde hiç denenmediğine inandığım bu kıyı dikim şeklinin, kıyı şeridinde iyi çalışacağını düşünmekteyim: Düzenleyen Kutsalgemi : 18-11-2019 saat 22:48 Neden: www.youtube.com/channel/UC4qaIhfEVDoGCYeQEDwV_8w/videos |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2019
|
Alıntı:
Düzenleyen Kutsalgemi : 18-11-2019 saat 22:58 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
/
Giriş Tarihi: 06-12-2019
|
Alıntı:
Belki mesafe olarak en fazla 100 km yüzüp yakın bir kıyıda çimlenme fırsatı bulabilirler. Akdenize pek uzak sahillerde yaşayan hindistan cevizlerinin, milyarlarca yıl geçsede yolunu şaşırıp akdenize ulaşması mucize ötesi bir vaka olurdu. Akdenizde çimlenip çimlenmeyeceği hususunu sorgulamıyorum, akdenizde yüzen bir hindistan cevizi meyvesi yoktur, gören varsa söylesin. Eğer yoksa helikopterle yukarıdan üç beş tane atalım, şans onları nereye götürürse o kıyıya kök salarlar, belkide... Yahu işinizmi yok, gidin muz yetiştirin kivi yetiştirin, mango yetiştirin İyi forumlar diliyorum |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
/
Giriş Tarihi: 10-12-2019
|
Alıntı:
Belki bu dediğim şeyi onlarca kez denedim ama hiç biri sonuç vermedi. Hatta bir daha ki sefere bunu videoya alıp burada paylaşmak isterim. Bu tohumların nereden geldiği hakkında bir fikrim yok, kızıldenizden akıntı yoluyla gelmişte olabilir, meyve ithalatı yapan gemilerdende düşmüş olabilir, sonuç itibari ile akdeniz sahilinde hindistan cevizi şimdilik yetişmiyor diyebilirim. İşin birde şu yüzü var ki, bazı meyveler kısırdır, çoğaltılamaz ve çimlendirilemezler, eğer bu tip tür ceviz ise bunun hakkında derin bildi sahibi değilim. Doğru tohum tespiti çok önemlidir. Ancak yinede denemelerime devam edeceğim, farklı metotlarla tabi... Madem hindistan cevizi için en ideal mevziler ıslak deniz kıyıları olarak işaret ediliyor, o halde buralara ya çimlenme kabiliyeti yüksek olan tohumlar ekilebilir veya fidanlar dikilebilir. Sadece bir tahmin yürütmek gerekirse eğer: şunu belirtmek isterim, akıntı yolu ile bu tohumların kızıldenizden akdenize ulaşabileceği olasılığı çok zayıf bir ihtimal gibime geliyor. Çünkü biraz mantık yürütüldüğünde, yani cevizlerin çimlenme kabiliyetinin olmayışı bunların ticari gemilerle ithal edilen hibrit meyveler olabileceği olasılığını artırıyor. Fotoğraf gerçektir, yumurtalık sahili: |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2018
|
Alıntı: