View Single Post
Eski 18-11-2019, 18:17   #180
siflera12
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kutsalgemi Mesajı Göster
Bu kısa film için teşekkürler
Epeydir foruma girmiyordum baya değişimler gelişimler gerçekleşmiş..şifremi de unuttum yeni üyelik almak zorunda kaldım..
Sayın siflera , Ben olsam o fidanı biraz daha büyüdükten sonra, bir akdeniz sahil koyununa dikerdim..evet bu konuda biraz pisikopatımdır..tabi ama şöyle kimsenin dokunmayacağı bir noktaya dikerdim..Sanırım buna benzer bir metodu burada birisi sormuştu..ancak konu pek açıklığa kavuşmadan teğet geçilip gidilmiş..Eğer bir şey gerçekleşmeyecekse o proje insanın aklını meşgul etmezmiş derler eskiler..
Atlantik de millerce uzağa yüzen hindistan cevizlerinin ingiltere kıyılarında bile çimlendiği kayıtlara geçmiş..Tabi kış gelince çimlenen tohumlar ölüyor , çünkü o bölge hayli soğuk..
Akdeniz kapalı bir denizdir , palmiyeden düşen hiç bir tohum bizim sahillerimize ulaşamaz , eğer bir şekilde ulaşmış olsaydı , deniz kıyılarının ıslak kenarlarında çimlenip bir daha ölmeyeceklerini düşünüyorum..Yabancı bir forumda, üç yıl önce bu konu hakkında yine birisi bu projenin çalışıp çalışmayacağını sorduğunda , forum üyeleri , akdeniz ikliminde yetişmeyeceğini klasik destanlarla tekrarlamışlar..
Elbette akdeniz iklimde denenmiş bir çok talihsiz deney var , ancak insanlar , ya kendi mülk bahçelerinde denemişler , ya saksıklarda, veya sahile en az içeride kalan 30 metre uzaklıkta dikmişler ve hiç sonuç alamamışlar..Akdeniz ikliminde hindistan cevizi adaptasyonlarının başarısız olma sebepleri: bir kısmı kurak yaz ayları dolayısı ile olmuş, diğer neden ise meristem üşümesi kaynaklı değil , yağmurlu soğuk havalardan dolayı kök çürümesi nedeni ile başarısız olunmuş..
Aslında, akdenizde hiç denenmediğine inandığım bu kıyı dikim şeklinin, kıyı şeridinde iyi çalışacağını düşünmekteyim:
Öncelikle teşekkür ederim ancak ben sizinle aynı fikirde değilim o kadar emek verdiğim bir bitkiyi gidipte bilmediğim biryere dikipte bitkimi heba edemem , bitkim şuan Burada mutlu görünüyor eğer yaşamaya devam edersede kendi bahçemde bakmayı tercih ederim neden bilmediğim bir yere dikeyim ki , Bu arada Hindistan cevizini siz yetiştirip Akdeniz'de deneyin bari bizlererede örnek olursunuz [emoji57]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön