agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni589Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-11-2024, 21:16   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-11-2024
Şehir: Ankara
Mesajlar: 11
975 lira Ankamall Koçtaş:

Eklenen Resimler
 
Meyan kökü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2025, 01:13   #2
Yeni Üye
 
Ejder İnciri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2021
Şehir: Adana
Mesajlar: 11
Denize en uzak hindistan cevizleri

Bilmem ilginizi çeker mi, ancak bizim güney bölgelere en yakın iklim türü, Nepal himalaya eteklerinde buldum, bunlardan tohum bulunsa Türkiye de sahiller de rahatça yayılarbilir. BÖLGE: Mulghat मुलघाट Budhimorang 56800 Nepal
https://www.google.com/maps/place/Mu...oASAFQAw%3D%3D

Eklenen Resimler
  
Ejder İnciri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2025, 01:16   #3
Yeni Üye
 
Ejder İnciri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2021
Şehir: Adana
Mesajlar: 11
https://www.google.com/maps/place/Mu...oASAFQAw%3D%3D

Ejder İnciri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2021, 13:21   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Thymus vulgaris Mesajı Göster
Erzurum ve Bursa iklimi arasında uçurun fark var, Erzurum 2400 rakımda kestane bile yetiştirilmiş.
Denemeden bilinmez, doğrudur denenmiş bir çok örneğe dayanarak Türkiye 'de hindistan cevizi yetişmez düşüncesi hakim.
https://www.youtube.com/watch?v=EgrJRF6atPg&t=376s
Videoyu izledim. Şahıs, ne yetiştirdiğinin farkında değil. 3.32 dakikada gösterdiği meyve at kestanesi (bilimsel adı Aesculus hippocastanum). At kestanesi, düşük sıcaklıklara kestaneden daha dayanıklıdır. At kestanesi meyvesi saponin içerdiği için zehirlidir. Tüketmek için bu saponinin uzaklaştırılması gerekir.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2021, 14:20   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Thymus vulgaris Mesajı Göster
Köklendirme işlemi için, meyveyi seçerken teraziye koyup en ağırını falan mı seçmek gerekiyor tazesini bulabilmek için?

Birde çimlendirmek için suda bekletiliyor ya hani ilk etapda, bu meyvenin bekletildiği suyun içersine indol butirik asit ilave etsem köklenme daha garanti olmaz mı?
https://www.youtube.com/watch?v=BieelvE_ZPI&t=100s
İndol butirik asit oksin denilen hormon gurubunda yer alır. Hindistan cevizi sütünde yeterince oksin zaten var. Aslında sadece oksin değil diğer bütün hormon guruplarından kimyasal maddeler içerir. Hindistan cevizini perlit gibi steril bir ortam içerisine ekin (meyvenin altında bulunan üç çimlenme noktası ıslak perlite temas etsin). Perlitin kurumasına izin vermeyin. Eğer ceviz canlıysa çimlenecektir.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2021, 15:41   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2021
Şehir: Erzincan
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ejder İnciri Mesajı Göster
Çimlenme ayrı, köklenme ayrı, belki çimlenme olduktan sonra amino asit ile birlikte IBA takviyesi de yapılabilir, belki adaptasyona da destek olur, bildiğim kadarı ile akdeniz ülkelerinde yetişmiyor, belki bir ihtimal bu sebeple yetişir.

Leonardit vs çok farklı desteklerde eklenebilir.

IBA 'yı şırınga ile meyve içine mi enjekte etmek gerekiyor yoksa kabuktan mı uygulanıyor, tam aklıma yatmadı, enteresan duyulmadık bir metotmuş.
Çimlenme ayrı, köklenme ayrı değildir, kök ile birlikte aynı gözden çıkar ikisi de. Saygılar

Zihin kontrolü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025