![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın loveflower güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sanırım kısa bir süre sonra tohumlar için paylaşım başlığı açacağım. O zaman size de seve seve gönderirim. Tiny tim tohumu teklifiniz için de teşekkür ederim ama göndermenize gerek yok zira domatese özel bir ilgi duymam nedeniyle duyduğum, gördüğüm her türlü domates tohumunu edinmeye çalışıyorum. Bu nedenle Tiny Tim tohumum var. Olmayan arkadaşlarla paylaşırsınız.
Sevgilerimle |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim TT dal yapmadı çok üzüldüm.Sanırım fazla sulamışım,toprağı kurudukça sulamıştım oysa ki,bu durumda meyvesi de az olucak sanırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Üstü kuru altlar ise nemliydi.. Sözde vermeyecektim bu sefer çiçekleri düşmesin diye ama akşam eve geldim, versem mi vermesem mi diye düşünürken bir daha baktım :) altlar hala nemliydi fakat sabah güneş gördüğünde kesin buruşacak bunun yaprakları diye dayanamadım ve verdim yine biraz :o Oysa zaten sabah erken kalkıyordum, sabahada bırakabilirdim.. Ama dayanamadım susuz kalır diye :o Neyse ki daha 2 saksı domates var onlara henüz bakmadım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu resimlerde gorulen iki ayri cins domatesmis:D buyudukce farki daha net anladim. Biri kesin red robin, otekide ya bodur cherry domates, yahutta koy domatesi. Geriye kaldi bir kok red robin hadi hayirlisi...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Belediyenin gelip suyu kesmediği sürece ben dayanamam sanırım :p |
Bir seyler yetistirmenin heyecanindan olsa gerek bu sabirsizlik bende de var :)
|
Odada Yetişen Domates Tohum İhtiyacı.
Merhabalar Saygıdeğer Forumcular;
Bu dediğiniz odada yetiştirilen fazla ışık istemeyen domates tohumlarını forumdan nasıl edinebilirim?? İlginize şimdiden teşekkürler.. |
3 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar;
Bu da benim tohumunu şubatta ektiğim red robinim. |
Pardon Arkadaşlar,üçüncü resimdeki tiny tim domatesi idi karışıklık oldu.Ben de hem saksıdaki hem de bahçedeki domateslerimden tohum almak istiyorum ama şimdiye kadar kızaran domatesler, salatalıklar dalında pek durmadı küçük kızım hemen koparıp yiyor sağolsun. Ama zaten herşey öncelikle onlar için değil mi? Ben kızımın şimdiden toprakla, bitkilerle haşır neşir olmasından çok mutluyum, gelecekten de umutluyum.
|
2 Eklenti(ler)
Bir tanesi rr biliyorumda, otekini bilemedim :mad:
|
1 Eklenti(ler)
Domateslerime kırmızı örümcek dadandı.Ama bu ilk meyve tutan RR artık iflah olabilr mi ilsaçlarsam bilmiyorum.Kükürt alsam işe yarar mı?
|
Alıntı:
|
Kırmızı örümcek benimde en büyük sorunum. Yaprakları resmen işgal ediyorlar. Kırmızı acı biberi sulandırıp dün verdim. Bakalım işe yarayacak mı...
|
2 Eklenti(ler)
Sayın malbman'ın gönderdiği red robin tohumlarından dört tanesi çimlendi. Fakat başlarda diğer saksılarımda da, şaşırtıcı şekilde domatesler çimlendiği için red robinlerin hangisi olduğunu bilemedim. Bu yüzden paylaşımda bulunamadım. Bugün itibariyle red robinlerin durumu.
Ayrıca bir sorum olacak. Bu dört fide aynı saksıdalar. Fakat saksı büyük. Ayırmam gerekir mi? Teşekkürler... Eklenti 229453 Eklenti 229454 |
Alıntı:
Kesinlikle nezaketsizlik olmaz.Siz ekmek istediginiz zaman bildirin yeterki |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Pek guzeller. Ne guzel bir duygu degil mi, emeklerinizin karsiligini alabilmek.
|
4 Eklenti(ler)
Sanırım Red Robinim artık uzatmaları oynuyor. Yeni çiçek açmadığı gibi, üstündekileri de dökmeye, yapraklarını kurutmaya başladı. Yenisine sağlık...
|
4 Eklenti(ler)
Son yeşil salkım da kızarınca toprağa vereceğim kendisini.
|
Sayın malbman ellerinize sağlık ve afiyet olsun.Benim de red robinlerden iki meyve kızardı ve tadına baktık bu gün,kızım çok beğendi.Ama ben RR meyvelerinin en azından 1TL büyüklüğünde olacağını sanıyordum ki yanılmışım.Sizinkiler fotoğrafta büyük görünüyor.Büyüklüğünü tasvir eder misiniz.Benim domateslerde mi bir sorun var acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Sayın umutyolcusu, benim domateslerin fotoğrafta büyük görünmsei sanırım yakın plan çekim yapmamdan kaynaklanıyor.
Red Robinler çok fazla irileşmiyor ama bazı meyvelerin sizin dediğiniz gibi 1 TL kadar hatta daha da büyük olduklarını görmüştüm ama genelde daha küçük oluyorlar. Fotoğrafta da (her ne kadar biraz bulanık ta olsa) gördüğünüz gibi, ortalama boyları 50 krş kadar. O yüzden endişe etmenize gerek yok. Sevgilerimle |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025