![]() |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim yetistirdiklerim...
|
4 Eklenti(ler)
Devami...
|
teşekkürler
Saygıdeğer Malbman göndermiş olduğunuz redrobin tohumları için çook teşekkür ederim.
4-5 gün önce tohumları ektim . inşallah sorunsuz filizlenirler. Filizlenince fotoğraflarını buradan paylaşırım. |
Sayın gezen82, verimli olmasını dilerim. Fotoğraf eklerseniz iyi olur.
|
Red robinlerin Çimlenme süreci
5 Eklenti(ler)
Redrobinlerimin ilk çimlenme fotoları
31aralık2010 1-2ocak2010tarihli fotolar Eklenti 186962 Eklenti 186963 Eklenti 186964 Eklenti 186965 Eklenti 186966 |
2 adet
4 Eklenti(ler)
5-6 adet ekmeme karşın sadece 2 si filizlendi.
birinin adı A diğerinki B :) A B den önce çıktı .İlk başta pencere önünde olmaması nedeni ile A nın gövde boyu iyice uzayınca biraz yanlış yaptığımı anladım. B sonradan başlasada daha güzel gelişecek sanırım. pencere önüne koymanın avantajı sanırım bu nedenle (çıt kırıldım) gövde uzunluğu daha fazla olmayacaktır. Eklenti 186968 Eklenti 186969 Eklenti 186970 Eklenti 186971 |
Saygıdeğer malbman; ilk sayfadaki mesajınızı yeni gördüm. keşke onu önceden okusaydım.
Şu bardak genişliğinde gazete ile toprağın üstünü kapatma önerinizi. Birde yanlış hatırlamıyorsam kurşum kalem genişliğinde gövdeye sahip olunca kalıcı yerine ekmek gerekiyormuş. bunu daha önce yapmanın herhangi bir sakıncası olurmu? |
Sayın gezen82, Red Robinleriniz hayırlı olsun. Yalnızca 2 tanesinin çimlenmesine sularken diğer tohumların topraktan çıkması, tohumların çimlenme özelliğini kaybetmiş olması, tohumların gereğinden daha derine ekilmesi gibi etmenler yol açabilir.
Fidelerin gövdesi kalem kalınlığına ulaştığı zaman şaşırtılmasının amacı (buradaki ustalarımdan öğrendiğim kadarıyla) daha önceki dönemde narin olan kök ve gövdeye zarar vermemek diye biliyorum. Ama, ben zarar vermeden şaşırtırım derseniz olur tabii. Bu arada, sizin de gözlemlediğiniz gibi (her ne kadar Red Robin olgunlaştığı zaman en az ışıkla yetiniyor olsa dahi) bu aşamada mümkün olduğunca güneş görmeli ki güneşi ararken boy uzatıp incecik bir gövdeyle kalmasın. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da benimkiler. 1 Ocak günü ektiğim tohumlar 4 Ocak günü bu durumdaydı. 7 tohumun yedisi de çimlendi. Tohumların taze olmasına bağlıyorum en bunu. Şu anda pencere önünde tutup, mümkün olduğunca güneş almalarını sağlamaya çalışıyorum. İzmir'de o konuda şanslıyız. Karakış dediğimiz günlerde bile hiç olmazsa bir kaç saat dahi olsa güneş görüyoruz. İzmirli Red Robinler şanslı bu yüzden.
|
Sn. Malbman ; İzmirin etkisi gerçekten belli oluyor. Kütahyada bugünlerde güneşi mumla arar olduk :)
|
İnşallah yedisininde dalları domateslerle dolar.
Hayırlı akşamlar. |
ben hiç domates yetiştiremiyorum yaa
|
Sayın malbman
Göndermiş olduğunuz tohumları 23 Eylül de ektim.2 aydır 15cm de duruyorlar. Çiçeklenme yok.Bulundukları yer camekanlı bol ışık alıyor ama sıcak bir mekan değil. Oda sıcaklığına alsam mı acaba? |
Sayın Benol Hazaroğlu, bana sorarsanız oda sıcaklığına alın. İki aydır 15 cm boy pek normal değil. Bir kaç tane fotoğraf yükleyebilirseniz ustalar da fikirlerini söyleyebilir.
|
Alıntı:
Sn. Malbman'a katılıyorum, oda sıcaklığına almak gerekir. |
Sayın Kiraz iyi bir noktaya değinmiş. Ben domateslerinizin toprakta olduğunu varsayarak o konuda hiç düşünmemiştim. Ama Sayın Kiraz'ın da dediği gibi, torfta büyüme durur çünkü torfta bitkiyi besleyecek besin maddeleleri yok. Yalnızca steril olması ve nemi koruması nedeniyle iyi bir çimlendirme ortamı o kadar.
|
2 Eklenti(ler)
Red robin'lerim aşağı yukarı 1 aydır, bahçede kapı altı denen korunaklı bir yerde duruyorlardı (3 saksı'da). Gündüzleri ılık olsa da, geceleri soğuk oluyor. Bu nedenle bir türlü daha fazla büyümüyorlardı. Yoksa, şimdiye kadar büyümeleri gerekiyordu.
Ben'de bu sabah odaya içerisine aldım. |
23 Eylülde tohumu ekilen Red Robin
1 Eklenti(ler)
Oda sıcaklığına bu gün aldım.
|
Benimkiler daha çok yeni 10 günlük ama baştan beri oda ısısındalar pencere kenerına yerleştirdim altta kalorifer peteği var iyi görünüyorlar ama şimdi kafam karıştı erken mi aldım oda sıcaklığına?
|
Alıntı:
Bahçe toprağı, torf,hayvan gübresi karışık topraktalar.Şaşırma yapıldı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
herkese selam,
uzun bir süredir foruma giremiyordum. geçen sene pek başarılı olamadım red robinler çok güzel oldu çiçek açtı ama çiçekler döküldüler sonrada gittikçe güçsüzleşip kurudular. bu sene yeniden denemek istiyorum ama tohumları daha ekmedim acaba geçmi kaldım yoksa şimdi ekeyim mi? |
İç ortamda da yetiştiği için geç kalmadınız. Ben bu sene bir kaç saksıya sürekli ekmek istiyorum, yani olgunlaşanlardan tohum alıp ekeceğim, mevsim beklemeyeceğim, hava durumuna göre uygun ortama koyup yetiştireceğim.
|
Yazın sayın malbman'ın göndermiş olduğu(sağolsun) tohumlardan yetiştirdiğim red robinlerin sonu tamamen hüsran oldu. Çok güzel bir bitki, susuzluğa ve sıcağa çok dayanıklı fakat kırmızı örümcek belası onun peşini bırakmıyor. Kırmızı örümcekten çektiğimi şimdiye kadar hiçbir zararlıdan çekmedim. Bu kırmızı örümceğe bir çare bulmak lazım. Aslında Roa çok etkili oluyor adeta kökünü kurutuyor kırmızı örümceğin fakat Roa'nın uygulama periyotlarına çok dikkat etmek gerek. Ben tatile çıktığım için bir süre uygulayamamıştım o arada da olan olmuş. Çok hızlı ürüyor kırmızı örümcek. :(
|
Selam Dostlar...
Ben bütün yaz boyunca biber ve domateslerime neemazal diye organik bir ilaç kullanmıştım...bahsettiğiniz örümcekler den ve diğerleriyle hiç tanışmadım .... acaba etkili olmuşmudur bilmem...zararlılarla mücadele sayfasında organik olup olmadığı da tartışılıyordu herhalde.... |
Alıntı:
|
Kırmızı örümcek için bende kükürt kullanmıştım. Kükürtten dolayı red robinlerimin yaprakları içlerine doğru kıvrılmaya başlamıştı, toprağını bol suyla yıkayarak zorla kurtarmıştım. :(
|
Alıntı:
Sevgilerimle |
;)Çok teşekkür ederim sevgili malbman. 2-3 tane olacaktı elimde. Sizce yaz için ne zaman ekeyim tohumları? :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025