agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

h.ışık 07-05-2011 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 799771)
Hosgeldiniz sayin h.isik. Bir kac gundur yazilarinizi goremiyordum :) fideleriniz ne alemdeler

hoşbulduk, hergün buradayım, en sıkı takipçi durumundayım. Fideleri hafta başında fotograflarını yüklemiştim. Çok fazla büyümediler. Hava sürekli bulutluydu, bende dışarı çıkartmamıştım.
Hava şimdi bile soğuk, 8.5 derece dışarıda. Güneş kendini gösteriyor ama benim fidelerin güneş görebilmesi için öğleyi beklemeleri gerekiyor.
Yarın aksilik olmazsa yeni fotoları eklerim. sizde durum ne alemde?
(Zeki beyin açtığı tohumdan üretim sayfasındalar)

sebnem&mircan 07-05-2011 23:28

Bende durumlar komedi kivaminda ilerliyo. Bu gunde cimlenen cileklerin (sanki bir suru cilek var hepi topu bir tane cimlendi) kabindan bir tane R.R cimlenmis :)) Her yeni gunde suprizler yasiyorum. Cok uzulmustum RR cimlendirmeyi basaramadim diye ama boyleside guzelmis supriz ustune supriz. Onun disinda uc tane domatesimi uc gundur gece gunduz balkonda birakiyorum digerleri evde. Dort biber bir salatalik balkonda. Salataligin masallahi var iyi gidiyo. Biberler kapali balik kutusundalar kapagi kapali olursa canlaniyo serpiliyolar ama bir iki saat kapagi acsam yapraklar yerlerde surunuyo oluyo anliyamadim neden. Domateste ayni durum var ustune naylon ortuyorum canlaniyo naylonu aciyorum mayisiyo :))

cartel 08-05-2011 00:15

Çokta verimli bir specimene benziyor. güzelmiş

arimayam 15-05-2011 13:04

bu r.r.lerde arilarin döllemesine ihtiyac varmidir.malum ev icinde yetistiriyoruz ne yapmamiz lazim...cevabinizi bekliyorum üstadlarim..

sebnem&mircan 15-05-2011 17:48

Bildigim kadariyla domates kendi kendine dolleniyor melekcigim. Bu sebeple ariya bocege ihtiyac yok. Arada sirada soyle bi elinle salla yeterli olur diyor ustadlar ;)

arimayam 15-05-2011 23:18

aslinda sebnemcim hepsi cicekledilerde meyveye dönüsmüyorlar nedense...bu konuda nedersin?

sebnem&mircan 15-05-2011 23:56

Calismadigim yerden sordun :)) Insallah meyveye donusur demekten fazla bi sey diyemiyecegim malesef. Buralar beni asar, bir bilene sormak lazim ama o bilenlerde kaderimize terk etti bizi

TUĞCU 16-05-2011 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 804200)
bu r.r.lerde arilarin döllemesine ihtiyac varmidir.malum ev icinde yetistiriyoruz ne yapmamiz lazim...cevabinizi bekliyorum üstadlarim..

Ben titreşimli diş fırçası kullanıyorum.Son derecede memnunum.Çiçeğin sapına 2-3 saniye dokundurmanız yetiyor.Dikkatli baktığınızda polenlerin etrafa saçıldığını göreceksiniz.
Diş fırçası sayesinde çiçeklerde hiç fire vermedim hepsi meyveye dönüştü.

TUĞCU 16-05-2011 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 794817)
buu r.r lerdede koltuk alma olayi oluyormu arkadaslar,benim saksi domateslerimde cicek acti ve birkac yerden dal atmaya basladi alayimmi almayayimmi,ne dersiniz?

Red Robin domatesler ,oturak cins olduğundan koltuk alınmaz.
Koltuk alma sadece sırık domateslerde geçerlidir.

arimayam 16-05-2011 18:46

cok tesekkürler sayin sayin tugcu,yine herzamanki gibi bizi cok güzel aydinlattiniz.ellerinize bilginize saglik...

TUĞCU 16-05-2011 21:06

Rica ederim sayın arimayam nedemek.

Bunlarda benim balkondan.Gerçi balkon tarla gibi oldu ya neyse:)

http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01186.jpg

Geçen Eylül ayında ektiğim RR.

http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01192.jpg

Mart ayında ekilen RR

http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01194.jpg
http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01195.jpg

günebakan 16-05-2011 21:13

1 Eklenti(ler)
Red robinim de çiçekler var ama yaprakları kıvrık kıvrık neden acaba?

Eklenti 212975

TUĞCU 16-05-2011 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 804978)
Red robinim de çiçekler var ama yaprakları kıvrık kıvrık neden acaba?

Eklenti 212975

Resimden çok net gözükmüyor ama, sanırım yapraklarda da bazı lekeler var.

sebnem&mircan 17-05-2011 01:10

Hosgeldiniz sayin Tugcu fideleriniz cok guzel urunleriniz bereketli olsun insallah. Yogurt kovalarindakiler nihayi yerlerindelermi yoksa baska yere transfer olacaklar mi? Benimde saksi problemim var ama elimde 3 ve 4 kiloluk yogurt kovalari mevcut. Hangi bitkide kullanabilirim acaba? Birde cok derin ama fazla genis olmayan kovalar var onlara ne dikebilirim.

TUĞCU 17-05-2011 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 805144)
Hosgeldiniz sayin Tugcu fideleriniz cok guzel urunleriniz bereketli olsun insallah. Yogurt kovalarindakiler nihayi yerlerindelermi yoksa baska yere transfer olacaklar mi? Benimde saksi problemim var ama elimde 3 ve 4 kiloluk yogurt kovalari mevcut. Hangi bitkide kullanabilirim acaba? Birde cok derin ama fazla genis olmayan kovalar var onlara ne dikebilirim.

Hoşbulduk sayın sebnem&mircan :) Dükkanın taşınma işleri vardı yoğundum.Akşamlarıda Bursa'nın rüzgarından ,saksıları içeri dışarı taşımaktan foruma girmeye vaktim olmadı.
İyi dilekleriniz için teşekkürederim.Sorunuza gelince yoğurt kovalarındakiler nihayi yerlerindeler.Kovalar 10 KG'lık,bodur tipli olanları bu 10 KG'lıklara ektim.Elinizdeki 3 ve 4 kiloluk kaplara Redrobin,Tinnytim tarzı bodur domatesleri ekebilirsiniz.Süs biberleride bu kaplarda rahatlıkla yetişir.

TUĞCU 17-05-2011 11:44

Unutmadan,3-4 kiloluk yoğurt kaplarının plastiği ince olduğundan güneşten dağılıyorlar.3-4 kiloluk kaplara dikim yaparsanız ,kapları gazete kağıdı ya da folyo ile sarmanızı tavsiye ederim.

besimaz 17-05-2011 12:51

arkadaşlar ben de red robin domates yetiştirmek istiyorum tohumdan degil fideden.nerden nasıl temin edebilirim satın almak istiyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim.

sebnem&mircan 17-05-2011 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU (Mesaj 805292)
Hoşbulduk sayın sebnem&mircan :) Dükkanın taşınma işleri vardı yoğundum.Akşamlarıda Bursa'nın rüzgarından ,saksıları içeri dışarı taşımaktan foruma girmeye vaktim olmadı.
İyi dilekleriniz için teşekkürederim.Sorunuza gelince yoğurt kovalarındakiler nihayi yerlerindeler.Kovalar 10 KG'lık,bodur tipli olanları bu 10 KG'lıklara ektim.Elinizdeki 3 ve 4 kiloluk kaplara Redrobin,Tinnytim tarzı bodur domatesleri ekebilirsiniz.Süs biberleride bu kaplarda rahatlıkla yetişir.

Burdada havalar tam duzeldi derken soguklar geri geldi bende iki haftadir balkonda duran biber ve domateslerimi iceri almak zorunda kaldim. Iki tane R.R vede bir kac bodur cerry var onlari bu 4 kiloluk kaplara dikeyim. 10 kg lik kovada mevcut onlarada biber ve salataliklari diksem olur degilmi?

TUĞCU 18-05-2011 07:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 805531)
Burdada havalar tam duzeldi derken soguklar geri geldi bende iki haftadir balkonda duran biber ve domateslerimi iceri almak zorunda kaldim. Iki tane R.R vede bir kac bodur cerry var onlari bu 4 kiloluk kaplara dikeyim. 10 kg lik kovada mevcut onlarada biber ve salataliklari diksem olur degilmi?

Gayet güzel olur.RR ler için çok büyük saksılara gerek yok.Geçen seneki deneyimlerime göre ufak saksıda çok daha verimli oluyorlar.

meh12 18-05-2011 18:34

Benim Balkonum

4 Eklenti(ler)
Balkonum daki çilekler,chery domatesleri,minyatür güllervs

TUĞCU 20-05-2011 21:57

Hepside birbirinden güzel elinize sağlık.

sebnem&mircan 21-05-2011 04:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU (Mesaj 805778)
Gayet güzel olur.RR ler için çok büyük saksılara gerek yok.Geçen seneki deneyimlerime göre ufak saksıda çok daha verimli oluyorlar.

Tavsiyelerinize uyarak fideler asil yerlerine gecmistir :D

engin1981 21-05-2011 08:10

Herkese günaydınlar. benim öğrenmek istwdiğim bir domates çeşidi var bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. çery den de küçük tek tek toplanan bir domates cinsi bilen var mı acaba.

günebakan 21-05-2011 09:45

1 Eklenti(ler)
Red robinim yaprakları durumu hiç iyi değil galiba.

Eklenti 214618

TUĞCU 21-05-2011 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 807523)
Tavsiyelerinize uyarak fideler asil yerlerine gecmistir :D

Hayırlı olsun, inşallah meyvelerinide yersiniz.Dikkat edeceğiniz husus RR ler çiçek açıp meyveye dönüşüne kadar su vermeyin.Yeni yerlerine aldığımızda saksının altından su çıkana kadar su verdiğimiz için bu su yeterli oluyor.Çok su verirseniz boya gidiyorlar ve fazla meyve vermiyorlar.RR ler den koltuk alınmaz onada dikkat edin.
Birde arada bir fotoğraf çekip burada yayınlarsanız.Bizde gelişimi hakkında bilgi sahibi oluruz.
Benim geçen sene büyük saksılara ektiğim RR ler istediğim şekilde olmadı.Küçük saksıya ektiğim ise şuan çok iyi durumda üstünde 9-10 tane domates ve 20-25 çiçek var.

TUĞCU 21-05-2011 10:30

[QUOTE=günebakan;807598]Red robinim yaprakları durumu hiç iyi değil galiba.

Linkte size yardımcı olacak bilgiler var bir göz gezdirirseniz iyi olur.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8767

günebakan 21-05-2011 10:33

Teşekkür ederim Sayın Tuğcu.

sebnem&mircan 23-05-2011 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU (Mesaj 807618)
Hayırlı olsun, inşallah meyvelerinide yersiniz.Dikkat edeceğiniz husus RR ler çiçek açıp meyveye dönüşüne kadar su vermeyin.Yeni yerlerine aldığımızda saksının altından su çıkana kadar su verdiğimiz için bu su yeterli oluyor.Çok su verirseniz boya gidiyorlar ve fazla meyve vermiyorlar.RR ler den koltuk alınmaz onada dikkat edin.
Birde arada bir fotoğraf çekip burada yayınlarsanız.Bizde gelişimi hakkında bilgi sahibi oluruz.
Benim geçen sene büyük saksılara ektiğim RR ler istediğim şekilde olmadı.Küçük saksıya ektiğim ise şuan çok iyi durumda üstünde 9-10 tane domates ve 20-25 çiçek var.

Cok tesekkur ederim sayin Tugcu. RR henuz oyle kucuk ki onlar hala bardakta duruyor. Asil yerlerine diktigim bodur cerryler. Ama asil yerlerine gectikten sonra cok sasirtici bir sekilde hizla buyumeye basladilar. Fotograf yukleyemiyorum pc de sorun olustu yapilir yapilmaz yukliyecegim resim.

Bartunç 24-05-2011 03:52

cherry domateslerim....

4 Eklenti(ler)
Geçen senede ekmiştim ama bu sene iyi ürün almışa benziyorum

kturkol 24-05-2011 06:50

Çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık. Nazar deymesin hepsi de çok güzeller.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025