agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

sebnem&mircan 10-04-2011 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU (Mesaj 783052)

Sayin Tugcu konu mankenine vede R.R lere kirkbir kere masallah :p Sizin R.R leri gorunce daha cok heveslendim. 2-3 ay gibi kisa sureyide duymak benim gibi sabirsiz biri icin cok sevindirici bu yaz insallah lezzetle bulusacagiz desenize :D

h.ışık 10-04-2011 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 783529)
Benimde oyle bi kac tane fide var ve ne oldugunu bilmiyorum:D gercek yapraklar cikinca anliyacagim artik ;)

Ben birinci diktiklerimin hepsini etiketlemiştim. Boya gidenler telef olduktan sonra tekrar ektiklerimin arasında bir tanesini etiketlememişim. Red robin diye bakıyorum. Bundan sonra tutupta marul çıkarsa vb. işte o zaman gülerim kendime :D

h.ışık 13-04-2011 22:56

Daha önce red robinlerin etiketlerini bulamadığımı söylemiştim. Red robinin etiketini buldum, etiketsiz olan ise köy domatesiymiş yani bahse konu olan n ler köy domateslerinin. ancak bu domatesler de tohum kabuklarını atamadılar... neden tohum kabukları çıkmaz. üzerine örtülen kat ince geliyor olabilir mi?

sebnem&mircan 14-04-2011 06:26

Benim R.R lerden hic bir haber yok. Yolu bulamadilar galiba :)) Sizinkiler kac gunde cimlenmisti sayin h.isik

h.ışık 14-04-2011 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 785560)
Benim R.R lerden hic bir haber yok. Yolu bulamadilar galiba :)) Sizinkiler kac gunde cimlenmisti sayin h.isik

Henüz R.R. ler çimlenmediler. Beklemedeyim. Çimlenenler köy domatesi. 19-20 mart tarihlerinde ekilmişti.

sebnem&mircan 14-04-2011 15:20

Diger ektigim tohumlara bakinca bu R.R ler cok gec cimleniyor. Normal mi bu durum yoksa anormal mi arastirmak lazim. Sizinkilerde yolu bulamamais **** kaybolmus olmasin :)

h.ışık 14-04-2011 15:28

Olabilirler.

TUĞCU 15-04-2011 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 783535)
Sayin Tugcu konu mankenine vede R.R lere kirkbir kere masallah :p Sizin R.R leri gorunce daha cok heveslendim. 2-3 ay gibi kisa sureyide duymak benim gibi sabirsiz biri icin cok sevindirici bu yaz insallah lezzetle bulusacagiz desenize :D

Sebnem&mircan teşekkürederim ,benim kız olur kendisi tam bir domates canavarı :p .
Havalar ısınınca ve güneş yüzünü gösterince sizin RR ler coşacaktır.
Çimlenme zamanını sormuşssunuz benim evde ektiğim 5 RR den ilki 7 günde,ikincisi 9 günde,üçüncüsü 10 günde ,diğer ikiside 12 ve 13. günde çimlendiler.Evdeki sıcaklık o zamanlar 22-24 derece civarındaydı.Sizinde aynı ise 2-3 gün sonra çimlenme başlar diye tahmin ediyorum.

sebnem&mircan 16-04-2011 03:26

Kizinizi allah bagislasin sayin Tugcu. Simdilik hic haber yok ben genede yedek uc tane daha ektim bu sabah :) Hepsi cikarsa ne ala komsulara dagitir paylasiriz artik. Diger domateslerden gec cimleniyorlar demekki. Ayrica cevabiniz icin tesekkurler

kturkol 17-04-2011 10:57

Hay maşallah. Dayanamadım söyleyeceğim çok kıskandım doğrusu. Allah bağışlasın kızınız çok şirin, domatesler de bir o kadar güzel görünüyor.

sebnem&mircan 17-04-2011 19:32

Dun aksam bir tane R.R cimlenmis :)) Kaldi 4 tane

Anastasiya 18-04-2011 12:43

Merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Red Robin domates tohumunu benimle paylaşacak bir arkadaş var mı? Her hangi bir yerden satın almak mümkün olsa da istedim ki sizlerden olsun.

TUĞCU 21-04-2011 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kturkol (Mesaj 787344)
Hay maşallah. Dayanamadım söyleyeceğim çok kıskandım doğrusu. Allah bağışlasın kızınız çok şirin, domatesler de bir o kadar güzel görünüyor.

Sayın kturkol teşekkürederim.

Sayın sebnem&mircan RR lerin durumu nedir.En son 1 tanesi çıktı demiştiniz.

arimayam 21-04-2011 16:16

ben bu r.r nin tohumunu nerden bulabilirim?

aydın 21-04-2011 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 789864)

Ptt Almanya'ya hizmet veriyorsa gönderebilirim. :D

TUĞCU 21-04-2011 17:47

Ben tohumları tohumlar.net ten satın almıştım

sebnem&mircan 21-04-2011 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU (Mesaj 789767)
Sayın kturkol teşekkürederim.

Sayın sebnem&mircan RR lerin durumu nedir.En son 1 tanesi çıktı demiştiniz.

Sayin tugcu cikan bir tane R.R'yi camin onunde unutup disari cikmisim. Oglen gunesi onun oldugu cama gelince yakmis kavurmus korpecik fidemi :( Digerlerinden hala ses yok. Artik yeni tohum ekmeyede korkuyorum acikcasi. Onla birlikte 9 reyhan, bir kac tene de feslegenim yanmis. Simdi korkuyorum gene ayni seyi yasamaktan. Buyutmek, yetistirmek guzel de, kayip vermek cok uzucu

sebnem&mircan 21-04-2011 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 789864)

Bana Amator hobici'den aldigim tohumlarin yaninda hediye gelmisti R.R ler vede baska tohumlar :)

TUĞCU 21-04-2011 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 789963)
Sayin tugcu cikan bir tane R.R'yi camin onunde unutup disari cikmisim. Oglen gunesi onun oldugu cama gelince yakmis kavurmus korpecik fidemi :( Digerlerinden hala ses yok. Artik yeni tohum ekmeyede korkuyorum acikcasi. Onla birlikte 9 reyhan, bir kac tene de feslegenim yanmis. Simdi korkuyorum gene ayni seyi yasamaktan. Buyutmek, yetistirmek guzel de, kayip vermek cok uzucu

Benim fidelerimde camın önünde ve hiç böyle bir sorun yaşamadım.Acaba susuz mu kaldılar.

sebnem&mircan 21-04-2011 21:35

Normalde ayni pencerede gunes gormeyen ama aydinlik bir yerdelerdi. O gun hava biraz kapali olunca direk camin onune koydum isik alsin diye. Tabi hem unutmanin hemde havanin azizligine ugradi fidecik. Birde oyle bir sicak oldu ki o gun sans iste. Hava cok degisken mesela ertesi gunde lapa lapa kar yagdi. Suyu da sabahlari fisfisla uc bes fis arasi veriyorum genelde...

arimayam 21-04-2011 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 789969)
Bana Amator hobici'den aldigim tohumlarin yaninda hediye gelmisti R.R ler vede baska tohumlar :)

ben burda saksi domatesi diye aldim,en fazla 50cm uzuyorlar,ama direk red robin yazisi yok,busch domates deniyor yani bodur...insallah iyi gelisirler,hepimizinkiyle birlikte...

kalambaklı 22-04-2011 08:41

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bunlarda benim redrobinler.
Eklenti 205033

arimayam 22-04-2011 14:28

burda havalar önümüzdeki 10 günlük hava raporunda en az 5e düsecegini bildiriyor.gündüzleri ise 13-25 arasi degisecegini gösteriyor...

bu halde ben artik domates fidelerimi balkona cikarabilirmiyim?

sebnem&mircan 22-04-2011 16:06

Ne zaman ekmistiniz tohumlari sayin Kalambakli

sebnem&mircan 22-04-2011 16:10

Red robinlerimden haber yok, biri de bildiginiz uzre guneste kavruldu. Ben dun dayanamayip gene 3 tane daha ektim :)) Bakalim bunlarin akibeti ne olacak :)

Kiraz 22-04-2011 16:40

1 Eklenti(ler)
Kasım-aralık ayında ektiğim red robinler iyi çimlendiler, büyümeleri oldukça yavaş oldu, içeride beyaz sineğe yakalandılar. Sineklerden biraz kurtulunca geçen hafta dışarı çıkardım, çevresine büyük pet şişeden koruma yaptım, bir tanesi çiçekte.

Bunlar da yeni çimlendirdiklerim, baharın kokusunu almışlar, çok hızlı gelişiyorlar, şaşırtıp sırada bekleyen arkadaşlarıma vereceğim.
Eklenti 205292

kalambaklı 22-04-2011 17:17

Sayın arimayam, domates fidelerinizi -derece olmadığı sürece dışarı çıkarabilirsiniz ve ayrıca arzu ederseniz size red robin tohumu gönderebilirim.

Sayın sebnem&mircan, tohumları mart ayının son günü ekmiştim ve havaların mevsim normallerinin altında gitmesinden dolayı ancak bu kadar gelişebildiler, ama önlerinde oldukça uzun bir sezon var.

Sayın kiraz, fideleriniz harika gelişmişler elinize sağlık ve şaşırtıp göndereceğiniz dostlarınız sabırsızlıkla bekliyorlardır.

Saygı ve Sevgilerimle,

arimayam 22-04-2011 17:32

cok sevinirim sayin kalambakli...kis aylarindada yetistirebiliyorduk r.r leri.öyle hatirliyorum...kisin topraksiz tarim denemesi yapacagim,insallah bu tohumlarida onda kullanirim...tekrar tesekkürler...

sebnem&mircan 22-04-2011 18:54

Bence guzel gelismisler sayin Kalambakli. Hizli gelisip boy atacaklarina yavas ve emin adimlarla gelismeleri gozlemlerime gore daha iyi. Acemilikten terfi ediyorum galiba :))

sebnem&mircan 22-04-2011 18:56

Fideleriniz cok guzel gozukuyor sayin Kiraz. Acaba ne zaman ekmistiniz? Surekli soruyorum yeni ekenlere cunku bendeki yeni ektigim R.R lerin gelismelerini bu sekilde sizinkilere bakaraktan takip edecegim. Tesekkurler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025