![]() |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Burak Tümer, bu da senin Red Robin. Bir süre daha sana ulaştıramazsam, domatlarını toplayıp getireceğim sanırım:p:p
Eklenti 197638 Bunlar da senin tomurcuklar. P.tesi ya da Salı günü o taraflara gelme ihtimalim var. Eğer gelirsem mutlaka getireceğim. Eklenti 197639 Neredeyse çiçek açıyorlar. Eklenti 197640 |
Alıntı:
Tohumları ben mi göndermiştim Sayın Emre İlhan? |
Evet sevgili, malbman. Geçen bahar sizin gönderdiğiniz tohumlar.:)
|
Bunlar da aynı tohum. Sizinkiler neden gecikti ki bu kadar?
|
Belki bir miktar derine kaçırmış olabilirim tohumları. Ama tahminimce 2-3 gün içerisinde çimlenirler. İnşallah çimlenirler.:)
|
Umarım çimlenirler. Başka tohum kalmadıysa ve çimlenmezse haber edin.
|
;)Teşekkür ederim. Tohum konusunda hep destek oldunuz bana.:)
|
1 Eklenti(ler)
5 günde çimlendiler,şanslarına güneş vardı,boyada gitmediler.Şimdi tekrar güneşi bekliyoruz.İlk defa yetiştirdiğim için çok heyecanlıyım.
|
Sayın umutyolcusu emeğinize sağlık. Red Robin'ler epey pişkin görünüyor. Aman dikkat, en az 7-8 cm boylanıncaya kadar bol ışıklı bir yerde tutup, fazla su vermeyin. Aynı bu şekilde gidip gövdelerini kalınlaştırsınlar.
|
Maşallah diyorum Sayın malbman, kocaman olmuşlar ne ara büyüdü onlar:)
Ne zaman yolunuz düşerse uğrayın, Siz buraya gelemeseniz bile ben oraya illa geleceğim, farz oldu:) |
1 Eklenti(ler)
Cumartesi sınavım vardı,bakamadım.2. ektiğim RR'ler çimlenmişte boy bile atmışlar.Şimdi cam kenarına koydum,öncekilerin boyu 2 cm ancak var.Bunlar 3 cm yi bulmuş.Bir sorun olmaz değil mi?
|
Akadaşlar merhaba. Gördüğüm ilk günden beri aşık olduğum bir çeşit bu ve sizler ne güzel yetiştirme fırsatı bulmuşsunuz. Bu türü yetiştirmeyi bende çok istiyorum ama tohumum yok. Bana tohum için yardımcı olabilecek arkadaşımız var mı acaba?
|
Ben de geçen gün RR tohumlarımı ektim, umarım çimlenir de burdan paylaşırım :)
|
HAKAN oğlum, ektiğin tohumların fidanından dağıtacaksan bir taneye ben talip olabilirmiyim? Yurtdışından yazıyorum ama 3 Nisanda İstanbul'da olacağım. Yardımcı olursa sevinirim...
|
Teşekkür ederim. Umarım ektiklerinin hepsi çimlenir...Hep birlikte sağlıklı bir şekilde büyümelerini izlemek nasip olur inşallah.
|
4 Robinim de çimlenmiş durumda, bir aksilik olmazsa resimlerini de paylaşırım buradan. Herkese iyi geceler...
|
Hakan tebrik ederim. Hayırlı büyütmeler ...tohumlarda 2 tane gönderirsen sevinirim.
|
4 Eklenti(ler)
Red Robinim'in çiçekleri açmaya başladı.
|
Sayın malbmanın yolladığı Red Robin tohumlarından yetiştirdiğim fidelerim aldı başını gitti. Ocak ayında domateslerini kahvaltıda bir güzel yerim diye hayal ederken kendi hatamdan kaynaklandığını sandığım durumdan bir türlü çiçeğe geçiremedim.(fide olunca uzun müddet kapalı ama soğuk yerde sakladım. Bol ışık alıyordu)
Çok minik 2-3 çiçek oluşumu var, bir türlü açamıyor. Aynı fideden 2 saksıyı arkadaşıma vermiştim ondaki bodur ve çok dal budaklı olmuş. Bundan anladımki bulunduğu ortam çok önemli. Sayın malbmandan belki yene tohum rica edebilirim. Ayni hataları yapmayacağım SÖZ. |
Sayın Benol hazaroğlu, domates 15-16 derecenin altında döllenmez. Soğukta bıraktım dediğinize göre, sanırım sorun buradan kaynaklanıyor.
Tohum konusuna gelince; o iş kolay. Tohum sıkıntımız yok. |
Çok teşekkür ederim adres bilgilerimi tekrar göndereyimmi?
|
Bir yerlere kayıt etmiştim ama bulamadım. Siz gönderin adresinizi. ben de bu arada bir paylaşım başlığı daha açayım bari. İsteyen başka arkadaşlar da vardı, onlara da göndereyim.
|
1 Eklenti(ler)
Ocak ayı başında ektiğim red robinler nazlı nazlı çiçek açmaya başladı
|
1 Eklenti(ler)
Red Robinlerimden birinin bugünkü hali.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da Red Robinim'in dünkü hali.
Eklenti 199125 Bu salkımı olduğu gibi tohumluk ayırmayı düşünüyorum. Eklenti 199126 |
Arkadaşıma verdiğim fide çok sağlıklı büyümüş ve çiçek vermiş. Çiçeklerin sanki bıçakla kesilmiş gibi düştüğünü söylüyor neden olabilir bilen arkadaş var mı?
|
Ortam nemi yeterli değildir. Bu durumda çiçekler sapla birleştikleri yerden dedğiniz gibi bıçakla kesilmişçesine düşüyor.
|
Alıntı:
Rica etsem altın çilek tohumu gönderirmisiniz?Evet derseniz özelinize adresimi yazarım.Selamlar. |
merhaba
Red robini kis aylarindada yetistirebiliyormuyuz,eger öyleyse ben bunu topraksiz tarimda denemeyi düsüyorum.. |
nereden red robin fidesi bulabilirim acaba
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025