![]() |
4 Eklenti(ler)
Sınıfımda yetiştirdiğim robinler kızarmaya başladı. Son foto bugün çekildi. Diğerleri 1 hafta önce.
|
çok güzeller ekeli ne kadar oldu öğrenebilirmiyim bende ektim ama dah çok minikler
|
Eylül ayında ekmiştim.
|
150 güün den fazla süre acaba süre yazın da bu kadar uzun mu olacak?
Benim ektiklerim daha minnacık kesin beni evden kovacaklar.:( |
Yazın bu kadar uzamaz. Ziraz güneşli günler uzadıkça hızla gelişti bendekiler.
|
cevap için teşekkürler
|
Alıntı:
|
red robin fidelerim şu anda 2-3 cm oldular.İşten gelince yine bakayım dedim ve üzerinde çok küçük beyaz böcekler gördüm acil olarak ne yapabilirim
|
2-3 cm. lik bitkide sayıca çok fazla değillerdir Sn. iremmsude. Mekanik (elle) temizlik yapabilirsiniz. Fotoğraf ekleyebilirseniz böceklerin ne olduğunu anlayabiliriz. Böylece ustalar önlem için ne yapabileceğinizi de söyler.
|
sayın malbman fotoğraf makinamın ara kablosunu bulamadığım için ekleyemiyorum. Telefonumdan çekmeye çalıştım böcek belli olmuyor. Sizin dediğiniz gibi 2-3 taneydi elimle almaya çalıştım inşallah çoğalmaz.
|
red robin çimlendirme
2 Eklenti(ler)
Red robinler çimlenmeye başladı teşekkürler sn malbman.
|
Vehbi bey güle güle yetiştirin, bolca mahsul alın inşallah. Çimlendirme ortamınıa arıöz organiğin malzemesine benziyor. Doğru mudur, değilse sakıncası yoksa ne olduğunu sorabilir miyim?
|
red robin çimlendirme
Alıntı:
|
Yardım-beyaz ucan bocekler ve digerleri
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar red robinlerimde ucan beyaz bocekler var. Önceki domatesleirde arkadaslardan ogreniğim "Su sarımsak zeytinyağı karışımı" biraz işe yaradı ama tam anlamı ile bitirmedi.kulak çöpü ile yapraklarını bu karışımla yavaşça temizledim.
Ayrıca ; Gojileride çok kücük kırmızı örümcek, biberlerimde de yeşil böcek var. Sizin önerileriniz nedir? Red robinlerimizi kaybetmeden lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız seviniriz. Eklenti 194513 Eklenti 194514 Eklenti 194515 http://www.agaclar.net/forum/attachm...8&d=1298804278 http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1298804278 |
Saygıdeğer malbman; RR'leriniz kadar fotoğraf makinanızın kaliteside mükemmel. Bu RR ler göndermiş olduğunuz RR lerle aynı tohumlardanmı?
|
Sayın gezen82, teşekkür ederim. Sitede gönderdiğim RR'lerin hepsi aynı tohum. Yani sizinkiler de inşallah en az benim RR'ler kadar, hatta onlardan bile yakışıklı olacak.
Sizin de teşhis ettiğiniz gibi Red Robinlerinize beyaz sinek, gojilerinize kırmızı örümcek, biberlerinize de yaprak biti dadanmış. Öncelikle zararlı taşıyan bitkilerinizi diğer bitkilerinizin yanından ayırın. Sonra da buradaki (özellikle) ikinci tarifi zararlıları yok edinceye kadar 4-5 günde bir uygulayın derim. Ben geçen yıl Red Robinim'e dadanan beyaz sinekleri ve jalapeno biberlerime dadanan yaprak bitlerini bu şekilde yok etmiştim. Yanılmıyorsam üçüncü uygulamadan sonra temizlenmişlerdi. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kırmızı örümcek için ise kimyasal ilaç kullanmayacaksanız, en iyisi kükürt. |
bir uğur böceği hepsinin hakkından gelir
|
sayın dermana,
uğur böceğini nereden bulacağız? gel gel deyince çağırsak, gelir mi?:D saygılar |
Saygıdeğer malbman; verdiğiniz güzel bilgiler için çok teşekkür ederim.Umarım pelin yaprağı bulabilirm.
Alıntı:
|
teşekkürler
verdiiniz bilgi için teşekkürler dermana
inşallah uğur böceği bulup deneyebiliriz. ama biraz zor olacağı için saygıdeğer malbmanın öneriisini deneyceğiz. inşallah çabuk sonuca ulaşırız. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın gezen82, pelin yaprağını kurutulmuş halde baharatçılarda bulabilirsiniz. Ama dikkat edin, bazı uyanıklar torbayı yapraktan çok bitkinin sapıyla dolduruyorlar.
|
Teşekkürler
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.Aklıma ilk oalrak yaş bir agaçtan koparılması gereken bir yaprakmış gibi gelmişti. baharatçılardan alırım inşallah. ezilmişini de almayayım bari de yaprağını görelim ve en azından içinde sapmı var çöp mü var görelim.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İlk hasat yapıldı :D
|
Hayırlı olsun Orkun Bey. :p
Benim r.r çiçekte ama ısı yetersiz galiba. Tomurcuklar bir türlü çiçeğe dönüşemiyorlar. Ama umutluyum :) |
Orkun bey emeğinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyorlar. Sayfaya renk getirdiniz. Uzun zamandır pek kasvetliydi buralar:p:p
|
Red Robinleri bugün ektim. Bakalım neler olacak? :)
|
5 Eklenti(ler)
Koca kış geçti, ben 1 Ocak'ta ektiğim Red Robin'i sisteme daha bu gün aldım. Neredeyse küçücük bardağın içinde meyve veriyordu. Çok geç kaldım çook...:p:p
Buyurun efendim. Eklenti 197629 Eklenti 197630 Bunlar da tomurcuklar. Dedim ya, biraz daha bekletsem plastik bardağın içinde meyve verecekti zavallı. Bu yıl nedense üzerimde bir ağırlık vardı. Eklenti 197631 Eklenti 197632 Eklenti 197633 |
;)Hayırlı olsun. Bende tohumları 8 gün önce ektim, şimdilik ses seda yok. Diğer domatesler çimlenmeye başladı. Red Robinlerin tohumları biraz daha eski olduğu için normal olduğunu düşünüyorum. Bakalım...:)
|
3 Eklenti(ler)
Bu da mendebur bir unlu bit oluşumu. Sanırım netlik ayarını yanlış yapıp, bit yerine yaprağı netleştirmişim. Ama yine de görünüyor gibi.
Daha henüz işin başındayken, fotoğrafı çektikten hemen sonra iki parmağımın arasında ezilerek hakkın rahmetine kavuştu arkadaş:p:p Eklenti 197635 Eklenti 197636 Bu da tomurcukların yakın bir pozu daha. Sanırım ilk mesaja ekleyecektim, şaşırdım. Eklenti 197637 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025