![]() |
Devamı
4 Eklenti(ler)
Resimlerin Devamı:
|
Yerli Oturaklarım
5 Eklenti(ler)
:pBunlarda Yerli oturak fidelerim.Daha öncede buraya resimlerini koymuştum.
|
baştan sona okudum bu başlık altında yazılanları imrendim kıskandım içim gitti çok değerli çalışmalar yapılmış bu başarılara imza atan arkadaşları kutlamak istedim isim olarak değilde genel olarak her kim uğraşıp emek verdiyse canı gönülden kutlamak istedim .
saygılarımla |
Sn. Malbman, gönderdiğiz tohumların neredeyse tamamı filizlendi. Çok teşekkür ederim.
Her hangi bir aksilik olmaz'da domates alabilirsem, domateslerden alacağım tohumları, her 1.5 ay'da bir bölümler halinde çimlendirip, bütün yıl'a yaymayı planlıyorum. Umarım başarılı olurum. |
Çok sevindim sayın ayazkentli. Tohumlar Aralık ayında ayırdığım domatların çekirdekleri. Yani hepsi çok taze. Çimlenme oranları o yüzden yüksek olsa gerek.
Güle güle yetiştirin. |
Alıntı:
Tül kullanımı ile tohumlar tam manası ile korunabilirmi merak ediyorum ... tül ün gözenekleri takriben 1 mm çiçek tozları 1 mm den çok daha ince hatta bir çok toz gözle bile görülemeyebiliyor nasıl olur acaba çok sağlıklı olurmu düşünüyorumda belki tülbent kullanımı bilemiyorum.. |
Red Robinlerimin Son Halleri
5 Eklenti(ler)
:pRed Robinlerimin Son Halleri:
|
Sorun
2 Eklenti(ler)
:(Bu Red Robinim Daha Tohum Kabuğunu Atamadı.Ne yapmalıyım acaba diğerleriyle aynı anda çimlenmesine rağmen hemde.
|
Yerli Oturaklarımın Son Halleri
4 Eklenti(ler)
:pYerli Oturaklarımın son halleri
|
Alıntı:
Tohumu devamlı nemli kalacak şekilde, fıs fıs ile ıslatın. Yumuyaşacağı için bir süre sonra, yapraklar kurtulacaktır. |
3 Eklenti(ler)
yemeye kıyamıyorum.-)
|
iyi günler benimde bi red robinim var. 2. mahsulümü aldım fakat hiç yaprak kalmadı hepsi kurudu. neler yaptıysam olmadı.organik gübre koydum. torf karıştırdım toprağına. fısfısla suluyorum ama yinede yapraklar çürüdü. ama 2. kez yiyorum domatesleri. tatları müthiş ama anlamadım bir hastalık olsa mahsul vermez sanırsam.
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben siteye yeni üye oldum, balkonumda üç saksı domatesim bir saksı biberim var. Domatesden koltuk alma konusunda yardıma ihtiyacım var, ben domateslerin resimlerini çektim sitede paylaşacağım koltuk alma ile ilgili bilgi sizden bilgi alabilirmiyim? şimdiden teşekkürler |
:pSayın, Dagalar Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Yeni gelen arkadaşlar bölümüne kendinizi tanıtırsanız sorularınıza daha hızlı cevap alırsınız.Ayrıca Forum kullanma klavuzunuda okumanızı tavsiye ederim.
Forum kullanma klavuzu: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2001 Yeni gelen arkadaşlar: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
Sayın, Dagalar Domateslerinize gelince,öncelikle şunu söyleyeyim koltuk alma işlemi sadece sırık domateste yapılır özel bir durum olmadıkça oturaklarda yapılmaz.Bunun için aşağıdaki başlıkları incelerseniz istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.Ayrıca anasayfadaki forum içi aramayı da kullanarak bu bilgiye ulaşabilirsiniz bu konuda forumda yazılmış birçok yazı ve konu var.
İşte bazıları: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16087 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=546956 |
benim miniklerim :)
3 Eklenti(ler)
merhabalar aslında eskiden beri üyeyim buraya fakat bitki bakmaya bi süre ara verdiğim için girmez olmuştum siteye.. bu sene tekrar merak saldım.. burada görüp hayran olduğum red robin tohumlarından edindim hemen karınca70 arkadaştan.. ve şimdiki durumları.. denemek için 3 tohum ektim 3ü de çıktı :)) maşallah diyin..
Eklenti 146052 Eklenti 146053 Eklenti 146054 bu arada hobbytarım mükemmel görünüyorlar afiyetle yiyin.. |
Red Robinlerimin Son Halleri
4 Eklenti(ler)
:pRedlerin son Halleri:
|
Devamı...
2 Eklenti(ler)
:(Tohum kabuğunu atamayan red robinimi ne yazıkki kaybettim.Kurudu.
|
benimde elime Allah nasip ederse Heirloom pembe domates tohumu geçecek hasad yaptığım zaman tamamen doğal ortamda yetiştiler koyun gübresi toprak karışımında sadece durgun su verdim yani doldurduğum su kaplarımı en az 1 gün dinlendirdikten sonra sulama yaptım zaten bilindiği üzere pembeler fazla sulanmıyor haftada 1 kez suluyorum yeterli oluyor ...meyveye dursunlar her gün suluyacağım ama şu an çiçekteler
eğer isteyen olursa bende zevkle gönderirim pembe tohumlarından ... önümüzdeki yıl farklı türler yetiştirmeyi deneyeceğim sv:DOuglas Fir ... arkadaştan tohum alıp ekmeyi düşünüyorum |
Hoşbulduk Sayın emreilhan.
Cevabınız için teşekkür ederim, siteye üye olduğum zaman tüm yorumları okuma fırsatım oldu ama bazı arkadaşlar meyve verene kadar sulamayın susuz bırakın aksi takdirde fidan yeşilliğe gider derken bazı karşı görüşlerde ilk çiçeği verdikden sonra bolca sulayın diyordu bu yüzden biraz tereddütde kaldım, birde ilk koltuk alma işleminde korkarımki yanlışlıkla çiçeği koparmışım bu yüzden daha temkinli olmak için resim üzerinde yardım rica ettim. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1779 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
şimdiden teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Hasatı topladım :-)
|
tohum için teşekkür
Alıntı:
|
MAŞALLAH sevgili hobbytarım :) Epey fazlaymış hasatın, benimki 8 tanecik meyve yapabildi. Afiyet olsun :)
Alıntı:
|
Bir red robinden acaba ne kadar sebze alabiliriz **** hasat yapan arkadaşlar ne kadar aldılar acaba ?
|
Koltuk Alma
1 Eklenti(ler)
:pSayın dagalar,açıkcası ben sizin domatesinizde pekte alınması gereken koltuk olduğunu düşünmüyorum,koltukları henüz gelişmemiş ama işaretlediğim yeri iyi takip edin eğer orası tomurcuk değilse koltuk çıkacak oradan veya yaprakta olabilir,ama merak etmeyin acele etmenize gerek yok koltuklar biraz daha gelişsin tomurcukmu yoksa koltukmu olduğuna hep birlikte tam karar verelim o zaman almanız gereken yerleri söyleriz.Bu arada söylemeden geçemeyeceğim maşallah domatesiniz tomurcuk dolu,dikkatli olun daha çiçek kaybetmenizi istemem.Yinede ****** Selahattin Yılmaz'ın fikirlerini alın siz.:D
|
Sayın emreilhan, redrobinlerinizi acilen bol güneş alan bir yere çıkarın, yoksa ürün alma şansınız yok denecek kadar az olacaktır.
|
Sayın karakemal, öncelikle ilginize teşekkür ederim.Fakat benim Red Robinlerim sürekli güneş alan bir balkondalar.Daha henüz fideler, yukarıdaki domatesler dagaların siz karıştırmış olmayasınız?Yoksa ben mi anlamadım.:o
|
Sayın arkadaşım, haklısınız ben sizin red robinleriniz sanmıştım, ama olsun sayenizde domatesler dış ortamda daha sağlıklı büyüdüklerini dostlara bir kere daha hatırlatmış oldum.;)
İyi akşamlar dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025