agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

kuzen38 20-04-2010 01:11

yaklaşık mayıs ayı ortası gibi red robinleri dışarı çıkarın. bir anda gelişip haziran başında domatesleri yersiniz.

Süha Şendoğan 20-04-2010 13:58

3 Eklenti(ler)
Sevgili Malbman'dan gelen tohumların son durumları.
Bende neden bu kadar yavaş gelişiyorlar diye merak ediyordum Malbman'ın benimkiler halen 3 cm.boyunda mesajı ile rahatladım.

Dudi 20-04-2010 14:04

Evet belirli bir süre çok yavaş büyüyor. Fakat serpilmeye başlayıp sıvı besin verilecek düzeye geldiğinde kimse onu tutamıyor :D

Süha Şendoğan 20-04-2010 14:11

Daha önce Cherry ve Pembe domates deneyimlerim oldu bu yüzden RR.deki zor gelişim beni şaşırttı acaba bende mi bir yanlışlık var diye merak ediyordum.

Dudi 21-04-2010 08:52

Çiçeğe durduk :)

2 Eklenti(ler)
Boyumuza posumuza aldırmadan çiçeğe durduk bakalım meyveye geçebilecekmiyiz :o

skaraca 21-04-2010 09:07

Fotoğraf ekleyemiyorum bir süredir. Ancak daha önce fotoğrafını eklediğim RR tomurcuk sayısını artırdı ve güneş alan pencere kenarına koyduktan sonra üç tane tomurcuk çiçeğe döndü. Meyve oluşumu konusunda beklemedeyim.

malbman 21-04-2010 09:18

Sayın skaraca, ortam nemine dikkat edin. Nem eksikliği meyve tutumunu çok etkiliyor.

hasan kocan 21-04-2010 22:35

sn. malbman
size katıldığınız her konudan ulaşmaya çalışıyorum.
bende sizin gibi düşünüyorum. topraksız tarım en iyisi ama
bu besin eriyiğini nasıl temin edeceğiz. ilk denememi yapmak istiyorum.
her şey hazır sadece ec ph olayı kafa karıştırıyor.
küsüratlı rakamlar havada uçuşuyor. buda insana yapamam mı acaba dedirtiyor.
lütfen ayrıntılı bilgi.

tozpembe 24-04-2010 14:02

Hangisi Red Robin?

2 Eklenti(ler)
Öncelikle merhaba
Bu siteden edindiğim bilgi ve hevesle internetten red robin tohumu sipariş verdim. Tohum geldiği gün 1 plastik bardağa 1 tohum şeklinde ektim ve 3 gün sonrada filizlendiğini gördüm. Buradaki resimlerde incelediğim kadarıyla çıkan filiz red robin filizine benzemeyecek kadar tombul yapraklıydı. Fakat 3 gün sonra bu ilk filizin yanında başka bir filiz belirdi. İşte bu red robine benziyordu. Fakat ilk çıkan ne? sadece 1 tohum ekmeme rağmen niye farklı iki filiz belirdi. Acaba hangisi red robin?

Emre İlhan 28-04-2010 16:37

Red Robin

:pHerkese Selamlar.Bende yaklaşık 10 Gün önce balkondaki saksılarıma torf ve bahçe toprağı karışımı yaparak yerli oturak domates tohumları ektim.Yavaş yavaş çimlenmeye başladı.Çimlenme Tam başlayınca resim çekip koyucam buraya.Bu domatesleri saksıda büyütmenin biraz zor olduğunu biliyorum onun için bunları bahçaye alıcam ve saksılarda Red Robin yetiştiricem.Ama tohum Bulabilirsem tabi nereye baktıysam bulamadım.Sayın Malbmandan istemiştim inşallah unutmazda bende yeni maceraya atılırım.:p

hobbytarim 29-04-2010 13:51

2 Eklenti(ler)
kızarmalarını bekliyorum:-)

Emre İlhan 30-04-2010 19:41

Oturak

4 Eklenti(ler)
:oBunlarda torf ve bahçe toprağı karışımına ektiğim yerli oturaklar.Çimlenmeye başladılar.Yakında red robin tohumları ektiğimde onlarında resimlerini koyacağım.Sağolsun Sayın Malbman Bana tohum yolluyo.Sizce fidelerde anormal bir durum var mı?

fzergun 30-04-2010 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eee_emreilhan (Mesaj 628945)
:oBunlarda torf ve bahçe toprağı karışımına ektiğim yerli oturaklar.Çimlenmeye başladılar.Yakında red robin tohumları ektiğimde onlarında resimlerini koyacağım.Sağolsun Sayın Malbman Bana tohum yolluyo.Sizce fidelerde anormal bir durum var mı?

Sağlıklı görünüyorlar..
Ama sanki çok mu sıkı dikilmiş.
Çok bir bilgim yok ama sanki seyrek ekilmesi gerekiyordu.

Emre İlhan 01-05-2010 08:16

Haklısın Sayın Fzergun bakalım büyüsünler o zaman seyreltmeyi düşünüyorum.

aydın 02-05-2010 13:39

Keşke tohumları plastik pet bardaklara ekseydin. Daha pratik olurdu. Kolay gelsin.

Emre İlhan 03-05-2010 10:04

Evet Haklısınız Sayın Aydın.Açıkcası sonradan aklıma geldi.:o

Emre İlhan 03-05-2010 19:27

Red Robin Domates

2 Eklenti(ler)
:pSayın Malbman,yolladığınız tohumlar elime ulaştı.Çok teşekkür ederim.Kolay olsun diye 7 tanesini pet bardaklara ektim.Bugün Praktikere gittim yeni bir toprak gelmiş Sihirli Toprak adında içeriğinde (Azot,Çinko,Potasyom,Fosfor,Demir,Kalsiyum,Magnezy um,Bakır,Zeolit,Perlit,Torf,İşlenmiş Koyun Gübresi)maddeleri var çok hoşuma gitti.2,5 Lt si 1.90 TL.1 Tane ondan aldım birde genel kullanım amaçlı torf aldım.Pet bardakların altını drenaj için deldim ve sihirli toprakla Biraz Agrosil ve Azotlu Gübre ile karıştırıp doldurdum ve bastırdım her bir bardağa 1 tohum olmak üzere 7 bardağa tohumları ektim ve üzerlerinide 1 veye 0,5 cm genel amaçlı torfla örttüm ve bastırıp fısfısla suladım.Resimleride aşağıda.Bakalım ne olacak.İnşallah kısa sürede çimlenirler.

Emre İlhan 03-05-2010 19:57

:pİnşallah.Tek İsteğimde o zaten.Açıkcası eğer çimlenirlerse 2 tanesini topraksız yetiştirmeyi düşünüyorum.

Sarıcan 05-05-2010 22:02

Red Robinlerde son durum ve yapraklarda külleme

Red Robinlerim ölüyor. Yapraklarda tekrar kahverengi toz şeklinde hastalık başladı. Yapraklar gevrekleşip kuruyor ve dökülüyor. Pembelerden sonra Red Robinlerde aynı hastalıktan giderse sezonu erken kapatacağım.

En çok üzerindeki meyvelere üzüleceğim.

malbman 06-05-2010 10:00

5 Eklenti(ler)
Red Robinimin son hali. Ama zannederim şahsiyet bozukluğu var kendisinde. Zira anladığım kadarıyla kendisini sırık domates sanıyor:p:p

Eklenti 141855

Eklenti 141856

Bunlar da meyveleri.
Eklenti 141857

Eklenti 141858

Eklenti 141859

malbman 06-05-2010 10:12

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan (Mesaj 632516)
Red Robinlerim ölüyor. Yapraklarda tekrar kahverengi toz şeklinde hastalık başladı. Yapraklar gevrekleşip kuruyor ve dökülüyor. Pembelerden sonra Red Robinlerde aynı hastalıktan giderse sezonu erken kapatacağım.

En çok üzerindeki meyvelere üzüleceğim.

Abi hiç üzme kendini. Bu ufaklıklar her an sizin adrese doğru yola çıkabilir.

Eklenti 141860

Hem de hepsi tomurcuklu.

Eklenti 141861

Eklenti 141862

Eklenti 141863

aryen 06-05-2010 13:15

merhabalar. ben sihirli toprak üreticisi olarak yapmış olduğunuz deneme hakkında yazıyorum.

ürünümüz yazmış olduğunuz gibi içerisinde tüm bu mineralleri barındırmaktadır. hatta piyasada gübre adıyla satılan bir çok üründende değer olarak yüksektir ve ürün olarak rakiplerinden kalitelidir. Ancak ekilen ürün grup ve çeşidine göre istenilen besin madde içerikleri , çimlenmede farklı , kaleme kalkarken , boylanırken , çiçeklenirken , meyve verirken farklı oranlardadır. aşağıda ürünün detaylı analizini veriyorum..

azot (N) % 3,32

fosfor (p) kg/da 274,80

potasyum (k) kg/da 742,80

kalsiyum (ca) mg/lt 991

magnezyum (mg) mg/lt 806

demir (fe) mg/lt 98,6

mangan (Mn) mg/lt 2,9

çinko (Zn) mg/lt 35,48

Bakır (Cu) mg/lt 11,66

değerlerdende görüleceği gibi ürün içerisinde çimlenmeyi karşılamanın cok ötesinde mineral içermektedir. dışarıdan kontrolsüz olarak ilave edilmiş sentetik gübreler toğumun çimlenme ve köklenme kabiliyetini olumsuz etkiliyecektir. detaylı ürün bilgisi ve her türlü tarım hayvancılık ve peyzaj desteğine SİHİRLİ TOPRAK sitesi ve telefonlarından ulaşabilirsiniz.yapılan denemedeki olumsuz sonuçları ürünsonuçları olarak kaydetmemenizi rica eder başarılar dileriz.
VERİMLİ TARIM GRUBU

Emre İlhan 06-05-2010 21:14

Şimaran Red Robinler

Sayın Malbman, sizin Red Robinlere ne olmuş öyle yaa.:) Maşallah.Bence artık fazla özenden ve bakımdan şimardılar.Kablarına sığmıyorlar desem.:D:o

Emre İlhan 06-05-2010 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aryen (Mesaj 632849)
merhabalar. ben sihirli toprak üreticisi olarak yapmış olduğunuz deneme hakkında yazıyorum.

ürünümüz yazmış olduğunuz gibi içerisinde tüm bu mineralleri barındırmaktadır. hatta piyasada gübre adıyla satılan bir çok üründende değer olarak yüksektir ve ürün olarak rakiplerinden kalitelidir. Ancak ekilen ürün grup ve çeşidine göre istenilen besin madde içerikleri , çimlenmede farklı , kaleme kalkarken , boylanırken , çiçeklenirken , meyve verirken farklı oranlardadır. aşağıda ürünün detaylı analizini veriyorum..

azot (N) % 3,32

fosfor (p) kg/da 274,80

potasyum (k) kg/da 742,80

kalsiyum (ca) mg/lt 991

magnezyum (mg) mg/lt 806

demir (fe) mg/lt 98,6

mangan (Mn) mg/lt 2,9

çinko (Zn) mg/lt 35,48

Bakır (Cu) mg/lt 11,66

değerlerdende görüleceği gibi ürün içerisinde çimlenmeyi karşılamanın cok ötesinde mineral içermektedir. dışarıdan kontrolsüz olarak ilave edilmiş sentetik gübreler toğumun çimlenme ve köklenme kabiliyetini olumsuz etkiliyecektir. detaylı ürün bilgisi ve her türlü tarım hayvancılık ve peyzaj desteğine SİHİRLİ TOPRAK sitesi ve telefonlarından ulaşabilirsiniz.yapılan denemedeki olumsuz sonuçları ürünsonuçları olarak kaydetmemenizi rica eder başarılar dileriz.
VERİMLİ TARIM GRUBU

:pBence pek merak etmenize gerek yok.Çünkü aynı gübreleri daha önce ben domates çimlendirmede kullandım ve bir sorun yaşamadım şu anda çok sağlıklı yaklaşık 20 tane oturak domates fidelerim var.Piyasaya karşı kötü intiba bırakmama çabanızı anlıyorum.Değerler ve köklenme konusunda haklısınız.Topraktan toprağada değişebilir ****** sonuçta her toprağın değerleri aynı değildir bunu ben bile biliyorum.Ben biraz açık sözlüyüm lütfen yanlış anlamayınız.Uyarılar ve kurallar konusundada Sayın Malbman'a katılıyorum.Benden yana başınızın ağrımayacağını söyleyebilirim.Bu arada bir noktayı atlamışım ürünün üzerinde yazdığı gibi vasıfsız torf ile ürünü karıştırdım ve öyle kullandım yaklaşık %50 kadar.İyi Çalışmalar.

hobbytarim 08-05-2010 13:13

1 Eklenti(ler)
ilk kızaran domates

Dudi 08-05-2010 13:27

Maşallah, benimkinde çiçekler meyveye dönüyor şu anda :)

erdembalkan 10-05-2010 07:32

Merhaba ,

R.R. başlığını baştan sona okudum.
Benimde 4 adet R.R. var onları 2.5 luk yoğurt kaplarına ekmiştim. Hatta gübre olarak ev yapımı kompos kullanmıştım şuan hepsi çiçekli hatta üzerinde ufak ufak domateslerde oldu herşey gayet güzel gidiyor.

Forumda okuduğum kadarıyla 2.5 luk kapların sebze veriminde ufak olacağı söylenmiş. 10. lt lik kaplar önerilmiş.

Benim şöyle bir sorum olarak bir r.r. den acaba ne kadar ürün alsak verimli olur.

Bahaneylede tüm annelerin annelerin günü bir gün gecikmeylede olsa kutlu olsun.

doctorb 10-05-2010 09:31

Herkese sevgiler. Amasyada tüm fide satıcılarına sordum ve hiçbirinin bodur domates hakkında bilgisi olmadığını gördüm. Dolayısıyle temin de edemeyeceklerini söylediler. Yeni üye filan diyerek hor görmeden hangi sevgili arkadaşım bana red robin fidesi veya tohumu gönderebilir acaba? İstenirse hem fide veya tohum ücretini hem de kargo ücretini önceden verilecek hesaba yatırırım. (Atla deve değil ya :). İyi ki ağaçlar.net var.

aydın 10-05-2010 10:19

Şuan benimkilerin de nohut büyüklüğünde domatesleri var. Güneşi pek sevmeyen fakat sıcaklık konusunda çok duyarlı bir domates türü. Bitkinin her tarafı çiçek dolu. :p

Emre İlhan 11-05-2010 20:57

Red Robin Fidelerim

5 Eklenti(ler)
:pSağolsun Sayın Malbman'ın yolladığı tohumlarım çimleniyor.Çok Sevinçliyim.
Bunlarda Resimleri:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025