![]() |
Fotoğraflar devam ediyor...
5 Eklenti(ler)
Devam ediyor..
|
Fotoğrafların devamı
5 Eklenti(ler)
Az kaldı..
|
Biraz daha..
5 Eklenti(ler)
Hele o yapraklarının verdiği muhteşem koku yok mu....
|
Red robincilerle paylaşmaya devam
5 Eklenti(ler)
Aslında bahçe fotoğrafları ile ilgili alana da gönderilebilirdi ama özellikle ilk arkadaş topluluğum olan RR lerle paylaşmak bana daha özel geldi...
|
Son Dört
4 Eklenti(ler)
Son dört fotoğraf...Sabrınız için teşekkür ederim...Sevgilerimle..
|
Sevgili Gürtunca, her şey her yer harika görünüyor ama özellikle Red Robinler muhteşem olmuş. Bakmaya doyamadım inan. Eline, emeğine sağlık.
|
3 Eklenti(ler)
İşte RR lerimin halleri :( Napacağım bilemiyorum diğer domatlarımında yapraklarında aynı sorun var neden böyle oldu anlayamıyorum,herşey ne güzel yolundaydı.Ne olur yardım edin ne yapmam gerektiği hakkında :(
|
Sevgili levsel fotoğraflar çok net değil ama ilk fotoğraftaki sararmış dalları buda bence. Bitkilerinde pek bir şey var gibi görünmüyor yalnız son fotoğraftaki yapraklardaki beyaz lekeleri anlayamadım. İlaç lekesi gibi bir şey mi yoksa hastalık belirtisi mi?
|
Sanırım hastalık çünkü rr lerimde de aynı şekilde başladı ve alt yaprakların kuruyup bu hale gelmesi ile devam etti.Diğer domates fidlerimde de var yani son resimdeki gibi durumları.Sanki küf gibi beyazımsı oluşumlar var.Biberlerimde yeşil bit olunca korkup tüm fidlerime Bionem püskürttüm sadece düzelsinler diye.Başkada bir şey kullanmadım.Bazılarınında çiçekleri dökülüyor ..O kadar hevesle uğraştığım fidelerimin hallerini görmek beni çok üzüyor,üstelik ne yapacağımıda bilemiyorum sevgili Malbman..
|
Hemen telaşlanmayalım. Bir de üstatlar görsün, ondan sonra. Sanırım envor bir el atar bu olaya. Ama fotoğraflar pek net değil. Daha net bir kaç görüntü yükleyebilirsen sanırım daha yararlı olacaktır.
|
Sevgili Red Robinciler hepinize merhabalar benim size birkaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.
Büyük marketlerde satılan Çiçek Coşturan adlı suni gübre karışımı red robinlerim için uygun olurmu,bir yararını görürmüyüm? Yoksa doğal gübremi kullanmalıyım? Yadımlarınızı bekliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Günaydınlar herkese.
Ustalar, üstadlar benim domatesler de RR mi? Kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş misali bana öyleymiş gibi geldi. Ne dersiniz? Eklenti 88402 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Yapraklardaki durum bir hastalık habercisimi?
|
kesinlikle güneşi çok sevmiyorlar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Küllenmemi, ateş yanığımı?
2 Eklenti(ler)
Durum ciddi ve kötüye gidiyor, RR lerin olduğu yer 11.00 den gün batana kadar güneş alıyor, ne yapmalıyım:)
|
Benimkiler de aynı konumdaydı ve giderek bozuluyorlardı. Daha az güneş alan bir yere çektim, şimdi daha iyiler.
|
Teşekkürler.
Batı cepheli yerler 15.00 den gün batana kadar güneşli, doğu cephe ise gün doğumundan 11,00 kadar güneşli. Şimdi ben RR leri, doğu tarafınamı, yoksa batı tarafınamı koymalıyım? |
Batı cephe daha iyi gibi gözüküyor. Ancak gölgeleme tülü bulabilirseniz her iki cepheyi de kullanabilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
|
Merhabalar,
Red robin Tohumlarımı mart ayında çimledim. çimlenmeleri cok uzun zaman aldı 5- 6-tohum attım bardak başına yanlızca 2 tanesi çimlendi bu çıkan ikisi uzunca bir zaman yaklaşık mart ayından 7 mayıs'a kadar bardakta durdu .sonra bu iki fideyi geniş çaplı bir çicek saksısına aldım gübre olarak koyun gübresi karışımlı torf toprak kullandım. ve şu an 18 cm boyundalar ve büyümeye başladılar yakında çiceklerini göreceğim inşallah ama takıldığım nokta 50-55 gün meyve verme süresi nasıl belirleniyor. Tohumdan itibarense ben 4 ay bitirdim çiceğe ancak geldim . Saksıya gecinceye kadar oda sıcaklıgı ve camı acarak havalandırdım. su anda balkonda ve sabah güneşi gören yerdeler. bu kadar gec kalmaları normal mi ben nerede hata yapıyorum? Ayrıca 2 günde bir yaklasık 1 litre su döküyorum saksıya.. beni bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim.. Ürün aldığımda fotoğraf ekleyeceğim. Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7407 |
Alıntı:
|
Enteresan bir RR
1 Eklenti(ler)
Bu gün dikkatimi çekti,saksılardan bir tanesinde sanki mini pembe domates yetişiyor :) Şaka bir yana bu tip ürüne rastladınız mı ? Balkonun öbür ucunda Pembe domates saksıları var,acaba cidden melez bir ırk mı çıkardım ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025