agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

Gurtunca 18-06-2009 16:02

Fotoğraflar devam ediyor...

5 Eklenti(ler)
Devam ediyor..

Gurtunca 18-06-2009 16:04

Fotoğrafların devamı

5 Eklenti(ler)
Az kaldı..

Gurtunca 18-06-2009 16:06

Biraz daha..

5 Eklenti(ler)
Hele o yapraklarının verdiği muhteşem koku yok mu....

Gurtunca 18-06-2009 16:11

Red robincilerle paylaşmaya devam

5 Eklenti(ler)
Aslında bahçe fotoğrafları ile ilgili alana da gönderilebilirdi ama özellikle ilk arkadaş topluluğum olan RR lerle paylaşmak bana daha özel geldi...

Gurtunca 18-06-2009 16:13

Son Dört

4 Eklenti(ler)
Son dört fotoğraf...Sabrınız için teşekkür ederim...Sevgilerimle..

malbman 18-06-2009 16:45

Sevgili Gürtunca, her şey her yer harika görünüyor ama özellikle Red Robinler muhteşem olmuş. Bakmaya doyamadım inan. Eline, emeğine sağlık.

levsel 18-06-2009 18:15

3 Eklenti(ler)
İşte RR lerimin halleri :( Napacağım bilemiyorum diğer domatlarımında yapraklarında aynı sorun var neden böyle oldu anlayamıyorum,herşey ne güzel yolundaydı.Ne olur yardım edin ne yapmam gerektiği hakkında :(

malbman 18-06-2009 18:32

Sevgili levsel fotoğraflar çok net değil ama ilk fotoğraftaki sararmış dalları buda bence. Bitkilerinde pek bir şey var gibi görünmüyor yalnız son fotoğraftaki yapraklardaki beyaz lekeleri anlayamadım. İlaç lekesi gibi bir şey mi yoksa hastalık belirtisi mi?

levsel 18-06-2009 18:38

Sanırım hastalık çünkü rr lerimde de aynı şekilde başladı ve alt yaprakların kuruyup bu hale gelmesi ile devam etti.Diğer domates fidlerimde de var yani son resimdeki gibi durumları.Sanki küf gibi beyazımsı oluşumlar var.Biberlerimde yeşil bit olunca korkup tüm fidlerime Bionem püskürttüm sadece düzelsinler diye.Başkada bir şey kullanmadım.Bazılarınında çiçekleri dökülüyor ..O kadar hevesle uğraştığım fidelerimin hallerini görmek beni çok üzüyor,üstelik ne yapacağımıda bilemiyorum sevgili Malbman..

malbman 18-06-2009 19:53

Hemen telaşlanmayalım. Bir de üstatlar görsün, ondan sonra. Sanırım envor bir el atar bu olaya. Ama fotoğraflar pek net değil. Daha net bir kaç görüntü yükleyebilirsen sanırım daha yararlı olacaktır.

sertug guray 18-06-2009 22:14

Sevgili Red Robinciler hepinize merhabalar benim size birkaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.
Büyük marketlerde satılan Çiçek Coşturan adlı suni gübre karışımı red robinlerim için uygun olurmu,bir yararını görürmüyüm?
Yoksa doğal gübremi kullanmalıyım? Yadımlarınızı bekliyorum.

levsel 18-06-2009 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 447985)
Hemen telaşlanmayalım. Bir de üstatlar görsün, ondan sonra. Sanırım envor bir el atar bu olaya. Ama fotoğraflar pek net değil. Daha net bir kaç görüntü yükleyebilirsen sanırım daha yararlı olacaktır.

Umarım en kısa zamanda görür Envor Bey ve diğer üstatlar..Ondan aldığım eriyikler son çarem ama onlarıda dayıma vermiştim bekliyorum kalanlardan getirsin diye :( Yarın daha net resimleri ekleyeceğim mutlaka sevgili Malbman..

malbman 19-06-2009 06:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sertug guray (Mesaj 448093)
Sevgili Red Robinciler hepinize merhabalar benim size birkaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.
Büyük marketlerde satılan Çiçek Coşturan adlı suni gübre karışımı red robinlerim için uygun olurmu,bir yararını görürmüyüm?
Yoksa doğal gübremi kullanmalıyım? Yadımlarınızı bekliyorum.

Sayın sertug guray, bana kalırsa çiçek coşturan yerine doğal gübre kullanın daha iyi.

envor 19-06-2009 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi levsel (Mesaj 447924)
İşte RR lerimin halleri :( Napacağım bilemiyorum diğer domatlarımında yapraklarında aynı sorun var neden böyle oldu anlayamıyorum,herşey ne güzel yolundaydı.Ne olur yardım edin ne yapmam gerektiği hakkında :(

Sayın levsel, domatesinizde külleme hastalığı başlamış (Leveillula taurica), domatesinizin alt yapraklarınıda kurutan bu. Bu hastalıktan kurtulmanız için ilaçlama yapmanız şart. Hobi amaçlı yaptığınızdan size tavsiyem, organik tarımda da kullanılan sulu kükürt (%80 WG) olacaktır. Değişik isimlerde ve markalarda satılıyor, üzerindeki kullanma talimatlarına veya satın aldığınız yerdende öğreneceğiniz uygulama şekline göre kullanınız. İleriki zamanlarda beyaz lekelerin yerleri sararıp kuruyacak vede bitkinizi yavaş yavaş öldürecektir.

DefneD. 21-06-2009 09:18

1 Eklenti(ler)
Günaydınlar herkese.

Ustalar, üstadlar benim domatesler de RR mi? Kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş misali bana öyleymiş gibi geldi. Ne dersiniz?

Eklenti 88402

levsel 21-06-2009 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 448784)
Sayın levsel, domatesinizde külleme hastalığı başlamış (Leveillula taurica), domatesinizin alt yapraklarınıda kurutan bu. Bu hastalıktan kurtulmanız için ilaçlama yapmanız şart. Hobi amaçlı yaptığınızdan size tavsiyem, organik tarımda da kullanılan sulu kükürt (%80 WG) olacaktır. Değişik isimlerde ve markalarda satılıyor, üzerindeki kullanma talimatlarına veya satın aldığınız yerdende öğreneceğiniz uygulama şekline göre kullanınız. İleriki zamanlarda beyaz lekelerin yerleri sararıp kuruyacak vede bitkinizi yavaş yavaş öldürecektir.

Sevgili Envor sağolun..Anlamıştım zaten hastalık olduğunu..Kurtulurumu acaba RR lerim ve diğerleri:( Sebebi nedir ? Neyi yanlış yapmış olabilirim tekrarlamamam için bilgi verebilirmisiniz rica etsem,diyecektim ki neden kendimin bakmadığı aklıma geldi şu an nerelerde hata yapmışım neler yapabilirim araştırmaya başlıyorum çünkü hepsinde var bu oluşumlar..Başka tohumumda yok hepsini çimlendirmiştim...Çok üzgünümm şu an çok...

k0900 22-06-2009 23:52

2 Eklenti(ler)
Yapraklardaki durum bir hastalık habercisimi?

kuzen38 23-06-2009 01:34

kesinlikle güneşi çok sevmiyorlar

drneuro 24-06-2009 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 450351)

güneş yanığı..o yapraklar kuruyup dökülecektir..ama bitkiye bir şey olmaz..

levsel 24-06-2009 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 450351)

Sevgili k900,sanırım sizin RR lerinizinde durumu benimkilerle aynı küllenme gibi bir durum söz konusu ise envorun bana tavsiyesine uyun derim.Benim RR lerimde de bu şekilde başladı ve halen devam ediyor.Önerdiği ilacı bulamadım ziraata gitmem gerektiğini söylediler ama çalıştığım içinde mesai saatleri uymuyor:(

k0900 24-06-2009 22:05

Küllenmemi, ateş yanığımı?

2 Eklenti(ler)
Durum ciddi ve kötüye gidiyor, RR lerin olduğu yer 11.00 den gün batana kadar güneş alıyor, ne yapmalıyım:)

nevsune 25-06-2009 17:57

Benimkiler de aynı konumdaydı ve giderek bozuluyorlardı. Daha az güneş alan bir yere çektim, şimdi daha iyiler.

k0900 25-06-2009 21:19

Teşekkürler.

Batı cepheli yerler 15.00 den gün batana kadar güneşli, doğu cephe ise gün doğumundan 11,00 kadar güneşli.

Şimdi ben RR leri, doğu tarafınamı, yoksa batı tarafınamı koymalıyım?

Oğuz Alper 25-06-2009 21:23

Batı cephe daha iyi gibi gözüküyor. Ancak gölgeleme tülü bulabilirseniz her iki cepheyi de kullanabilirsiniz.

envor 26-06-2009 07:25

1 Eklenti(ler)
Red robin & Mikrop domatlarım;)

Eklenti 89559

ercan59 26-06-2009 16:00

Merhabalar,

Red robin Tohumlarımı mart ayında çimledim. çimlenmeleri cok uzun zaman aldı 5- 6-tohum attım bardak başına yanlızca 2 tanesi çimlendi bu çıkan ikisi uzunca bir zaman yaklaşık mart ayından 7 mayıs'a kadar bardakta durdu .sonra bu iki fideyi geniş çaplı bir çicek saksısına aldım gübre olarak koyun gübresi karışımlı torf toprak kullandım. ve şu an 18 cm boyundalar ve büyümeye başladılar yakında çiceklerini göreceğim inşallah ama takıldığım nokta 50-55 gün meyve verme süresi nasıl belirleniyor. Tohumdan itibarense ben 4 ay bitirdim çiceğe ancak geldim . Saksıya gecinceye kadar oda sıcaklıgı ve camı acarak havalandırdım. su anda balkonda ve sabah güneşi gören yerdeler. bu kadar gec kalmaları normal mi ben nerede hata yapıyorum? Ayrıca 2 günde bir yaklasık 1 litre su döküyorum saksıya.. beni bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim.. Ürün aldığımda fotoğraf ekleyeceğim.
Saygılarımla.

sertug guray 27-06-2009 02:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 452444)
Red robin & Mikrop domatlarım;)

Eklenti 89559

Mamsulun gerçekten bir harika acaba kaç tane redrobin&mikrop domatesin var bitkin var onu merak ettim.Yoksa mahsullerini biriktiriyormusun anlamadım?

k0900 27-06-2009 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sertug guray (Mesaj 452990)
Mamsulun gerçekten bir harika acaba kaç tane redrobin&mikrop domatesin var bitkin var onu merak ettim.Yoksa mahsullerini biriktiriyormusun anlamadım?

Aşağıdakı link size fikir verebilir:)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7407

envor 27-06-2009 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sertug guray (Mesaj 452990)

2 mikrop, 6 red robinim var, bunlar ilk mahsül, red robinlerde bir bukadar daha meyve var, ama onlar henüz kızarmadı. Bunlar MDA için ayrılmış olan meyveler, İzmir yolcusu bunlar, İZMİR:p

Gurtunca 28-06-2009 13:57

Enteresan bir RR

1 Eklenti(ler)
Bu gün dikkatimi çekti,saksılardan bir tanesinde sanki mini pembe domates yetişiyor :) Şaka bir yana bu tip ürüne rastladınız mı ? Balkonun öbür ucunda Pembe domates saksıları var,acaba cidden melez bir ırk mı çıkardım ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025