![]() |
sayın r.r 'ciler tohumlarım filizlendi kabın icinde üstü streç film ile kapalı şekilde arada açıyorum.Yalnız acilen tavsiye gerek üstünü açık mı bırakim bundan sonra yaklaşık 2 cm oldular daha önceki gibi kaybetmek istemiyorum cevap bekleyeceğim
|
Günde en az 2 saat sera etkisini kaldırın. Hatta yazın 3-4 saate bile çıkarın. Ama mutlaka havalandırın.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
işte benim Red Robin. Tohumunu bu yıl Karınca70 arkadaştan almıştım.Bir kez daha Teşekkür Ederim. Saygılarımla. |
Arkadaşlar diktiğim bir çok domatesi kaybettim. Bir çok da yetiştirdim.
Yetiştirdiğim domateslerden dikenlisi var, sarı armut gibi olanı var. Ancak ölenler kalanlar derken etiketlerim hep gitti. Dikenli domates ve sarı armut gibi olanlar belirgin ne olduğu ancak bir domates çeşidi var ki ne olduğunu bilmiyorum. Şekli bildiğiniz erik rengi de siyaha yakın koyulukta koyu kırmızı (siyah diyelim). Büyüküğü de erik gibi. Ne olduğunu merak ediyorum. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin. |
Alıntı:
|
Bu red robin oldukça minik doamtesleri var bitki aynı olsada domatesler büyük olsa ne güzel olurdu hani?
|
Merhaba.
Benim mayıs ayında diktiğim domatesler çiçek açamadı. Bundan sonra açar mı acaba? Açmazsa ne olacak? Sulamaya devammı edeyim? Sulamasını 4 günde bir yapıyorum...:confused:
|
meyvesi daha büyük olan oturak bir domates yokmu saksıda yetiştirsek
|
2 Eklenti(ler)
Sonunda domateslerim oldu. Kullanıcı adını hatırlayamadım ama Zonguldakdan bana tohum gönderen Muhammet bey'e cok teşekkür ederim. Şimdi bende tohum almak istiyorum, iyice yumuşayana kadar bekleyecek miyim yoksa üzerinde mi kurusun ?
|
Alıntı:
|
Geldim geldim burada takıldım:p
Arkadaşlar, Red Robin'de de koltuk budaması yapmaya gerek var mı? Bir arkadaşın yazdığı mesajda "sakın koltuk budaması yapmayın, koltuk filizlerinden de tomurcuk fışkırıyor" diye bir şey buldum ama doğru mudur? |
Sevgili cemre_77..dometesleriniz tam kızardığı zaman tohumları olgunlaşmış demektir. Yumuşamasını beklemeniz çürümesi demek anlamına gelir.Bence kızarmış domatesleri koparın domatesin içindeki tohumları alın yıkayıp gölgeli bir acık alanda kurutun.Tohumlarınız seneye hazır.Sizin domatesler reed robin değil çeri türü.
saygılar |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 1 nisan
RR nin saksıya şaşırtıldığı tarih : 26 nisan (26. Gün) RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : 24 mayıs (54. Gün) Bu gün 148.gün RR lerin saksıda olanı (üsteki fotoğraf) çok büyük saksıda, alttaki ise bahçeye dikilen, bahçedeki hem daha büyük meyveler verdi hemde yaprakları hala yeşil. Çiçekte vermeye devam ediyor. Kışın meyve almak için şimdiden yohumları çimlrndirmek gerek :) Nede olsa soğuklarda çok yavaş çimleniyor, yavaş büyüyorlar. |
4 Eklenti(ler)
Birkaç resimde ben ekleyeyim.
Sayın Karınca70'den aldığım tohumlardan elde ettiğim red robin domates Eklenti 98505 Eklenti 98506 Eklenti 98507 Eklenti 98508 |
Terzi söküğünü dikemez derler ya, benimki de buna benzer :) Koleksiyonumda 1800 tür tohum var; en çok sattığım tür olan Red Robin'i bir türlü ekememiştim.
Yaklaşık 2 ay önce ofiste arkadaşlarla Red Robin ekmeyi kararlaştırdık. Ofisimiz günde 3-4 saat güneş alıyor, çift camlı pencere kenarına ektik tohumları. Tohumları ekmeden önce 1.5-2 gün kadar suda beklettim; çimlenme oranı %100 oldu. Sonradan şaşırtmak üzere, tohumları karışık olarak serpmiştim. Fideler belli bir boya geldiğinde büyümesi durdu. Ben de suda eriyen NPK gübre ve SimOrganic organik sıvı gübre takviyesi yaptım; 1 hafta içinde boyu 5e katladı :) Haftada 1-2 kez SimOrganic veriyorum. Fideleri şaşırttık, bir kısmını da isteyenlere dağıttık. 10 gün önce çiçeklenmeye başladılar, şimdilik domates oluşmadı ancak herhangi bir çiçek de dökmedi. Domatesler olgunlaşınca resimlerini ekleyeceğim. |
Red robin domates'in ilk hasadını bugün yaptım ve tadına da baktım.Açıkçası pek beğenmedim.20 yıl önce Kanada dan gelen sırık çeri domateslerimin tadı tek kelime ile mükemmel.Yinede değişik bir tad olarak red robin yetiştireceğim.
|
lezzetli değiller
|
1 Eklenti(ler)
saksıda yetiştirdiğim domateslerimden bir tanesi
|
Alıntı:
ben de uğraştım o kadar bi türlü boy atmıolar ne çiçek var nede bişey .bu su da eriyen npk 'yı nerden bulabilirim.Başka hangi gübreler kullanabilrm.Bi arkadşm üre ve Calsiyumnitrat kullan dedi onlarıda bulamadım.anadolu yakasında nereden bulabilirim.teşekkür ediyorum |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Benim 1 ay önce ektiğim RR lerimin son hali..
|
Evde içeride baktığım Red Robinler tomurcuk veriyor fakat çiçek açmadan, tomurcuk sap dibinden ölüyor.
Bir yardım lütfen. |
Red robin yetiştirmeye çalışan bir acemi olarak benimde başıma gelmişti. Eğer çok güneş alıyorsa saksınız ısındığı için kökler ölür. Saksınızı daha az güneş alan bir yere koymalısınız. Son söz bu işin üstadlarınındır.
|
Sayın Lovejoy haklı, 1500 m. rakımda keyfi yerinde olan Red Robinim Mersin sıcağından etkilendi, yeni yeni kendini toparlamaya başladı.
Bir tavsiye de benden, bitkinin çiçeklerini gördüğünüzde sulamayı azaltın. |
Teşekkür ederim ama fideler ev içinde güneşi az görüyor deseniz olabilir derdim.
Su konusundaki önerinize uyacağım. Saygılarımla. |
Bende domatesler genelde güneşi sever diye güneşten güneşe taşıdım durdum. Şu an üzerinde 4 adet domates var. Ben onları tohumluk olsun diye koparmadım. Acaba ben onların tohumlarını şimdi toprağa eksem? Oda içerizinde soba başında olurmu, yoksa onlarıda annelerini öldürdüğüm gibi katledermiyi?
|
Sayın şehnaz, eğer sıcak bir ortam sağlayabilecekseniz tamamını değil de üç dört tane tohum ekin. Zira Red Robin yaz kış yetiştirilebilen bir cins. Ama olur da bir aksilik yaşarsanız diğer tohumlarla devam etme şansınız olur.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda cam önünde büyüttüğüm red robinlerim.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025