![]() |
2 Eklenti(ler)
Benim RR'i eve alalı 9 gün olmuş tekrar bir fotografını yayınlamak istedim..
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ocakta ektiğim R.R ler ve küçücük çiçek adayları.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Malbman'dan fırçayı yiyince bir resim eklemem şart oldu ;)
Malbman yanık yapraklara bakılırsa besin veya gübre yanığına benziyor sanki. Toprakta olsalar, yağsız süte ve suyu karıştır ver hemen dirilir diyicem ama topraksız tarım için hiç bilgim yok. |
Alıntı:
Daha önce söylediysem kusura bakma ama yine tekrar etmiş olayım: koltuk budama yapma sakın. Zira koltuk sürgünlerinde de salkım salkım domates veriyor. Sanırım o zengin görüntüsünün nedeni de bu. |
Alıntı:
|
Dersimi çalıştım, ne koltuk ne yaprak hiçbirşeyi koparmıyorum :)
|
Çok şükür arkadaşlar benim red robinlerde baş gösterdi. Biraz boy atsın resim eklerim inşallah.
|
4 Eklenti(ler)
İşte benim RR lerimin son durumları:pKüçük tomurcuklar oluşmaya başladı,fotoğraf makinamın şarj aletini bulamadığım için cep telefonu ile resimlemek durumunda kaldım:(
|
rr
2 Eklenti(ler)
Red Robinlerimin son hali ( 59. gün )
|
RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 1 nisan
RR nin saksıya şaşırtıldığı tarih : 26 nisan (26. Gün) RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : bekleniyor :) Benim RR lerin durumu bu. Arkadaşlar sizde hatırlıyorsanız, yazarmısınız. |
Alıntı:
59 -26 : 33 gün benimkiler için çook zor :) |
Alıntı:
RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 13 Mart RR lerin ilk şaşırtma tarihi : 13 Nisan RR lerin ikinci şaşırtma tarihi : 28 Nisan RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : bekleniyor :) ( çiçek adayları üzerinde:p ) Benimkiler de yanlış hesaplamadı isem 59. günlerindeler |
Sayın Sercan
Saksınızın boyu ve eni ne kadar? |
1 Eklenti(ler)
benim red robinlerden biri. epey çiçek açmıştı ama biraz erken dışarı çıkarttım sanırım. rüzgar egdi gövdesini malasef.
|
Red Robin Saksısı
Yükseklik: 17 cm
Uzunluk: 50 cm En: 16 cm Boyutları bunlar.Bu boyutlarda dikdörtgen saksıya 3 kök red robin diktim. Yalnız saksı biraz daha büyük olsaydı daha iyi olacaktı sanırım. |
Red Robinlerde son durum
3 Eklenti(ler)
Red Robinler büyümeye devam ediyor. Tohumu toprağa attığım tarihi yazmamışım ama ilk şaşıtmasını 02.04.2008 de yaptığım ve şu an en büyük olanın yaşı 50 güne yaklaşmıştır ama henüz çiçek açacak gibi değil. Tomurcuklanma var ama ne zaman çiçek açar bilinmez. Gelişim hızları gayet iyi. Biri akan biri durgun iki fide suda, dört adet fide torfta. Balkonda adım atacak yer kalmadı artık.
|
1 Eklenti(ler)
Benim zavallı red robin ve mikroplarım; Fideler çok uzun bir zaman viollerde bekledi, bu yetmezmiş gibi, dikildiği saksıda çok ihmal edildi. Bu kadar olumsuzluğa rağmen yinede iyi gözüküyorlar değil mi? Yoksa kendimimi kandırıyorum.:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Sizlerin paylaşımcılığı sayesinde, Nevsune hanımında teşvik ve desteğiyle edindiğim RR tohumcuklarının gelişimini buradan akratmaya çalışacağım.
Tohumları dün akşam ekmiş bulunuyorum. 8 adet ekim yaptım. 1 adedini pencere yakınında, 2 adedini terasta, 1 adedini de topraksız yetiştirmeyi planlıyorum. Diğer 4 adedi ise hediyelik :) Eklenti 76375 |
Sn. Kömür,
Tavsiyem bir iki tohumda bardak veya jify saksı içinde torfa koyun. Ben o tabletlerde bir türlü çimlendiremedim red robinimi. Belkide benim hatam oldu ama yinede paylaşayım dedim. |
Ben bu tabletlerde şimdiye dek sorun yaşamadım ama domates ekmemiştim. Birkaç gün izleyelim bakalım, sorun çıkarsa jify saksılarımda olması lazım elimin altında.
En kolayda bu tepsi geldi elime :D |
*** arkadaşlar
red robinlerin domateslerinden tohum alsak geleceksene yeniden çıkarmı acaba |
Gelecek yıl da çıkar, ondan sonraki yıl da, hiç merak etmeyin.
|
Teşekkürler malbman
o zaman bildiğimiz geleneksel domatesler gibi sevindim sanki biyerde tek yıllık diye okudum gibime geldi ondan kafama takıldı ilginize teşekkür ederim |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim red ve yellow robinlerim su an salonda,
Sasırtma yapmayı düşünüyorum haftasonu ve balkona almayı düşünüyorum. Ankara için su anda nasıl olur sizce? |
Sayın Adincer
Onları biraz daha aralıklarla dikmek lazımdı diye düşünüyorum. 2 gün sonra kökleri birbirine geçer. Eğer hepsini yetiştirmeyi düşünmüyorsanız seyreltme yapabilirsiniz. Ama hepsini yetirtirmeyi düşüyorsanız 2 **** 3 kere şaşırtma yapabilirsiniz. |
Alıntı:
Dediklerinizde kesinlikle haklısınız ama artık domates, biber, kavun, passion flower, adenium, nergiz, lale, gojiberry, limon, elma daha neler neler hiç yer kalmadı kap kacakta :) Ankarada apartman dairesinde bunları balkonlarımda yetiştirmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi biberlerimide 2-3 kez sasırtmak zorunda kalacak gibiyim bunlarıda. Teşekkür ederim cevabınız için. |
nasıl bir hastalıktır bilemiyorum.
ne bulsak içine tohum atıyoruz.:p dün benim motosiklet tamircisine gittim,orada çöpe atılmış 6 tane sırık domates fidei gördüm,birkaç gün susuz kalmış,ölmüş bunlar dedi. ver sen onları bana dedim,götürdüm eve.Pet bardaklara torf içine alıp,bi güzel alt yaprakları kopardım,suladım. sabah baktım 4 tanesinin kulakları dikilmiş.:p:p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025