agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

envor 18-01-2009 19:47

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=500

Alıntı:

nevsune 1-Aşırı sulama yapmış olabilir.
2-Sıcaklık yeterli olmayabilir.
3-Aşırı besin vermiş olabilir.
Alıntı:

kahyanur 4-) Döllenme olmamış olabilir.
5-) Işık yeterli olmamış olabilir.
6-) Mikro element eksikliği olmuş olabilir
...

Alıntı:

kahyanur -Kalsiyum **** bor **** bakır eksikliği
Alıntı:

nevsune -Çok mu kafayı yoruyoruz acaba? Keyifleri istediğinde tomurcuklarını veriyorlar.
Çok değerli cevaplar gelmiş;) Evet nispeten yukarıdaki yazılanlardada çiçek dökülmesi yaşanabiliyor.

Yanlız yukarıdaki linkte, malbmanın resmini yüklediği RR'ler var. Resime bakarsanız göreceksiniz, domates sıcak bir ortamda kalması için petek kenarına konulmuş, evet orası sıcak, fakat ısınan havada nispeten nem oranı çok düşük olur. O ortamdada nem aşırı düşük olduğundan, kuruluk yüzünden çiçek polen canlılığını şiddetli bir şekilde kaybetmiştir ve çiçek dökülmüştür.

Durum bu yani. Çiçek dökülmelerinin sebebi Düşük nem.

denizakvaryumu 18-01-2009 20:31

Benim RR ler de aynı durumda olduğundan hemen peteklerin üstüne su dolu kapları koyayım, gerçi ne çiçek ne de tomurcuk var ama bu bilgiyi öğrendiğimiz iyi oldu.

Sağolasın envor :)

nevsune 19-01-2009 09:11

Nem konusu benim hiç aklıma gelmedi. Oysa gelişim konusunda çimlenme aşamasından itibaren fidelerin nemden ne kadar hoşlandıklarını yazıp duruyordum (benimkiler çiçek açma aşamasına gelmedikleri için o derse çalışmamıştım:))

Bu mevsimde bu denemeyi ilk yaptık, deneme yanılma yöntemiyle yanlışlarımız ortaya çıkmaya başladı. Kış koşullarını gözönüne almak gerekiyor. Ben de peteğin üstüne su dolu bir kap koydum şimdi.

envor'un beyin fırtınası çiçeklerimizi kurtarmak için iyi bir fırsat oldu. Devamını da bekleriz.

malbman 19-01-2009 10:01

Sağolasın envor. Bu hiç aklıma gelmemişti. Anneme telefon açıp peteğin üstüne bir kap su koymasını söyledim. Sanırım bundan sonraki tomurcukları kurtarabileceğiz.

nevsune 23-01-2009 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 346607)
RR'lerin iki tanesi çok güzel bir şekilde kızardı ama onları koparmayacağım. RR' lerin lezzetini ve kabuk yapısını en az sizin kadar ben de merak ediyorum ama bunları tohumluk olarak ayırmak istiyorum. Geri kalan üç tanesi olgunlaşınca belki de bir tanesini size veririm, siz tadarsınız.

Sevgili malbman, hani kalan üç tanesi kızarmadı mı daha?

Tat ve kabuk meraklıları(başta ben:p) sizi bekliyor:)

malbman 23-01-2009 18:37

Sevgili nevsune, bu gün anneme uğradığımda daha yeni yeni yeşilden kırmızıya doğru çalmaya başladığını gördüm. Yani bir kaç gün daha istiyor anlayacağınız. Tohumluk ayırdığım iki tanesi ise mükemmel bir kırmızı renk almış. Ne yazık ki annem biraz rahatsızdı, onun telaşından fotoğraf çekmeyi unuttum.

denizakvaryumu 24-01-2009 11:39

1 Aralıkta doğrudan torfa (ıslatmadan) diktiğim RR lerde 55 gün sonra 10. yaprağında toplu iğne başından küçük çiçek tomurcukları kendini gösterdi.

Yedi adet RR de, tomurcuk görünümü 10.yaprakta oldu.

Gülbeşeker 24-01-2009 12:17

Sevgili denizakvaryumu hiç resim yüklememişsiniz resimlerini bir görseydik boyları kaç santim oldu ben 12 kasımda ektim ama hala 8 yapraklı çiçek falan yok boyu 10 sm

denizakvaryumu 24-01-2009 12:23

Dijital makinem yanımda olmadığından resimleri şimdilik ekliyemiyorum, 15-20 gün içinde yükleme yaparım.

Boy 11-12 cm.

nevsune 24-01-2009 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 350414)
1 Aralıkta doğrudan torfa (ıslatmadan) diktiğim RR lerde 55 gün sonra 10. yaprağında toplu iğne başından küçük çiçek tomurcukları kendini gösterdi.

Yedi adet RR de, tomurcuk görünümü 10.yaprakta oldu.

Gözünüz aydın. Hadi bakalım az kaldı yemeye:p

Süre olarak sizinkilerle benimkiler hemen hemen aynı gelişmeleri göstermişler. Yetiştirme koşullarımız benziyor demek.

Şimdi birden boy atmaya başlayacaklar:)

bulik 24-01-2009 15:38

Merhabalar,

Red Robin tohumunu temin etmek kolay mıdır?
Benim bahçede domates yetiştirme gibi bir "hayalim" var.
Neden hayal? Çünkü bahçe günş görmüyor!
Limon-mandalina ağacı ve domates diye öleceğim!
Bu sene uzun ince dikdörtgen saksılarda, 2. kattaki yatak odasının camının önünde-orası çok net güneş görüyor- domates yetiştirmeye kararlıyım, kocam ne derse desin!!!
Okuduklarımı uygulayarak limon çekirdeğinden fidan yapmaya da çalışıyorum, allah sonumu hayır etsin!
Burada okuduklarımdan da büyük mutluluk duydum, çok güneş istemeyen bir türmüş bu red robin... Umarım tohumunu da kolay bulabilirim...

nevsune 25-01-2009 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 350414)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 350443)
Süre olarak sizinkilerle benimkiler hemen hemen aynı gelişmeleri göstermişler. Yetiştirme koşullarımız benziyor demek.

Yalnış hesaplamışım. Benimkiler 68. günde tomurcuklanmışlar. Arada 13 gün var. Denizakvaryumu bana iyi bir fark atmış (kutlarım:)).

Şimdi bunun nedenlerini araştırmak gerek. Ben sıcaklıktan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Benim RR'lerin bulunduğu oda ısısı 19 derece civarında, daha sıcak istiyor olabilirler.

kuzen38 25-01-2009 23:58

büyümeyen domates istemiyoruz :)
şaka bir yana hakikaten neden büyümedigi konusunu çok merak ediyorum. Sanırım her domates gibi bu cinste kesinlikle ama kesinlikle güneş istiyor. ama kış güneşi degil :)

sercan1969 26-01-2009 06:56

RR yetiştiriciliği

RR domatesi her ne kadar diğer çeşitlerden daha az ışıkla idare etsene büyüyüp gelişmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli şey ışıktır.Envor arkadaşımız çok önemli bir noktaya değinmiş kaloriferli evlerde genelde nem düzeyi % 35 seviyesinde geziyor...Domatesin istediği ideal nem ise % 60-65 civarı bunu sağlamak çoğu evde zor...
Sıcaklık evlerimiz kaloriferli olduğundan çoğu zaman ideal aralıklarda geziyor...Geriye kalan ise ideal büyüklükte saksı kullanmak,kaliteli
bir yetiştirme ortamı kullanmak,bitkilerimizi doğru şekide beslemek ve sulamayı doğru aralıklarda doğru miktarda yapmak...Bütün bunları gereği gibi yerine getirdiğimizde ise bize düşen görev olgunlaşan meyveleri afiyetle yemek ******..

envor 28-01-2009 20:25

Şu an, şu saat itibariyle 20 adet red robin ve 8 adet (mikrop domat) mini mini cherry domates tohumlarını ekmiş bulunuyorum.

Bakalım ne kadar zamanda, nasıl büyüyecek.

28/01/2009

21:00

kahyanur 29-01-2009 17:34

1 Eklenti(ler)
02 Ocak'ta ektiğim, 06 Ocak'ta çimlenen RR lerin resimleri aşağıda. Bir tanesi geç çimlendi bu yüzden küçük kaldı. Boyları 4-5 cm, 5. yapraklarını çıkarıyorlar.

sercan1969 29-01-2009 20:47

RR yetiştiriciliği

RR balkonda domates yetiştiriciliği zevkini yaşamak için iyi bir seçenek olsa gerek...

Gülbeşeker 30-01-2009 16:19

sevgili kahyanur RRlerinizin maşşallahları var benimkilere göre çok hızlı büyümüşler besin eriyiğini her sulama suyunamı karıştırıyorsunuz

turkuaz61 30-01-2009 16:35

Ben de bu sitede bir arkadaşdan red robin tohumu aldım 20 gün oldu ekeli , tohumlardan çıkan yok.

kahyanur 30-01-2009 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker (Mesaj 353170)
sevgili kahyanur RRlerinizin maşşallahları var benimkilere göre çok hızlı büyümüşler besin eriyiğini her sulama suyunamı karıştırıyorsunuz

Çimlendiklerinden beri besin çözeltisi veriyorum. Şimdilik torf içindeler. Biraz daha büyüsünler şaşırtacağım. 16 Kasımda ektiğim RR ler 8-9. yapraklarını çıkarıyorlar henüz, doğal gübre+toprak+torf karışımına ekmiştim. Çok yavaş büyüdüler. Şimdi onları da besin çözeltisi ile suluyorum. Bu besin çözeltisi harika. Ben de içsem boyum uzarmı ki acaba?:p:D

malbman 31-01-2009 09:10

4 Eklenti(ler)
Red Robinler'in son hali (Daha doğrusu, sondan bir önceki halleri:D:D).

malbman 31-01-2009 09:12

1 Eklenti(ler)
Hain tombalak elinde bıçağı, kötü emellerini gerçekleştirmek üzere:eek::eek:

kahyanur 31-01-2009 11:54

Çiçekleri dökülen RR ler mi bunlar? Çok güzeller. Maaşallah nazar değmesin.

nevsune 31-01-2009 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kahyanur (Mesaj 352888)
02 Ocak'ta ektiğim, 06 Ocak'ta çimlenen RR lerin resimleri aşağıda. Bir tanesi geç çimlendi bu yüzden küçük kaldı. Boyları 4-5 cm, 5. yapraklarını çıkarıyorlar.

Biz görmeyeli neler olmuş:) Besin eriyiği farkı.

Sevgili kahyanur, yakında sizin tomurcuklar da görünür artık. Bu gidişle benden önce tadına bakarsınız.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 353413)
Hain tombalak elinde bıçağı, kötü emellerini gerçekleştirmek üzere:eek::eek:

Darısı başımıza.

Gerçi biz de boş durmuyoruz, çiçeklerimizi açıyoruz yavaştan yavaştan. Şimdi bize işbitirici bir arı veya kelebek gerekiyor:)

Gülbeşeker 01-02-2009 13:34

Sevğili RRciler fısfısla RRlere su püskürtsek nem açısından daha iyi olurmu acaba yoksa hiç denemiyeyimmi acaba ne dersiniz.

sercan1969 01-02-2009 13:44

nem

Çiçekler açtıktan sonra püskürtmeseniz iyi olur...Döllenmeyi zorlaştırabilir.Kaloriferli evlerde malesef nem oldukça düşük kalıyor...

Gülbeşeker 01-02-2009 15:12

domteslerimi ekeli 80 gün oldu ama çiçek yok çiçeklenmeyi kolaylaştırırmı diye düşünmüştüm ama

Lonicera 01-02-2009 15:29

Sn malbman, RR 'lerin tadına baktınız mı? Kabuk kalınlığı ve lezzeti hususunda merak içindeyim.

malbman 01-02-2009 21:25

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar dün aniden dışarı çıkmam gerektiği için fotoğraflar yarım kalmıştı. Şimdi devam edelim. Eklenti 61101Eklenti 61102
İki domatesi dörde bölüyorum. Amacım önce tohumlarını ayırıp, daha sonra da afiyetle mideye indirmek.

malbman 01-02-2009 21:35

3 Eklenti(ler)
Bunlar da tohumlar. Dört tane domatesten bu kadar tohum çıktı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025