![]() |
elinde fazla tohum olan arkadaşlar bana gönderebilirlermi? Benim ki üstteki resimde sanırım red robin ancak yeşiller henüz tohum ayıramadım. elinde olan varsa hemen ekmeyi planlıyorum. evdeki normal domatesten çekirdek alıp ekmiştim ama ondan da pek ümidim yok.. hibrit olabilir bence... :(
|
sevgili buyuklerim ben en kucuk ve en tecrubesiz uyeyim herhalde ama sizlerin yorumlarinizla birseyler ogrenmeye calisiyorum. red robin tohumu isteyenler icin faydasi olacaksa diye sunu soyliyebilirim 20 gun once tekzenden aldim suanda cimlendiler buyumelerini bekliyorum. degerli bilgileriniz icin tesekkurederim..
|
eğer elinde fazla Red Ribon tohumu olan arkadaşımız varsa banada yollayabilirlermi acaba.
Sizlerin ürettiği domatesleri görmek gerçektende çokgüzel. Ben alışveriş merkezlerinde satılan tohumlardan almak istemiyorum ücreti ne ise öderim sizlerinki gibi sağlıklı domateslerimin olmasını istiyorum. İlgilenen arkadaşlar bana özelden mesaj atarsa şimdiden teşşekkür ederim |
red robinlerin saksı isteği nedir acaba? sırık domatesler gibi 10 lt su şişesi mi ister onlar da yoksa daha küçük standart bir saksı da olur mu?
|
Alıntı:
|
Sn.cegoba,
Red Robin domates 25 x 25 saksılarda rahat yetişebilir.. |
*** arkadaşlar
Eğer kayseride red robin domates yetiştiren arkadaş var ise bende tohum isterim. |
Alıntı:
eğer elinizde biraz tohum varsa talibim. 3-4 tane olsa çok memnun olurum :)) |
red robin
10 adet red robin çimlendirdim. şuanda 15 cm boyundalar. 4 tanesinde domatesler mevcut ( henüz yeşiller ) , damla sulama sistemi kurdum. ml/saat şeklinde kesintisiz olarak suluyorum. ml/saat yazdım ancak 1 saatte kaç damla eder sayamadım ama toplam saatlik 5ml reye denk gelicek şekilde damla damla suluyorum. Acaba saatlik 5ml red robin için yeterli mi yoksa fazla mı ? **** Red robinlerin su ihityacı nedir ? ml olarak cevap verebilen olursa sevinirim. istanbulda yetiştiriyorum.
|
Arkadaşlar selamlar; red robin yetiştirmek istiyorum.Elinde tohum olan bir arkadaş bana özelden mesaj yollarsa mutlu olurum.Kargo ücretini ödeyerek alabilirim.
|
red robinlerim
3 Eklenti(ler)
Kızarmaya az kaldı
|
meh12, acaba sizin red robinler fazla güneş aldığı için mi böyle büyük bende 1 adet var yükseklik 25 cm civarı 4 5 tane kızaran var vede epey yeni gelişen domatesler ama ne varki boyda küçük acaba fark nedir
|
1 Eklenti(ler)
Benim redrobinlerin meyveleri olgunlaşmaya başladı.
Eklenti 314598 |
Sevgili Arkadaslar
Benim sorunum domateslerim az sayida cicek veriyor ve bazi ciceklerin boyun kisimlari sarariyor, ve sonra bu cicekler cansizlasmaya basliyorlar. Bu durum sizce neden olabilir. Tesekkurler. |
Red Robin hybrid mi?
Bu Red Robin domatesin heirloom olduğundan emin miyiz?
Internette yabancı kaynaklarda yaptığım araştırmaya göre hybrid olma olasılığı çok yüksek. Bunu anlamanın en iyi yolu ikinci veya üçüncü nesil tohumlardan Red Robin yetiştirenlerin deneyimlerini yazmalarıdır. Verilecek bilgiye göre alacağım tohumları gelecek yıl ekip ekmemeye karar vereceğim. |
Sayın Serpent, ben red robin tohumlarını kendi domateslerimden alıyorum ve üç yıldır da ekiyorum.
|
Sayın kalambaklı,
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler. Tekrar ekeyim mi ekmeyeyim mi endişesinden kurtardınız beni. Eğer bu tohum hybrid değilse korkunç pahalıya satılıyor. Yurt dışından kızımın yolladığı 7 adet tohum 1.95 Dolardı. Yani tanesi 50 krş ediyor ki hakikaten altın fiyatı gibi bir şey. Tekrar teşekkürler.. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bahçede ve saksıda red robin yetiştiriyorum. Saksıdakilerin meyveleri daha küçük oluyor. Bahçedekiler nedense daha büyük. Arada 1,5-2 kat fark var.
Eklenti 321971 Eklenti 321972 |
Benim de 3-4 ay önce fidancıdan aldığım cherry domateslerim vardı, saksıya ekmiştik. Fidanlardan ikisini bir süre sonra bahçe toprağına indirmek zorunda kaldık, hem daha hızlı geliştiler hem de saksıda kalanlara göre meyveleri daha büyük oldu, aynı sizin söylediğiniz gibi.
Red Robin'lerin tatları nasıl peki? Umarım güzeldir. |
Tadı çok güzel. Eskiden yediğimiz domates tadlarını aratmıyor. Tek sıkıntıları, kabuklarının çok sert olması.
|
Görüntüsü çok hoşuma gitmişti, bu sene yetiştirmek istemiştim ancak maalesef tohumunu bulamamıştım. Ama madem tadı güzel, seneye yetiştirilecek domatesler listemde mutlaka olacak. :)
|
süper
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Redrobin'lerin hasatı bitti, bende tekrar ürün toplayabilirmiyim diye budama yaptım ve kısa sürede ana gövdeden dallanmaya başladılar.
Belki son turfan'da domates alacağım. Eklenti 323379 Eklenti 323380 |
ya bu red robin şimdi tamamen kururmu yoksa hiç ellemeden kenara koyarsak bu ölür mü yoksa yaşarmı birde aya göre tohum ekimi olan bir bilgi vardı onu koyabilirseniz sevinirim
|
3 Eklenti(ler)
Bir kaç gün önce ektiğim red robinlerim. Toplam 20 tohum ektim ve 15 tohum çıktı. Kalan 5 tohum konusunda şüpheliyim. Ya çıkmayacaklar ya da çok derine ekildiler.
|
merhaba bende bu minik domateslerden yetiştirmek istiyorum terasımda elinde tohumu olupta bana gönderebilcek arkadaşlar var mı ?umarım birileri sesimi duyar yardımlarınızı bekliyorum
|
Alıntı:
|
Elinde tohum olan var mı acaba?
|
1 Eklenti(ler)
5-10 Lt'lik su bidonlarında sadece doğal gübre vererek Red Robin yetiştiriyorum. Yukarıdaki fotoğraflarda saksılar daha küçük olmasına rağmen epey verim alınmış. Benimkiler ise saksı başına 10-12 kadar. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025