agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

kürşad 05-01-2009 09:40

Mart ayını beklesek de üzülmesek olmaz mı?

denizakvaryumu 05-01-2009 09:46

Ben 1 Aralıkta ektiğim yedi adet RR ile mutlu mesut şekilde yoluma devam ediyorum :)

3.yapraklarını çıkardılar sorun yok.

habibe 05-01-2009 15:53

Benim RR günden güne irtifa kaybediyor. Gidişatı hiç iyi görünmüyor.
Bu serüvene, 2.01.2009 akşamı 4 RR ile yeniden başladım. 2 sini ıslatarak, diğer ikisini direk ekerek. Bakalım ne olacak.

C.Mustafa 05-01-2009 16:57

Sn.Kahyanur,

31.12.08 de bir adet tohumu direkt olarak büyük saksıya ektim.Bu sefer şaşırtma yapmayacağım.Bakalım ne olacak...

kahyanur 05-01-2009 19:14

Sn C.Mustafa;
İyi yapmışsınız. 22 Aralıktan itibaren günler uzamaya başladı. Şu iki ayı atlatırsa kendini kurtarır. Zaten iki aydan önce hangi domates çeşiti olursa olsun tam fide olmuyor anladığım kadarıyla. O zamana kadar da hem ısı hem de ışık artar günler uzayacağı için.

nariçi 05-01-2009 19:20

Ben birinci etap tohum ekimini ocak sonu-şubat başında yapmayı düşünüyorum, mart ortalarında fide haline gelirler herhalde. Ondan sonra zaten havalar ısınır.

Gurtunca 06-01-2009 09:45

Depresif bir yazı
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 340411)
Mart ayını beklesek de üzülmesek olmaz mı?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 340646)
Ben birinci etap tohum ekimini ocak sonu-şubat başında yapmayı düşünüyorum, mart ortalarında fide haline gelirler herhalde. Ondan sonra zaten havalar ısınır.

Bu sabah İstanbul günlerdir olduğu gibi yağmurlu,soğuk ve de güneşsiz...
Bir yanda elimde kalan topu topu iki az gelişmiş RR cik,diğer yanda gidik Kumkuat,dün akşam atılmış 4 adet Tumbling Tom ve 2 adet RR ölüsü...

Bunların yanında Gazze'de katledilmiş çaresiz bebeler,işyerinde işine son verilmiş,kapı önüne konulmuş meslektaşlarım ve yardımcı personeller,diğer yandan yıllardır tuutuğum takımı perişan eden idiot bir başkan,boyalı medyanın yalakalıkları...Hava ve haberler içimi sıkıyor bir de RR ler tuzu biberi oldu..

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı % 37 olmuş...İstanbul İzmir gidip gelirken içim sızlar Balıkesir civarındaki ( zannedersem İkizcetepe) barajın kurumasını gördükçe..En son barajın kalan bir avuç suyunun çevresinde otlayan inekler vardı ,acep şimdi ne durumda ?

Bu kadar habasetin arasında tek sevinilecek şey yağmur değil mi..?
Sevgili Kürşat ve Nariçi sizlere hak vermekten başka çarem yok...Herhalde mart ortası gibi eyleme geçeceğim..Ama herşey RR ler gibi basit olsa..Kimbilir o zamana kadar kaç bebe katledilecek,kaç umutsuz insan işsiz kalacak ???

Bugünlük böyle...Affınıza sığınıyorum...
:(:confused::(:mad::(

malbman 06-01-2009 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 340411)
Mart ayını beklesek de üzülmesek olmaz mı?

Sevgili kürşad, Mart ayında sezonluk domatlarımızı ekeceğiz tabii ki. Ama buradaki amaç kışın da domates yetiştirip yiyebilmekti. RR de kışa uygun bir tür olduğu için tercih edilmişti.

Ben kararlıyım. Annemin RR' den sonra, ölmekte olan bendeki RR' nin dibinden çıkan filizleri büyütüp, onlardan da domates alacağım.

kahyanur 06-01-2009 22:03

2 Eklenti(ler)
Sayın Gürtunca;
Gündemin sıkıntısının üstüne, İstanbul'un yağmurlu puslu havası ve fidelerinizi kaybetmek moralinizi bozmuş. Böyle durumlarda kokulu sabundan yapılmış meyvalarımın başına gider, kokularını içime çeker, meyva bahçesinde olduğumu; arıların, kelebeklerin uçtuğunu, güneşin parladığını hayal ederim. Moralim biraz da olsa düzelir.
2 Ocakta ektiğim RR lerden ıslatıp ektiklerim bu akşam dünyaya burunlarını uzatmışlar. Moralimi düzelten başka bir sebep daha.

malbman 07-01-2009 08:57

Benimkilerde hala bir hareket yok.

kahyanur 07-01-2009 14:16

1 Eklenti(ler)
Suda bekletmeden ekip, besin çözeltisi ile beslediğim RR de filizlenip burnunu uzatmış. Suda bekletip ektiğim ve dün akşam filizlenen RR ler yapraklarını açmışlar. Islatmadan ekip sadece su verdiğim RR henüz filizlenmedi.

denizakvaryumu 07-01-2009 14:24

Hayırlısı olsun, sağdaki bardakta neden yellow yazısı var :)

kahyanur 07-01-2009 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 341484)
Hayırlısı olsun, sağdaki bardakta neden yellow yazısı var :)

Bu ikinci kuşak tohum ekimim. Daha önce başka tohum ekmiştim , sonra ne yazık ki fide ölünce bardağı değerlendireyim dedim. İçindeki katışıksız , saf kan RR filizi:D:D

kahyanur 07-01-2009 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 341338)
Benimkilerde hala bir hareket yok.

Benim şimdiye kadar ektiğim domates tohumlarının hepsi çok çabuk çimlendi. Ne yazık ki gerisi gelmedi. Sadece F1 falcon ilaçlı ve sayın Enginnaz'dan aldığım chery tohumları fide olmayı başarabildi. Onların da gelişmesi durdu, bu ayı atlatırlarmı bilmem. Kapalı balkondalar. Balkon kapısını da devamlı açık tutuyorum ısı gitsin diye ama yinede yeterli olmuyor. Günler kısa ışıkta yeterli değil. Eğer nisan ayını görürlerse 7 ayda çiçek açan ilk domates olacaklar:D

envor 07-01-2009 17:17

Sayın kahyanur, RR'leriniz uzun büyüyor(hayra alamet değil), dikkat edin, nasıl yaparsınız bilmiyorum ama ona ışık lütfedin :)

envor 07-01-2009 17:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kahyanur (Mesaj 341479)
besin çözeltisi ile beslediğim RR de filizlenip burnunu uzatmış.


Aman sn. kahyanur, şişede durduğu gibi durmaz, ona göre:p:D Demedi demeyin sonra:D

kahyanur 07-01-2009 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 341562)
Sayın kahyanur, RR'leriniz uzun büyüyor(hayra alamet değil), dikkat edin, nasıl yaparsınız bilmiyorum ama ona ışık lütfedin :)

Boyu çok uzayan, daha tohum iken sizin besin çözeltinizle tanışan RR. Ama ışıkta yeterli değil. O konuda haklısınız:D

Gurtunca 07-01-2009 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 341562)
Sayın kahyanur, RR'leriniz uzun büyüyor(hayra alamet değil), dikkat edin, nasıl yaparsınız bilmiyorum ama ona ışık lütfedin :)

Bana yellowlar daha uzun gibi geldi...ama sonuçta haklısınız her kim olursa olsun ışık lütfen...
Bu arada sevgili RR ler " Kovulduk ey halkım unutma bizi "...RR ler için artık daha fazla zamanım var....

malbman 08-01-2009 08:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gurtunca (Mesaj 341635)
Bana yellowlar daha uzun gibi geldi...ama sonuçta haklısınız her kim olursa olsun ışık lütfen...
Bu arada sevgili RR ler " Kovulduk ey halkım unutma bizi "...RR ler için artık daha fazla zamanım var....

Nasıl yani?

Gülbeşeker 09-01-2009 20:39

Ben RR lerimi bir haftadır kalürüfer peteğinin üzerine uzunca bir tahta koydum hepsinide üzerine sıraladım sanki daha canlanmaya başladılar.

malbman 10-01-2009 12:07

Ayın 3' ünde sayın kahyanur ile birlikte ektiğim RR' ler topraktan çıktı. Bu defa geç kaldılar sanki. Bu miniklerden ikisini yarından itibaren sarı ışık veren bir lamba takacağım başucu lambasıyla, gün içinde 8 saat kadar aydınlatacağım. Aynı zamanda ısı da sağlamış olacağım. Bakalım sonuçları nasıl fark edecek.

Gurtunca 10-01-2009 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 343014)
Ayın 3' ünde sayın kahyanur ile birlikte ektiğim RR' ler topraktan çıktı. Bu defa geç kaldılar sanki. Bu miniklerden ikisini yarından itibaren sarı ışık veren bir lamba takacağım başucu lambasıyla, gün içinde 8 saat kadar aydınlatacağım. Aynı zamanda ısı da sağlamış olacağım. Bakalım sonuçları nasıl fark edecek.

Elektriğin birim fiyatları saat 06.00-17.00 arası 23 Krş,saat 17.00-21.00 arası 37 Krş,saat 21.00-06.00 arası 13 Krş...Bence gündüz olduğu kadar güneş,saat 21.00-06.00 arası sarı ışık :)

malbman 10-01-2009 13:02

Sevgili Gürtunca, teşekkür ederim. Ben o açıdan düşünmemiştim ama önerin çok mantıklı. Dediğin gibi, birim fiyatların yüksek olduğu gündüz saatlerinde olduğu kadar güneşlemek varken, elektrik harcamanın alemi yok.

denizakvaryumu 10-01-2009 16:40

Evet bugün hava güneşli idi ve dışardaki sıcaklık bir ara 15 dereceye kadar çıktı, ben de 1 Aralıkta küçük saksıya ektiğim 7 adet RR , 5. yapraklarını çıkardığından,, yine pencere önünde duran 2 adet calamondin saksısına 3 erli olarak paylaştırdım.
Kalan bir adeti ise küçük saksıda bıraktım.

nevsune 10-01-2009 16:52

Oooo, birden hızlanmışlar sizinkiler.

Anlayamadığım bir şey var. Calamondin saksısı derken, içinde bitki olan büyük saksıların içine mi geçirdiniz? Artık hep orada mı kalacaklar? Yani, bir saksı o kadar köke yeterli olacak mı?

nuzel 10-01-2009 17:27

Arkadaşlar ben torfta çimlendiriyorum plastik bardaklara birer tohum ektim.Üzerlerini streçle kapadım.çıkmaya başladılar üzerindeki streç durmalımı? Kaldırmalıyım? Tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

denizakvaryumu 10-01-2009 17:33

Pencere önünde yer kalmadığından, hazır pencere önünde duran calamondinlerin saksılarını değerlendirmekten başka çarem kalmamıştı :)

Calamondin saksıları da büyük değil, boydan ve enden 1 karış...Şimdi 1 calamondin 3 RR , iki ay birlikte yaşayacaklar.Organik gübreye güvendiğimden RR lerden lezzetli domatesler yiyeceğime inanıyorum :)

nevsune 10-01-2009 17:54

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 343132)
Organik gübreye güvendiğimden RR lerden lezzetli domatesler yiyeceğime inanıyorum :)

İnanıyorum, siz yaparsınız:)

Ben hedefimi bu sefer daha büyük tuttum. Red robinlerimi yiyeceğim, artanını da kurutup kışlık erzak yapacağım:p

Bir kaç önceki durumları.
Eklenti 58573

Hazır biraz güneş varken bugün yeni bir deneme başlattım. Mavi saksının üstünü yine kapatıp, sera etkisi uyguluyorum. Bakalım gelişmelerinde farklılık olacak mı?

odemis35 10-01-2009 18:47

Sayın Nevsune,
Çalışmalarınız için tebrikler.Acaba bu RR leri ne zaman dikmiştiniz?

nevsune 10-01-2009 19:01

Tohumları 7 Kasım'da ekmiştim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025