![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Domateslerdeki bu yaralar neden kaynaklaniyor?
|
domateslerimiz hastalanıyor
5 Eklenti(ler)
Domateslerimiz hastalanmaya başladı şuanda 4-5 kökte sorun var ama önceleri sadece 1 taensinde vardı arttı. Yardımcı olabilir misiniz?
|
Alıntı:
|
merhaba,
domateslerimde yaprak biti oluştuğu için Neemazal sipariş etmiştim.geldi ancak nasıl uygulayacağıma dair bir sorum var.uygun şekilde hazırladıktan sonra rastgele yapraklara püskürtecek miyim?yoksa bu zararlılar genelde yaprak altında olduğundan tek tek oralara sıkmak mı gerekiyor? |
gece - gündüz farkı
Alıntı:
|
toprak kökenli
Alıntı:
|
uygulama
Alıntı:
|
Merhaba. Şu anda fotoğraf eklemem mümkün olamıyor, sanırım yarın ekleyebilirim. Şunu soracaktım;çok küçük, tırtıl gibi canlılar tadını çok seviyor olacak ki; aynı saksı içerisindeki domates ve biberlerin yapraklarında küçük delikler oluşturmaktalar. Her ne kadar arada yapraklardan toplasam da bu arkadaşları, renkleri hemen hemen yapraklarla bir olduğundan görmekte epey zorlanıyorum.
Yapraklara arap sabunu, zeytinyağı, su karışımı püskürtsem bir işe yarar mı ya da başka ne yapabilirim? |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Sanırım benim domateslerimde tuta absoluta mevcut :( Bu akşam neem azal ile ilaçlamayı düşünüyorum ama hangi dozda kullanmam gerektiğini bilemiyorum... |
doz
Alıntı:
|
tavsiye
Alıntı:
|
Ben kendime göre Çiçek burnu çürüklüğü var diyorum . Sizcede doğruysa nasıl bir çözüm izlenmeli ? Neler vermeli
Fotoğrafıda bu: http://j1307.hizliresim.com/1c/4/pw6yc.jpg Arka tarafları yeşilimsi kırmızımsı bazıları Düzeltme : Kalsiyum uygun mudur ? |
3 Eklenti(ler)
sn danışman_32;
tavsiyeniz üzerine kalsiyum eksikligi için resimlerini gördüğünüz ürünü aldım.. fakat 'kullanım sekli'nde yapraktan ve topraktan dekar uzerinden verilmis. sebze icin 1.yapraktan uygulamada 10 lt suya ne kadar koymaliyim? 2.topraktan sulamada 10 lt suya ne kadar koymaliyim? 3.fosforla beraber vermemem gerektigini soylemistiniz .. araya kaç gün koymak gerekir? yardımcı olursanız çok sevinirim... Eklenti 423436 Eklenti 423435 Eklenti 423434 |
Domateslerimin yapraklari ice dogru kivrilmaya basladi. Susuzluk sozkonusu degil.
Kontrol ederken yaprak altlarinda acik yesil renkli bitlere de rastladim. Kimi sabit duruyor kimi de oldukca hizli yuruyordu. Simdilik alt yapraklar ust yapraklar ayird etmeksizin yaprak basina en fazla 2-3 adet gordum. Yaprak kivrilmalarina bunlar mi sebep oluyordur. Neemazalim var. Sitede yaprak basina 10-20 adet bit varsa ilacli mucadele yapiir diye okudum. Onerilerinize ihtiyacim var... |
Çok hızlı ürerler. Vakit geçirmeden temizlemeye bakın. Bitki sayısı çok değil ise elle de temizlik yapabilirsiniz.
|
bitki sayisi 8 ancak yaprak sayisi cok ve herbirine ulasma sansim yok. neemazal uygun mudur bunlara sn. meyvelitepe?
http://l1307.hizliresim.com/1c/5/px6qd.jpg http://s1307.hizliresim.com/1c/5/px6ss.jpg kivrilan yapraklar: http://s1307.hizliresim.com/1c/5/px6u3.jpg |
Evet, uygundur.
|
Iyi gunler,
Babamin domateslerinde delikler olusturarak, icine isleyen beyaz sinek dedigi hastalik baslamis(gecen yil da olmustu, neredeyse tum domatesleri mundar olmustu). Ziraat mudurlugu, kalsiyum eksikligi yuzunden olacagini soylemis. Acaba bu dogru bir teshis midir? Not: Elimde ne yazik ki fotograf yok. |
Biraz once uyguladim neemazali. Yesil seylerin biraz daha irilerini gordum. biri uctu! Acaba bunlar bit degil de sinek miydi. Sinekse de neemazal dogru ilac miydi?
|
Resim net olmadığı için bit gibi göründü. Daha net bir resim alabilirseniz bakalım. Bitlerin erkek olanı kanatlıdır ve uçabilir.
|
Maalesef resim alamiyorum. Eklediklerim 30'a yakin resim icinde en iyileriydi.
Belki de ayni renkte 2 ayri cins yaratik var bende. ya da biri digerinin ergeni. Renklerii domatesin govdesiyle ayni renk. Iri olanlar rahatsiz edilince yuruyor ya da ucuyor. Daha minikler yapragin altinda damarin biri uzerinde sabit. Ama dediginiz gibi erkekleri ucuyorsa kesin bittirler. Cunku yaprak altinda gorduklerim resmen yapragin damarina yapismis durumdalar. Umarim bu badireyi de salimen atlatiriz. Ilginize tesekkurler... |
uygulama dozları
Alıntı:
fosfor uygulamasını ise gübreler bitki bünyesine 3-4 günde alınır siz kalsiyum bor içeren gübrenin uygulamasını yaptıktan sonra 5 gün sayıp 5. gün fosfor uygulaması yapın |
yaprak biti
Alıntı:
|
Cok tesekkur ederim sn.danisman32. Belirtmeyi unutmusum. Organik tarim uygulamaya calisiyorum. Organik bir ilac da kullandim. Umarim faydasi olur.
|
zararlı
Alıntı:
|
çözüm
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn Danışman
Domateslerimi sularken topraklarından sinek havalandığını gördüm. Bunun bi zararı olur mu? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025