agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Hastalık ve Zararlıları (https://www.agaclar.net/forum/domates/8767.htm)

danışman_32 27-06-2013 21:16

çözüm
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkezvv (Mesaj 1173819)
ilginiz için teşekkürler sizin yazınızdan sonra tarim koperatifine gidip magnezyum lu bir gubre almaya gittin hazır gitmişken birde oradakilere sorayım dedin gençten bir arkadaş telefondaki resimleri hocam bi bakarmısınız deyim yanımdaki adama gosterdin adam yakınlastırdı yakınlastırdı kalsıyum dedi kalsıyum eksikliği var bunlarda haydaaaa sormus bulunduk itiraz da edemedik 20 tl karşılığı bir bucuk litrelik kal eurocal diye bir sıvı gubre verdiler ben uyguladım ama bir gelişme yok benim domateslerin bozuldu bir turlu çaresini bulamadım baska biride bor eksikliği diyor bunların hepsini birden verebileceğim bir gubre var mı

sn merkezvv size tavsiyem 20-20-20 gübresiyle birlikte magnezyum nitratı karıştırıp hem yapraklardan hemde hemde kök bölgesine vermeniz bitkinizin sulama suyunu arttırın 20-20-20 ve magnezyum nitrat sorununuz büyük ölçüde çözecektir

zebra 27-06-2013 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi danışman_32 (Mesaj 1174454)
sn zebra danışmanlığını yaptığım üreticilerede uygulattığımız ve netice aldığımız decis adlı ilacı temin edip bitkinizin yapraklarına püskürtünüz

Ilginiz icin tesekkur ederim ama organik uretim yapmaya calistigim icin, verdiginiz urunu ne yazik ki kullanamam.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1174431)
Yaprak bitlerine karşı en pratik yol azadirachtin içerikli organik bir ilaç kullanmak. Böyle bir ilaç satın almak istmezseniz çeşitli ev yapımı ilaçlar da kullanılabilir.

Bunu iceren urun bulamadim internetten ama yapi marketine gidip, tek tek icerik incelemesi yapayim bari.
Bir sorum olacakti, acaba bordo bulamaci dedigimiz urunun organik yapimi mumkun mu? Yasadigim ulkede, organik uretim icin uyumlu bordo bulamaci satiliyor, acaba onu kullansam, tum dertlere care olur mu?

danışman_32 27-06-2013 22:04

çözümler
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik (Mesaj 1173871)
sn. danışman_32 ve halil bey

buradaki yardımlarınız takdire şayan, oncelikle tesekkur etmek lazim herkes adına..
benim de bazı dertlerim var yardımcı olursanız sevinecegim..
terasta domates biber yetistiriyorum.bu gecen hafta cektigim resim..

http://www.agaclar.net/forum/attachm...0892-small.jpg

domateslerle ilgili 4 derdimi ve bunlar icin uygulamayi dusunduklerimi okuyup dogruluklari hk. yorum yaparsaniz cok mutlu olacagim..

bahce topragi, kendi yaptigim kompost, az koyun gubre, torf karışımında yetistirmeye çalıştığım domateslerde koltuk alma islemini dikkatle yaptim, düzenli hatta sık enzim ve humik asit uygulaması yapiyorum (kökten-yapraktan)ve cok da aşırı sulama yapmamakla beraber yağmurla vs bir güzel coştular neredeyse boyuma geldiler. eşit olmamakla birlikte çiceklenmeler de meyvelenmeler de vardı..
ancak...

-- bir süredir çoğunda çiçeklenme ve yeni meyve tutma neredeyse durdu. suyu iyice azalttim yine de ciceklerin çoğu kuruyup düşüyor ve yeni cicek acmıyor.. kafamı karıştıran bir sey de. mesela bir kökte 3-4 adet ceviz buyuklugunde ya da daha büyük meyve var ise ama yeterince cicek yok ise sulama nasil olmali? besin olarak ne eklememi önerirsiniz ?

-- sulamayı azaltınca (buna bağlı mı emin degilim) onceleri altlarda olusan yaprak kıvrılmaları üstlerde de olmaya başladı. magnezyum eksikligi olabilir mi? topraga değen yaprakları budadım bunun etkisi olabilir mi.(bir yerde okumustum, onun yalancisiyim:)

-- en sinir sorunlarimdan biri,geçen sene de ruhumu karartan tuta absoluta oldugunu düşündüğüm illet .. dün bir domateste delik gormustum bugun yine ceviz buyuklugunde bir domateste delik icinden bana bakan koca bir tırtıl mıdır nedir o yaratiktan gördüm.. hemen meyveyi koparıp attım.
neemAzal ya da delfin wg uygulamayı dusunuyorum.. neemAzal daha geniş spektrumlu diye algılayarak onu tercih etmeyi düşünüyorum. feromon 20-25 saksı icin mantıklı gelmiyor.. ne dersiniz?

-- son ve sinir derdim.. blossom end rot. özellikle pembelerde oluyor sanırım.. 4-5 tane atmak zorunda kaldım.. kalsiyum nitrat düsünürüm.. dogru mudur??

okurken yorulmamışsınızdır umarım..
kısaca cevaplarsaniz minnettar olacağım..

şimdiden tesekkürler.

sn antihistaminik sorularınız ve cevaplar

1 sorunuz -- bir süredir çoğunda çiçeklenme ve yeni meyve tutma neredeyse durdu. suyu iyice azalttim yine de ciceklerin çoğu kuruyup düşüyor ve yeni cicek acmıyor.. kafamı karıştıran bir sey de. mesela bir kökte 3-4 adet ceviz buyuklugunde ya da daha büyük meyve var ise ama yeterince cicek yok ise sulama nasil olmali? besin olarak ne eklememi önerirsiniz ?

1 Cevap : çiçeklenme ve meyve tutma durduysa bitkide bir stres oluştu demektir buda kalsiyum eksikliğinden ve sulamadaki hatadan düzensiz sulama az sulama gibi nedenlerden meydana gelir bakın antihistaminik insan küçükken bir çay bardağı su ile doyar ama insan yetişkin olunca 1 litre su içer yani bitki büyüdükçe su azaltılmaz aksine verdiğiniz gübreler yer çekiminin tam tersi istikamete gideceği için üste doğru daha fazla suya ihtiyaç duyulur bu iletim için gereklidir bunun için suyu fazlalaştırmanız gerekir bitkiniz terleme yoluyla sıcağında etkisiyle bünyesindeki kalsiyumu bünyesinden atar buda bitkinizde çiçeklerin kuruması çiçek açmamasına neden olur çözümü size tavsiyem kalsiyum ve bor içeren kalbor şeklindeki bir ec fertelizer gübreyi bitkinizin hem yapraklarına püskürtmeniz hemde kök bölgesine dökmeniz bu sizin anlattığınız durumları durdurur fakat çiçeklenmesini istiyorsanız size MAP ve çinko sülfat içeren bir gübre temin etmenizi öneririm bunuda aynı şekilde hem yaprağa hemde toprağa uygulamınız fakat kalsiyumu map ve çinkoyla karıştırmayın kalsiyum borla karışabilir

2 sorunuz-- sulamayı azaltınca (buna bağlı mı emin degilim) onceleri altlarda olusan yaprak kıvrılmaları üstlerde de olmaya başladı. magnezyum eksikligi olabilir mi? topraga değen yaprakları budadım bunun etkisi olabilir mi.(bir yerde okumustum, onun yalancisiyim:)

2 Cevap : yapraktaki kıvrılmalar aşırı sıcak ve magnezyum eksikliğinden yapraklar yer çekiminin ters istikametine doğru üste doğru kıvrılır buda özellikle suyu arttırıp magnezyum nitrat içeren bir gübreyi hem yaprağa hemde toprağa uygulamaktan geçer budamanın hiç bir faydası olmaz aksine budamada bitkiye yara açarsınız bu yarayı bir mantar ilacı uygulamazsanız burada fungal etmen oluşur budama yapmayın


3 sorunuz en sinir sorunlarimdan biri,geçen sene de ruhumu karartan tuta absoluta oldugunu düşündüğüm illet .. dün bir domateste delik gormustum bugun yine ceviz buyuklugunde bir domateste delik icinden bana bakan koca bir tırtıl mıdır nedir o yaratiktan gördüm.. hemen meyveyi koparıp attım.
neemAzal ya da delfin wg uygulamayı dusunuyorum.. neemAzal daha geniş spektrumlu diye algılayarak onu tercih etmeyi düşünüyorum. feromon 20-25 saksı icin mantıklı gelmiyor.. ne dersiniz?

3 CEVAP : evet öncelikle bu canlı tuta domates güvesimi yeşil kurtmu bunu ayırt etmek lazım domates güvesinin larvası yaprak yüzeyinde zarımsı bir leke şeklinde bir yapı oluşturur üst tarafında ve burada bu zarımsı yapıda kaldırdığınızda pisliği olur bu pisliği diğer yapraklarada döker ayrıca larvasının olduğu yere yakın bir yerde kesinlikle yetişkinide dolaşır bu zararlıyı larvasını etkisiz hale yapraktayken getirebilirsiniz böylece dişi erkek çiftleşme düzenini bozarsınız burada canlı üreyemez ama zarar yapmaması için üreticilerimize uygulattığım çok iyi geri dönüşler aldığım Voliam Targo İlacı temin edip kullanmanız zaten tuta hemen meyveye girmez yeşil kurt ise direk meyvede beslenmeye başlar mevyede çok sayıda delik açar bunun çözümü ise decis adlı ilacı alıp kullanmanız bu dediklerimi mümkünse bitkinizin yapraklarını ve mevyesini bir foto çekip siteye koymanız

4 sorunuz : -- son ve sinir derdim.. blossom end rot. özellikle pembelerde oluyor sanırım.. 4-5 tane atmak zorunda kaldım.. kalsiyum nitrat düsünürüm.. dogru mudur??

4 Cevabım : 1 sorununuzdaki cevabımdakiyle aynı kalsiyum ve bor içeren bir gübre temin edip hem yapraktan hemde topraktan uygulamanız


ziraai danışman Fatih SOLAK

danışman_32 27-06-2013 22:08

çözüm
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertusa (Mesaj 1174102)
Tohumdan yetiştirdiğim domatesler sarardı,üst tepe noktası kıvrıldı ,hastalık mıdır,yoksa demir eksikliği midir? Sökmem mi gerekir yoksa ilaç yapıp kurtarabilir miyim?Yardımlarınız için teşekkürler,

Eklenti 421069
Eklenti 421070
[Eklenti 421071

sn mertusa bitkiniz demir eksikliğinden doalyı kloroz sararma evresine girmiş herhangibi bir demir içeren gübre temin edip bitkinizim kök bölgesine uygulayın verdiğiniz suyu arttırın

ziraai danışan Fatih SOLAK

danışman_32 27-06-2013 22:11

pratik çözüm
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zebra (Mesaj 1174469)
Ilginiz icin tesekkur ederim ama organik uretim yapmaya calistigim icin, verdiginiz urunu ne yazik ki kullanamam.



Bunu iceren urun bulamadim internetten ama yapi marketine gidip, tek tek icerik incelemesi yapayim bari.
Bir sorum olacakti, acaba bordo bulamaci dedigimiz urunun organik yapimi mumkun mu? Yasadigim ulkede, organik uretim icin uyumlu bordo bulamaci satiliyor, acaba onu kullansam, tum dertlere care olur mu?

ısparta bölgesinde serada özel uygulanan organik bir uygulama olan bio- kitin (kekik suyu ) çözeltisini öneriyorum temin etmeniz daha kolay olacaktır

danışman_32 27-06-2013 22:15

kalsiyum eksikliği
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1174116)
Anneme de balkon sebzeciliğini bulaştırdım. Yeri çok geniş ve güneşli domatesler salatalıklar coştu derken ilk meyvelerin ucu çürümeye başlayınca çok morali bozuldu. Ben forumdan baktığım kadarıyla kalsiyum eksikiğine benzettim ve ev yapımı limon suyunda bekletilmiş yumurta kabuğundan kalsiyum ilacı yapıp yapraktan püskürttüm ama faydası olur mu emin olamadım, kalsiyum eksikiğine daha etkili ne yapılabilir?

sn özlem bitkinizde kalsiyum eksikliği çiçek burnu çürüklüğü mevcut kalsiyum ve bor içeren kalbor şeklinde herhangibi bir gübreyi temin edip hem yapraklara püskürtmeniz hemde bitkinizin toprağına bu karışımı dökmeniz olacaktır

ziraai danışman Fatih SOLAK

antihistaminik 27-06-2013 22:45

sn danışman_32 rüzgar gibi esmişsiniz.. :) kendim ve herkes adına teşekkür ederim..

tariflerinizden bendekinin tuta degil de yeşil kurt olduğunu düsünür oldum.. tekrar yakalarsam fotoğraflayacağım..yesil kurt ise şu link te bahsi geçen organik tarıma uygun olduğu söylenen Delfin Wg kullansam olmaz mı?

bir de şu sorumu tekrarlamak isterim izninizle; bir kökte 3-4 adet ceviz buyuklugunde ya da daha büyük meyve var ise ama yeterince cicek yok ise sulama nasil olmali? daha doğrusu bitkide 1-2 adet bile olsa meyvelenme başlayınca bol sulamaya geçilmeli mi?

ve sanıyorum burada birçok kişinin ortak sorusu olacaktır.. bu bahsettiginiz gübre ve ilaçları nerelerden temin edebiliriz ?

tekrar tesekkürler..

MeyveliTepe 28-06-2013 00:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zebra (Mesaj 1174469)
Bunu iceren urun bulamadim internetten ama yapi marketine gidip, tek tek icerik incelemesi yapayim bari.
Bir sorum olacakti, acaba bordo bulamaci dedigimiz urunun organik yapimi mumkun mu? Yasadigim ulkede, organik uretim icin uyumlu bordo bulamaci satiliyor, acaba onu kullansam, tum dertlere care olur mu?

Fransada "Neemazal T/S" bulunuyordur herhalde. Bu isimle ararsanız muhtemelen bulursunuz.

Safranlı 28-06-2013 08:45

dınışmanımızdan çok faydalandık gerçekten
elinize sağlık

Ozlem A 28-06-2013 17:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi danışman_32 (Mesaj 1174484)
sn özlem bitkinizde kalsiyum eksikliği çiçek burnu çürüklüğü mevcut kalsiyum ve bor içeren kalbor şeklinde herhangibi bir gübreyi temin edip hem yapraklara püskürtmeniz hemde bitkinizin toprağına bu karışımı dökmeniz olacaktır

ziraai danışman Fatih SOLAK

Bu sabah benim kalp şekilli domateslerde de burun çürümesi başladığını farkettim.. Hemen deneyeceğim, teşekkür ederim.

antihistaminik 28-06-2013 17:26

danışman Fatih bey gerçekten her eve lazım, bu konuyu canlı tutuyor, keşke birileri daha destek olsa, mesela Halil bey :)
bu arada organik tarıma uygunlugundan Delfin WG yi araştırdım. istanbulda bayileri yok. en yakın yalova, izmit, adapazarı..
yalova'yı aradım 500gr lık 35 tl. kargoyla 40 küsura gelecek.. Tuta'ya da ruhsatlı olduğunu söylediler...Fatih beyden gelecek cevaba göre alacağım ..

ekleme: benim yapraklarda dallarda hiç tuta etkisi görmüyorum.. yesil kurt olsa gerek..

Safranlı 28-06-2013 17:31

valla benim bildiğim bu tutayı tutmak pek kolay olmuyor

danışman_32 28-06-2013 19:09

cevap
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik (Mesaj 1174783)
danışman Fatih bey gerçekten her eve lazım, bu konuyu canlı tutuyor, keşke birileri daha destek olsa, mesela Halil bey :)
bu arada organik tarıma uygunlugundan Delfin WG yi araştırdım. istanbulda bayileri yok. en yakın yalova, izmit, adapazarı..
yalova'yı aradım 500gr lık 35 tl. kargoyla 40 küsura gelecek.. Tuta'ya da ruhsatlı olduğunu söylediler...Fatih beyden gelecek cevaba göre alacağım ..

ekleme: benim yapraklarda dallarda hiç tuta etkisi görmüyorum.. yesil kurt olsa gerek..

sn antihistaminik organik tarım yapmasaydınız size tavsiyem benim 2 yılda geliştirdiğim ve danışmanlık yaptığım üreticilerimize uygulattığım ve iyi netice aldığımız ve ilk defa bu sitede açıkladığım Nitrik asit olurdu evet nitrik asit yanlış okumadınız konsantrasyonunu iyi ayarladığınızda yeşilkurtun celladı olan nitrik asit yeşil kurt vücudu yumuşak olduğu için nitrik asitte aşındırıcı ve tahriş edici olduğu için bu canlıya uygulandığında en kökten neticeyi alarak bu canlının yok olmasını sağlıyor dediğim gibi konsantrasyonunu iyi ayarladığınızda yani su ile belirli oranlarda karışımını yaptığınızda ve dikkatli kullandığınızda hem yeşilkurtu hem yumurtalarını yakıp yok etmekte bitkime bir zararı olurmu derseniz konsantrasyonu iyi ayarlamazsanız olur fakat iyi ayarlarsanız olmaz hatta nitrik asitte azot olduğu için bitkinize azot aşısı bile yapmış olursunuz fakat nitrik asit ingorganik yani organik değil bu nedenle organik uygulama yapacaksınız ben Delfin WG temin etmek istediğinizi belirtince internette Agrikem Ege sitesinden inceleme fırsatım oldu bu ilaç içinde(Bacillus Thuringiensis, 32000 IU/mg bulundurmakta
domatestede Domates Yeşilkurt (Heliothis armigera) 100 g/100 lt su şeklinde ruhsatlandırılmış organik bir tarım yapacaksınız bu ilacı temin edip uygulayın

danışman_32 28-06-2013 19:19

cevap
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik (Mesaj 1174488)
sn danışman_32 rüzgar gibi esmişsiniz.. :) kendim ve herkes adına teşekkür ederim..

tariflerinizden bendekinin tuta degil de yeşil kurt olduğunu düsünür oldum.. tekrar yakalarsam fotoğraflayacağım..yesil kurt ise şu link te bahsi geçen organik tarıma uygun olduğu söylenen Delfin Wg kullansam olmaz mı?

bir de şu sorumu tekrarlamak isterim izninizle; bir kökte 3-4 adet ceviz buyuklugunde ya da daha büyük meyve var ise ama yeterince cicek yok ise sulama nasil olmali? daha doğrusu bitkide 1-2 adet bile olsa meyvelenme başlayınca bol sulamaya geçilmeli mi?

ve sanıyorum burada birçok kişinin ortak sorusu olacaktır.. bu bahsettiginiz gübre ve ilaçları nerelerden temin edebiliriz ?

tekrar tesekkürler..

sn antihistaminik bitkide örnek maçada tamamen çiçek varsa saksı başına 1 litre veriliyorsa çiçeklerde 1-2 tane meyve görünmeye başladımı 1.25 tamamen çiçekler meyve bağladımı 1.50 meyveler büyüyünce kızarmaya başladımı 1.75 lt şeklinde verilir çünkü bitki büyümesiyle birlikte yukarıdaki yazdığımı gibi özellikle bitkinin amacı mevyedir bitki topraktaki ve yapraktan ne verirseniz verin iyi kötü meyveye bitki besin elementlerini yollamaya başlar bu yollarkende suya ihtiyaç duyar bitki fide döneminde genelde çok fazla su istemez fakat en çok su ihtiyacı olan dönem gelişme dönemidir buda çiçeklerin meyve bağlama ve meyve dönemine denk gelir

antihistaminik 29-06-2013 04:40

Fatih bey çok teşekkür ederim..

fındıkçı74 29-06-2013 13:22

Selamlar arkadaşlar bu sene seraya ekmiş olduğum sırık domateslerinden ikisi meyve vermedi yaklaşık olarak boyu 3 metreye yaklaştı ama meyve bağlamıyor diğer domatesler çok yoğun şekilde meyve yüklü olmasına rağmen bunun kısır olmasına anlam veremedim domatesi söküp atayımmı sorun nedir acaba .

Safranlı 29-06-2013 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 (Mesaj 1175036)
Selamlar arkadaşlar bu sene seraya ekmiş olduğum sırık domateslerinden ikisi meyve vermedi yaklaşık olarak boyu 3 metreye yaklaştı ama meyve bağlamıyor diğer domatesler çok yoğun şekilde meyve yüklü olmasına rağmen bunun kısır olmasına anlam veremedim domatesi söküp atayımmı sorun nedir acaba .

söküp atmayınız..
sabredin biraz
muhtemelen küçük meyveli çeşittir
onlar biraz geç verebilir
üzerinde hiç çiçektemi yok...

nesli60 29-06-2013 14:29

1 Eklenti(ler)
Arkadaslar bahçede zararlı olup olmadığını bilmediğim bir böcek türüyle karşılaştım birkaçına topladım ve biber de gördüğüm yaprak bitini yanına bıraktım afiyetle yedi :) merak ettiğim acaba bu böcek domatesler zarar verirmi.?

MeyveliTepe 29-06-2013 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli60 (Mesaj 1175058)
Arkadaslar bahçede zararlı olup olmadığını bilmediğim bir böcek türüyle karşılaştım birkaçına topladım ve biber de gördüğüm yaprak bitini yanına bıraktım afiyetle yedi :) merak ettiğim acaba bu böcek domatesler zarar verirmi.?

Bunlar uğur böceği larvaları. Faydalılar.

MeyveliTepe 29-06-2013 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 (Mesaj 1175036)
Selamlar arkadaşlar bu sene seraya ekmiş olduğum sırık domateslerinden ikisi meyve vermedi yaklaşık olarak boyu 3 metreye yaklaştı ama meyve bağlamıyor diğer domatesler çok yoğun şekilde meyve yüklü olmasına rağmen bunun kısır olmasına anlam veremedim domatesi söküp atayımmı sorun nedir acaba .

Gölgede kalıyor ve çok da sulanıyorsa olabilir.

nesli60 29-06-2013 15:13

cok teşekkür ederim meyvelitepe artık buldugumda atmıycam bu canlıları madem faydalıymıs :)

Ozlem A 29-06-2013 15:26

1 Eklenti(ler)
Fotograftaki yumurtalar şaşırtılmak üzere bekleyen domates fidesinin gövdesine yapılmış, pek iyi bir mahlukata benzemiyor ama temizlemeden önce sormak istedim (geçen hafta peygamber devesinini kovaladıktan sonra emin olmadan bir şey yapmak istemiyorum). Acaba bunlar yararlı bir ymurta olabilir mi?

Serhat Ünver 29-06-2013 16:56

1 Eklenti(ler)
Balkonda yetiştirdiğim çeri domates meyvelerinin büyümesini sağlamak için neler yapabilirim şimdiden çok teşekkürler

fındıkçı74 30-06-2013 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1175043)
söküp atmayınız..
sabredin biraz
muhtemelen küçük meyveli çeşittir
onlar biraz geç verebilir
üzerinde hiç çiçektemi yok...

sn Safranlı devamlı çiçek açmasına rağmen meyve yok hemen yanıbaşındakiler çok güzel verimli aynı toprak aynı besin aynı güneş ama bu domates diğerlerinden farklı galiba.

fındıkçı74 30-06-2013 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1175065)
Gölgede kalıyor ve çok da sulanıyorsa olabilir.

sn Meyvelitepe sulama gün aşırı gölge yarı gölge ikindi vakti gölgede ama hemen aynı sıradakilerde bu sorun yok.

MeyveliTepe 30-06-2013 13:03

Bahsettiğiniz aynı sırada ve normal olanlarla sorunlu olduğunu düşündükleriniz aynı çeşit midir?

danışman_32 30-06-2013 21:19

bitki
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 (Mesaj 1175036)
Selamlar arkadaşlar bu sene seraya ekmiş olduğum sırık domateslerinden ikisi meyve vermedi yaklaşık olarak boyu 3 metreye yaklaştı ama meyve bağlamıyor diğer domatesler çok yoğun şekilde meyve yüklü olmasına rağmen bunun kısır olmasına anlam veremedim domatesi söküp atayımmı sorun nedir acaba .

sn fındıkcı74 bahsettiğiniz durum bitkinin genetik durumuyla alakaladır bitki 2.5 - 3 metre boya gider gelişme gayet iyi gözükür fakat üstünde çiçek olmasına rağmen bu çiçekler tutmaz vede meyve bağlamaz bu durum 1000 fidede 1-2 tane görülen durumdur daha en başta tohumdan başlar o yüzden yapılacak bişiy yoktur bu tarz bitkiler dekoratif amaçlı kullanılır

danışman_32 30-06-2013 21:30

bitkide meyveyi büyütmek
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Serhat Ünver (Mesaj 1175114)
Balkonda yetiştirdiğim çeri domates meyvelerinin büyümesini sağlamak için neler yapabilirim şimdiden çok teşekkürler

sn Serhat Ünver bitkilerinizin meyvesini büyütmek için aktivatör (CROPSET) BGD (herhangibi bir marka olabilir ) amonyum nitrat 50 gr saksı başına potasyum nitrat 50 gr karışımı yapıp 2 lt suyla ilk kademede bitkinizin saksı toprağına

2 lt suya aşağıdakileri karıştırıp toprağa veriyoruz.

aktivatör (CROPSET) 5 cc BGD (bitki gelişim düzenliyici) 5 cc (herhangibi bir marka olabilir ) amonyum nitrat 50 gr potasyum nitrat

2 lt suya daha sonra yapraklara aşağıdakileri karıştırıp püskürtüyoruz

Cropset 5 cc BGD (bitki gelişim düzenleyici) 5cc

1 hafta sonra yapraktan 2 lt suya karışım yaparak aşağıdakileri püskürtüyoruz

amonyum nitrat 30 gr potasyum nitrat 20

danışman_32 30-06-2013 21:37

yumurtalar
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1175089)
Fotograftaki yumurtalar şaşırtılmak üzere bekleyen domates fidesinin gövdesine yapılmış, pek iyi bir mahlukata benzemiyor ama temizlemeden önce sormak istedim (geçen hafta peygamber devesinini kovaladıktan sonra emin olmadan bir şey yapmak istemiyorum). Acaba bunlar yararlı bir ymurta olabilir mi?

sn özlem özellikle fide aşamasındaki bitkileri genelde zararlılar daha çok ziyaret eder ve neslini devam ettirmek için bitkinin gövdesine yaprağına mevyesine hatta çiçeğine bile yumurta bırakırlar takdir edersiniz ki daha sonra bu yumurtalar açıldıktıktan sonra larvalar yaprakları veya bitki gövdesine girmek suretiyle beslenmeye başlarlar tavsiyem bitkide bu yumurtaları görür görmez kültürel önlemi almanız yani elle bu yumurtaları bitkiden uzaklaştırmanızdır

danışman_32 30-06-2013 21:45

faydalı canlı
 
1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli60 (Mesaj 1175058)
Arkadaslar bahçede zararlı olup olmadığını bilmediğim bir böcek türüyle karşılaştım birkaçına topladım ve biber de gördüğüm yaprak bitini yanına bıraktım afiyetle yedi :) merak ettiğim acaba bu böcek domatesler zarar verirmi.?

sn nesli uğur böceği yararlı böceklerdir. Larvaları ve erginleri yaprak bitlerini ve koşnilleri büyük sayıda yediklerinden biyolojik mücadelede kullanılır. Birkaç türü larva iken yaprak biti, ergin iken öncelikle mantar yerler.

kendi arşivimden bu canlının saldırdığı zararlılarıda fotoğrafını ekliyorum


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025