agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Deşti Ürünler (susuz yetişen domates, karpuz, kavun) (https://www.agaclar.net/forum/domates/20721.htm)

mavikartal5 07-07-2011 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 830731)
Umarım linkte belirtilen GDO ürünler karşı olanlardan birisi olarak hatırlamışsınızdır.;) Kaldıki bırakın gdo'lu ürünleri hormonlu ürünlere karşı birisi olarak organik birşey dahi bahçemde kullanmadım. Kullanmamayada gayret ediyorum.
Saygılar

sayın bahtiyar02,
zaten derdim o tür ürünler değil. sizin gibi doğal tarımsal üretim sonucu oluşan ürünlerin peşindeyim. yazdığımın veya sizin söylediğinizin aksine bir tavır da geliştirmem.
saygılar

bahtiyar02 08-07-2011 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 832938)
sayın bahtiyar02,
zaten derdim o tür ürünler değil. sizin gibi doğal tarımsal üretim sonucu oluşan ürünlerin peşindeyim. yazdığımın veya sizin söylediğinizin aksine bir tavır da geliştirmem.
saygılar

İlginiz için çok teşekkür ederim.
Saygılar

yarenimex 09-07-2011 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 831728)
Sevgili yarenimex:
Umarım hepside tutar.Bu arada tohumları nereye ektiniz? uyguladığınız farklı bir uygulama oldumu? Gelişimleri ne durumda? paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar

Ben de heyecanla hepsinin tutmasını istiyorum. Tohumları önce bardaklara ektim, soğuk serada büyüttüm ve minik goji bağımın içine şaşırttım. Özel bir işlem yapmadım.Sulanmayacakları için deşti domates fidelerinin sıra sonuna ektim, ve sadece domates fideleriyle beraber dip doldurması yaptım bir kez. Biraz otlanma var bu günlerde, çapalarken bir dip doldurması daha yapacağım.Gelişimleri gayet iyi gibi, kollar nereyse birer metre civarında ve dörder beşer tane oldu. Domateslerde yeşil deştileri görmeye başladık, umarım yakında karpuzları da göreceğiz. Karpuzlar görününce de fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

bahtiyar02 09-07-2011 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 833732)
Ben de heyecanla hepsinin tutmasını istiyorum. Tohumları önce bardaklara ektim, soğuk serada büyüttüm ve minik goji bağımın içine şaşırttım. Özel bir işlem yapmadım.Sulanmayacakları için deşti domates fidelerinin sıra sonuna ektim, ve sadece domates fideleriyle beraber dip doldurması yaptım bir kez. Biraz otlanma var bu günlerde, çapalarken bir dip doldurması daha yapacağım.Gelişimleri gayet iyi gibi, kollar nereyse birer metre civarında ve dörder beşer tane oldu. Domateslerde yeşil deştileri görmeye başladık, umarım yakında karpuzları da göreceğiz. Karpuzlar görününce de fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

Sevgili yarenimex;
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Saygılar

himone 09-07-2011 17:44

Alıntı:

Fotoğraflarını da gönderirseniz çok güzel olur. Merak ediyoruz çünkü. İyi günler...

metlak 20-07-2011 19:13

Değerli deşti domatesi yetiştiricileri, bende ankara yenikentte küçük bir arsa aldım buraya 30 fide Ayaş domatesi 30 fidede biber fidesi ektim, ama gelin görünkü arsanın suyu olmadığından her hafta 2 kez arabada bidonlarla su taşımaktan 3 kez lastik pattatım. fidalarıda 1 hafta sulamayınca yapraklarını büküyor, o görüntü inanın beni vijdan azabı çektiriyor dogru en yakın çeşmeye gidip budonlarla su taşıyarak tekrar canlanıyorlar. Buradaki forumdaki yazılanları tek tek okudum inanın çok sevindim Deşti domatesi üretildiğini duyunca. Sizlerden ricam yeni mahsulünüzden Deşti domatesi, acuz, karpuz ve kavun tohumlarından ekebilmem için bana yardımcı olacak birileri vardır inşallah. bahtiyar02 abim sonbaharda inşallah bana yeni tohumlarından gönderebileceğini msn de söyledi sevinçten havalara uçtum inanın. Başka susuz yetiştirebileceğim bu tür tohumu elinde olan varsa lütfen banada göndersinler. Şimdiden Teşekürler bahtiyar02 abi

himone 04-08-2011 11:10

bahtiyar abi ne oldu deştilere?

umutyolcusu 04-08-2011 21:53

Desenize Bursa'daki deştiler sulanarak büyüyor:)

Ben de hala benim deştileri görmedim.Köye gidebilirsek ve deştileri diğer domateslerden ayırabilirsem fotoğraflarım inşaallah.

dağ çiği 05-08-2011 00:58

1 Eklenti(ler)
Deşti domateslerim şu anda kızardılar verimleride yüksek. Çeri domates gibiler birde iri olsaydılar harika olucaktı.

bahtiyar02 07-08-2011 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 844023)
Deşti domateslerim şu anda kızardılar verimleride yüksek. Çeri domates gibiler birde iri olsaydılar harika olucaktı.

Deştilerinizin görüntüsü sanki sulanmış görüntüsünde. Sanırım nem nem ve çiğ fazla olduğundan gelişimleride boylarına olmuş. Dediğiniz gibi keşke biraz daha iri olabilseler.Benim de özellikle iri türlerini araştırdığımdan emin olabilirsiniz.
Tüm dostlara sevgiler saygılar.

mavikartal5 07-08-2011 21:38

sayın bahtiyar02
tohum ıslahçılarının yaptığını yapmam gerek diye düşünüyorum. örneğin, sadece domatesleri 2x2 metrekarelik bir alana ekin, tohumlukları da en orta bölümünden alın. belki birkaç yıla kadar meyve iriliği ve tane sayısı artar diye düşünüyorum. şimdilik bu konuyu araştırma halindeyim.
saygılar

bahtiyar02 08-08-2011 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 844884)
sayın bahtiyar02
tohum ıslahçılarının yaptığını yapmam gerek diye düşünüyorum. örneğin, sadece domatesleri 2x2 metrekarelik bir alana ekin, tohumlukları da en orta bölümünden alın. belki birkaç yıla kadar meyve iriliği ve tane sayısı artar diye düşünüyorum. şimdilik bu konuyu araştırma halindeyim.
saygılar

Ben tohumların kesinlikle olduğu gibi kalmasını tercih ederim.Amacım tamamen orjinal tohum ve ürün. Deşti ürünlerde amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Sizin düşünceniz bana göre Altın yumurtlayan kazı kesmek.;)
Saygılar

umutyolcusu 09-08-2011 21:20

1 Eklenti(ler)
Ben deştileri görmeye gidemedim ama onlar bana geldi:)
İşte benim ektiğim,annemlerin bakımını yaptığı ve ailece yediğimiz deştiler:rolleyes:

smarty17 09-08-2011 21:23

Deşti sebze tohumlarını nereden temin ederim ?

umutyolcusu 09-08-2011 21:35

Sezon sonu tohum paylaşımları olur,henüz tohum alıp kurutmadık,hatta bazılarınınkiler olgunlaşmadı bile,takip ederseniz deşti tohum paylaşımından sizinde payınıza düşer:)

mavikartal5 10-08-2011 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 845265)
Ben tohumların kesinlikle olduğu gibi kalmasını tercih ederim.Amacım tamamen orjinal tohum ve ürün. Deşti ürünlerde amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Sizin düşünceniz bana göre Altın yumurtlayan kazı kesmek.;)
Saygılar

sayın bahtiyar02
siz beni karıştırtınız galiba tohumcularla? ben tohumcuları desteklemiyorum. yani siz ekeceğinizi yine aynen ekin, ekin de bir de 2x2 metrelik bir yere sadece domates ekin ve tohumlukları da bunun tam ortasından alın diye söylüyorum. zaten sizi yeterince tanıdım ticari kaygınız yok çok şükür. amacım sadece elimizdeki ürünleri kendi kendimize ıslah edebilir miyiz diye söylüyorum. elimizdekileri, hiçbir kimyasal veya biyolojik incelemeden geçirmeden, salt doğal ortamda nasıl daha iyi değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.
sizi tanıdığım şu ana kadar yaptıklarınızı da takdir ediyorum, zira siz de tohumculardan/kimsayallardan/biyoteknolojiden/enzimlerden uzak duran değerli bir vatandaşsınız gözümde. tebrik ve teşekkür ediyorum.
saygılar

bahtiyar02 12-08-2011 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 845508)
Ben deştileri görmeye gidemedim ama onlar bana geldi:)
İşte benim ektiğim,annemlerin bakımını yaptığı ve ailece yediğimiz deştiler:rolleyes:

Maşallah. Adınıza çok sevindim.Saygılar

bahtiyar02 12-08-2011 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 845908)
sayın bahtiyar02
siz beni karıştırtınız galiba tohumcularla? ben tohumcuları desteklemiyorum. yani siz ekeceğinizi yine aynen ekin, ekin de bir de 2x2 metrelik bir yere sadece domates ekin ve tohumlukları da bunun tam ortasından alın diye söylüyorum. zaten sizi yeterince tanıdım ticari kaygınız yok çok şükür. amacım sadece elimizdeki ürünleri kendi kendimize ıslah edebilir miyiz diye söylüyorum. elimizdekileri, hiçbir kimyasal veya biyolojik incelemeden geçirmeden, salt doğal ortamda nasıl daha iyi değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.
sizi tanıdığım şu ana kadar yaptıklarınızı da takdir ediyorum, zira siz de tohumculardan/kimsayallardan/biyoteknolojiden/enzimlerden uzak duran değerli bir vatandaşsınız gözümde. tebrik ve teşekkür ediyorum.
saygılar

Çok teşekkür ederim sizin gibi duyarlı bir dost edindiğim için. Bu yılki deştilerin durumu gayet güzel.Hatta biraz daha iri bir buldum.Bu yıl inşallah sizin gibi dostlarla paylaşmak mümkün olur.
Saygılar

yarenimex 17-08-2011 22:21

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Sevgili Bahtiyar02, fotoğraf sözümü yerine getirmekte elimde olmayan nedenlerden oldukça geciktim.Umarım kusuruma bakmazsınız. Deştilerden hem verim hem lezzet olarak son derece memnun olduğumu belirtmek isterim.O kadar ki fazlasından salça yapmayı deniyorum.Karpuzların henüz tadına bakmadık, çünkü kabakken kesip tohum zayi etmek istemiyorum. Şu an sekiz adet karpuz var iki kökende.Büyüklükleri de fena değil..

omurlu 18-08-2011 08:10

Merhabalar
Eğer elinizde adıyaman deşti domates tohumu varsa bende istiyorum, lütfen bu çok önemli benim için, sonuçtan haberdar edermisiniz

umutyolcusu 18-08-2011 10:24

Sezon sonu tohum dağıtımı yapılacaktır,forumu takip ederseniz tohum paylaşımından deşti tohum alabilirsiniz.Anladığım kadarıyla susuz yetiştireceksiniz.O zaman avantajlı ama sulayarak yetiştirecekler için tavsiye etmiyorum.Domatesler çeri büyülüğünde.

Suna 18-08-2011 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 848646)
Sezon sonu tohum dağıtımı yapılacaktır,forumu takip ederseniz tohum paylaşımından deşti tohum alabilirsiniz.Anladığım kadarıyla susuz yetiştireceksiniz.O zaman avantajlı ama sulayarak yetiştirecekler için tavsiye etmiyorum.Domatesler çeri büyülüğünde.

Domatesler küçük ama çok verimli.Hiç durmadan domates veriyor.

umutyolcusu 18-08-2011 15:16

Açıkçası ben hala gidip göremedim domates fidelerimi.Annemler meyvelerinden getirdi ve bana kızmışlar bu domatesleri ektirdim diye.O yüzden susuz yetiştirmeyecekleri uyarayım dedim.Bahtiyar bey daha iri bir cinsini bulduğunu yazmıştı,hayırlısı bakalım.

bahtiyar02 18-08-2011 20:50

Sevgili yarenimex;
İnanın beni çok mutlu ettiniz. Çok güzel deştiler ve karpuz Ellerinize yüreğinize ve emeğinize sağlık.Deştiler Denizli'yi sevdi.Bol ürünler.
Sevgiler saygılar

bahtiyar02 18-08-2011 20:58

5 Eklenti(ler)
Benim deşti domatesleri süpriz olarak ekleyecektim.İşte deşti domates ve karpuzlar

bahtiyar02 18-08-2011 21:01

5 Eklenti(ler)
Deşti karpuzların şimdiki durumlarından bazıları.İri deşti domateslerimiz.
Saygılar

mavikartal5 18-08-2011 21:36

yıllar yıllar önce...
arkadaşımın evine gittim, epeyce de bahçesi vardı. girdim elimle bir bıçakla. kıpkırmızı gördüğüm karpuzlardan hiçbirini koparmadan en az 10 tanesinden birer dilim kesip kesip yedim. şimdi diyeceksiniz nasıl kırmızı?
karpuzlar susuzluktan çatlamış kırmızı kırmızı görünüyor. durur muyum? tabi ki yiyeceğim.
tadları mı? ohh, şeker gibi. susuz karpuzlar, diğerlerine göre daha tatlı.
saygılar

yarenimex 18-08-2011 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 848793)
Sevgili yarenimex;
İnanın beni çok mutlu ettiniz. Çok güzel deştiler ve karpuz Ellerinize yüreğinize ve emeğinize sağlık.Deştiler Denizli'yi sevdi.Bol ürünler.
Sevgiler saygılar

Mutluluğunuz daim olsun sevgili Bahtiyar02. Deştiler Denizli'yi sayenizde gördü sevdi, varolun sağolun. Hepimiz emek harcıyoruz, emek harcayan herkesin ürünü bol olsun..

alkan5 19-08-2011 00:48

Arkadaşlar deşti domates tohumunu nasıl temin edebiliriz, lütfen yardımcı olun. Bahtiyar bey bizim gibi yeni üyeler için bir kolaylık yapamaz mısınız. En azından sizden alan arkadaşlar da bize yollasın.

bahtiyar02 23-08-2011 21:04

2011 Yılı ilk deşti karpuzu

2 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar; 2011 Yılının ilk deşti yerli karpuzunun tadına baktık.Boyuna göre çok sulu,tatlı şeker oranı yüksek ve lezetli;)

ada54 07-09-2011 00:19

deşti karpuz

karpuz harika görünüyor.

ada54 07-09-2011 00:20

bu tohumlardan Bursa' ya göndermişmiydiniz

bahtiyar02 07-09-2011 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ada54 (Mesaj 856257)
bu tohumlardan Bursa' ya göndermişmiydiniz

Yanılmıyorsam gönderdim.:confused:

h.ışık 07-09-2011 13:04

5 Eklenti(ler)
bahtiyar02,
uzun zamandır söylediğim üzere kayseri'ye bayramda gittim. Babamın tarlada yetiştirdiklerinden taze taze koparıp yedim. Ayrıca dalından koparıp yemenin eşsiz mutluluğunu tattım.
o kadar çok domates türü vardı ki deştileri ayırt etme gibi bir durum sözkonusu olmadı. Zaten tohumlar ekildi ekileli diğer domateslerle birlikte sulanarak yetiştirilmişler. Ayırt edebilmek mümkün değil.

h.ışık 07-09-2011 13:06

5 Eklenti(ler)
Ürünlere devam.

h.ışık 07-09-2011 13:12

5 Eklenti(ler)
Ürünlere devam. domateslerin içerisinde deşti türleri bulamadım. bu arada fotograflarda bulunmayan ayaş domatesine benzer ceviz büyüklüğünde domatesler vardı onlar olabilirmi?

Konuyla ilgisi olmasa da dalındayken kavunların olgunlaştıkları nereden anlaşılır. bilginiz var mı?

womport 08-09-2011 21:59

emeklerinize sağlık cok faydalı bilgiler bunlar tohumlarından nasıl elde edebilirim

ada54 09-09-2011 22:08

Merhaba,

Bursa' da tohum temin edebileceğim biri var mıdır acaba? veya Bursa dışından nasıl temin edebilirim. Tohum verme konusunda çok seçici olduğunuzu mesajlarınızdan görüyorum. Su olmayan bir tarlada hobi olarak sebze yetiştirmeye çalışıyoruz ve çevremizde de bizim gibi bir çok arkadaşımız var. Tohumları çevremizde yaygınlaştırmak bizim için hem bir zorunluluk hem de keyifli olacak. Saygılar,

bahtiyar02 13-09-2011 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 856429)
Ürünlere devam. domateslerin içerisinde deşti türleri bulamadım. bu arada fotograflarda bulunmayan ayaş domatesine benzer ceviz büyüklüğünde domatesler vardı onlar olabilirmi?

Konuyla ilgisi olmasa da dalındayken kavunların olgunlaştıkları nereden anlaşılır. bilginiz var mı?

Babanızın ellerine emeğine sağlık.Bizde Kavun ve karpuz çeşitleri olgunlaştığı zaman meyvenin sap kısmı suyunu çekmiş bir görüntü veriyorsa olgunlaşmıştır demektir.Sizin kavun çeşidi ankaranın deşti kavunu bende çok severim.Sevgili dostlarımdan Minarislim bana süpriz yapıp göndermişti. Bu yıl ne yazık dolu telef etti.Gelecek seneye denemeye devam.
Saygılar.

Şero 14-09-2011 12:49

Benim bulunduğum bölgede de su başlıca bir sorun!
Bu yaz denediğim domates, patlıcan, biber, karpuz gibi 8-9 kalem içeren amatör bahçem maalesef verimli olmadı.
Fethiye civarında ikamet etmekteyim. Deşti tohumlardan edinebileceğim veya bana kargo ile gönderebilecek arkadaşlar varsa çok memnum olurum.
Saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025