![]() |
merhaba; kaliteli deşti tohumlarını nereden tedarik edebiliriz,
selamlar.. |
Alıntı:
|
susuz karpuz
Arkadaşlar, bende bahçeme susuz yetişen yerel karpuz ektim yakında fotolarını paylaşacağım. ayrıca Bahtiyar beyin Adıyaman deşti domates ve karpuzlar
ı bayağı ilgimi çekti |
Bilginin saklanması ne büyük nimet, seneler önce bu konuyu açan ve bu tohumu tanıtan arkadaşa teşekkür ederim. Ankara'da haftasonu gitmek üzere tasarladığımız bağ evimizin bahçesine ekmek için en uygun tohumu tanıma fırsatı buldum sayenizde. Tohumu nasıl elde edebileceğimi araştırırken satışını yapan bir iki web sayfası da buldum ancak ne derece guvenilir olduğunu bilemediğimden simdilik beklemedeyim. Agaclar.net tohum paylaşımları devam ediyor mu ve bu tohumlardan birkaç adet edinmemin tek yolu takas şenliği midir acaba, bu konuda güncel bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok memnun olurum.
|
Alıntı:
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net Arıyorum - agaclar.net |
2017 Deşti Karpuzlar ve diğerleri
5 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili Dostlar...
Bu yıl elimde bulunan Deşti ürünlerin tohumlarını tazelemek için ektim. Özellikle karpuz çeşitleri çok hoşuma gidiyor. yaklaşık 6-7 çeşit yerli karpuz tohumu elde etmiş yıllar sonra tekrar ekildiğinde ürünlerin sağlam oluğunu gördüm |
Merhaba Dostlar........
Dikkatimi çekti bu siteye 2006 yılında üye olduğumda çok acemiyken bir çok sevgili dostum sayesinde deneyim kazandım. Bakıyorumda bu sitenin konuları sadece beyenmekten başka bir yaptıkları yok. Hani eleştiriler iyi veya kötü. Hani fikirler öneriler göremiyorum. Yanlış anlamayın. Gerçek forum üyeleri hariç tohum takas etkinliğine girsem çok kişi talep edecektir sadece benim ürünlerimi değil diğer üretici Dostlarımın da ürünlerini. Ben yinede yazmaya devam edeceğim çünkü ben agaclar.net ailesi üyelerindenim. Amacımız faydalı bilgiler ve yeni Dostluklar kurmak. Günü birlik üye olup ayrılanlardan değiliz. Kendi adıma Sevgili Manila Hanım efendiye bu siteyi kurduğu ve benide Aileye kattığı için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. |
Deşti ürünlerin Hasdına başladık
5 Eklenti(ler)
Merhaba Sevgili Dostlar
Tohum ekildiğinde sadece can suyu verilip yetiştirilen yaklaşık 10 çeşit Yerli Deşti Karpuzun Hasadına başladık;) |
Deşti karpuzlar
5 Eklenti(ler)
Deşti yerli karpuzların yetiştirme yöntemi aynı ama lezzetleri çok farlı;) 2. ve 3. resimdeki karpuzların ismi Gülsüm karpuzu bir avuca sığıyor ama çok tatlı
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar. Bu yılki deşti ürünlerimizden yerli yeşil karpuzumuzu tarttık. Sonuç Harika 6,280kğ bu bizim için en büyük rekor.:p
|
Maşaallah afiyet olsun.Desti domates te ektiniz mi?
|
Çok teşekkür ederim. Evet. Ayrıca Kabak,Acur,kavun,susam
saygılar |
Rekortmen karpuzun iç görüntüsü
2 Eklenti(ler)
Rekortmen karpuzun iç görüntüsü
|
Alıntı:
Ben şunu merak ediyorum resimini paylaştığınız bu deşti çeşitleri sulu olarak yetiştirseniz nasıl bir sonuç elde edilir acaba,susuz 6 kg gelen çeşit baya bir büyür acaba deneme fırsatınız oldumu ? |
Sayın bahtiyar02; yetiştirdiğiniz karpuzların görünümü çok güzel. Emeklerinize sağlık. Rekortmen karpuzunuz ise ağız sulandıran cinsten. Afiyetle tüketin. Almış olduğunuz tohumları paylaşarak bu güzelliğin yayılmasına vesile olun inşallah.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
deşti sebze meyve tohumları satın alabileceğimiz bir site varmı?
|
Alıntı:
Bildiğim kadarı ile deşti sebze tohumları satan bir yer yok. Tohum paylaşım etkinliği başladı. Takip ederseniz deşti yetişen tohumlardan alabilirsiniz. İlk yıl tohum paylaşmasanız dahi 25 çeşit tohum talep edebiliyorsunuz. Tabi ki tohum paylaşmanız halinde daha fazla tohum alma durumunuz var. 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar) - agaclar.net |
merhaba bahtiyar bey tohum veya fidanını yollayabilir misiniz
slacar132@gmail.com iletişime geçerseniz sevinrim |
Bahtiyar bey,
Kıymetli cabalarınızdan ötürü sağolun varolun. tugrulsokmen@gmail.com dan irtibatlanabilir miyiz? Kısmetse yarın Adıyaman tarafında olacagım. Saygılar |
tohum
bahtiyar bey selamünaleykum. Bende bu yıl Allah izin verirse Afyonkarahisar'da amatör olarak bahçe işlerine başlıyorum. Deşti tohumları için bana da yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkür ederim. serdarctnky@msn.com |
Alıntı:
Kolay gelsin |
Haftasonu köye gitme fırsatı bulunca seradaki domatesleri kontrol ettim,malesef Antalya'da domateste büyük bir sorun olan domates güvesi(tuta absoluta) bazı domateslere iyi zarar vermiş bunların başında sn. muda'dan gelen Afyon Tınaztepe domatesi vardı ve garnetlarada iyi zarar vermiş hatta birkaç yabani tür vardı kısmen zarar vermiş işin ilginci geçen yıl s.n sernur'dan gelen deşti domatesler pek üstlerine alınmamış ufak tefek birkaç yaprağında vardı larva görünce durumu şaşırdım.Tabi sadece üç beş tohumum kaldığı için tohum elde edebilmek adına susuz yetiştirmiyorum zaten buna şu anda imkanım yok.Bence suzuz yetiştirmede zarar çok daha az veya hiç olmazdı diye düşünüyorum.Malesef diğer domatesleri fermantasyon ürünü bir ilaçla ilaçlamak durumunda kaldım yoksa sadece üzerinde dalları kalmasına az kalmış.
|
selam sitede yeniyim bu harika ürünlerin tohumlarına nasıl ulaşbilirim.
|
tohum nasıl elde edebilirim
yado459@gmail.com |
|
yado459@gmail.com |
|
merhaba
merhaba arkadaşlar konuyu satır satır okudum. çok farklı bir araştırmadan buraya kadar gelmiş oldum.bu tohumun kaybolmaması için yapılan çalışmalar emek özveri paylaşımlar hepsi hem çok takdir edilesi hemde sonraki nesillerin eminim ki çok çok minnet duyacağı ve dua edeceği bir durum.ancak bu forumdakileri okuduktan sonra bu tohumu bulmak için çok araştırma yaptım lakin sonuç alamadım.çalışmalarınız çok özel ve değerli ama tohumu yaygınlaştırmak konusunda maalesef çok yetersiz.tohum takas sistemi var ama burada da maalesef bir sonuç yok. ticari olarak satışı yapılsa eminim ki daha çok kitlelere ulaşır ve temin etmemizde bir o kadar kolay olur.ve bu işi yapıp canlandıran buradaki emekçi kardeşlerimiz içinde bir kazanç olur diye düşünüyorum.
Hepinizin emeğine eline sağlık .sağlıcakla kalın. |
Sevgili Dostlar Deşti ürünleri yıllardır yetiştirip ürün almaya devam ediyoruz. Bir çoğunuz Tohum takas etkinliğinde olması gereken ürün olarak veya Ticari boyutta satılmasını öneriyorsunuz., Birincisi Ticareti düşünmüş olsaydım şimdi agaçlar.net ailesinin içerisinde olmazdım. İkincisi tohum takas etkinliğinde paylaştım ancak çok az dostum kurallara uyup bana döndü. Otuz kişi içerisinde tohumların kıymetini bilip diğer tohum takas etkinliklerinde paylaşımını görmedim. Ticari boyutta birisine gönderdim oda ticari boyutta satışa sunduğu için kırılım. Sevindiğim tek şey ise en azından şartıma uyup adımı kullanmayım başka ad altında susuz yetişen domates veya ürünler diye satışa sunması ve sonuçta yeterli olmayışı. Tohum takas etkinliği tamamen doğal ürünlerin(Atalık) tohumların çoğaltılıp Değerini bilen kişilerle paylaşmaktı. Ancak çok kişi agaclar.net Ailesini farklı boyutlarda görmeye başladı.Bu Aile saygın bir aile değerini ve kıymetini bilene. Bu Ailede ne çok saygın Dostlar edindim.Türkçe yazım kurallarına uymayı ve bilgilerini paylaştılar ve beni yönlendirdiler. Başta Hocalarım; Meyvelitepe,Denizakvaryumu, Selhattin Yılmaz hocam,Taşlıbahçe, Sonul bey dostum Güngör Salman, Satı Uğratan,Cemo ve çok özür dileyerek İsimlerini şuan hatırlamadığım bir çok saygın hocalarımdan. agaclar.net Ailesine girmek çok kolay ama çıkmak çok zordur. Dikkat edin bağımlılık yapar. Ben 2006 yılından beridir bu ailenin üyesi olmaktan gurur duyorum. Gerisi size kalmış. Tüm Gerçek Dostlara saygılar sevgiler
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Dostlar 2020 yılında 34 Yıldır Hizmet verdiğim T.P.A.O 'dan emekli oldum. Şimdi gönül rahatlığıyla bahtiyar02 Hobibahçesinde çalışmalarına devam edebilirim. Saygılar
|
Merhaba,
Aslında tohumdan çok toprak yapısı ile ilgili.benim bulunduğum bölge Mersinde bir yaylalık rakımı 800-1400 arası olan toprak yapısı bol taşlı ve verimsiz görünen kıymeti bilinmeyen bir bölge.Biz anadan babadan dede den kalma yöntemler ile domates yetişiririz ve hiç bir zaman can suyu haricinde su vermeyiz şuan domateslerim çiçek açtı ve bir kez can suyu verdim.bu yıllardır böyledir cansuyu veririlir bir daha asla sulanmaz. |
Alıntı:
Benim yerim de 1280 rakımda domatesleri ektiğim yer. Domateslerinizin gelişme aşamalarını burada fotoğraflarla anlatabilirseniz biz de görmüş oluruz. Çoğu yerdeki atalık domates veya diğer tohumlar yeni çıkan daha verimli ve güzel olduğu ileri sürülen tohumlara yenik düştü. Onların ne kadar kıymetli olduklarını kaybedince anladık. Kıyıda köşede dededen daha çok ninelerimizin koruduğu tohumları korumaya, çoğalmasını sağlamaya çalışmaya başladık. Sitemizde tohum paylaşım etkinliğinde ürettiğimiz tohumları birbirimize belirli kıstaslar içinde gönderiyoruz. Siz de elinizde olan eski tohumlardan bu etkinliğe katılarak hem tohum sayınızı ve çeşidini artırırsınız hem de yerel olarak bulunan ancak aradığınız zaman bulunmayan tohumları dağıtabilirsiniz. Resim ekleme konusunda ilgili yerde resmin nasıl küçültülerek yükleneceği anlatılıyor. Ben proğram kullansam da bazen yüklemek istediğim resimleri bir arkadaşıma whatsapp üzerinden gönderip daha sonra orada küçülmüş olan resimleri alarak rahat bir şekilde yüklüyorum. Tohum Paylaşım Etkinliği - agaclar.net Ana sayfa üzerinden de eski yıllarda yapılan etkinlikleri görebilirsiniz. |
Değerli arkadaşlar merhaba
Ben de Adıyaman da yaşiyorum aslen Tunceliliyim 6 yıldır Adıyaman'da memur olarak çalışıyorum. Burda 6 dönüm kadar bir tarla edindim hobi amaçlı olarak uğraşıyorum. Bu tarlada 6-7 kadar yetişkin fıstık ağacı ve susuz yetişen çok lezzetli meyve veren bı incir ağacımız var. Bunların dışında kendim bu tarlaya badem zeytin ve Antep fıstığı ağaçları olmak üzere yaklaşık 100 ağaç diktim. Bu yıl bahçeye 250 MT den hortumla su getirip damalama şeklinde ağaçlarını sulamaya ve biraz sebze yetiştirmeye de başladım. Bir arkadaştan bulduğum deşti domates fidelerin diktim yaklaşık 10 kök. Bunları kayıt altına aldım ve videolarını YouTube kanalımda paylaşıyorum. Susuz yetişen domateslerim meyve tutmuş durumda burdan size bir kaç resim atacağım. Büyümeleri diğer domates çeşitlerine göre yavaş ama güzel. Meyveler büyümeye devam ediyorlar. Eşim Adıyaman li olduğu için çocukluğunda çok ekerlermis ve harika bir lezzeti olduğunu söylüyor. Buraya bilgileri atmaya devam edeceğim. İnşallah ileride tohumlarını paylaşacak aşamaya da geleceğiz. Takipte kalın ve sorularınız varsa burdan yazabilirsiniz. |
|
|
3 Eklenti(ler)
Bu resimler ilk çiçeklenme ve meyve resimleri
|
2 Eklenti(ler)
Meyve vermiş halleri bunlar. önceki halleri bu. şuan bu meyveler daha irilesti o resimleri de en kısa sürede atmaya çalışacağım
|
1 Eklenti(ler)
Susuz yetiştirdiğim domatesler kızardı ve harika görünüyorlar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025