agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Deşti Ürünler (susuz yetişen domates, karpuz, kavun) (https://www.agaclar.net/forum/domates/20721.htm)

natilus 26-05-2010 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 642764)
Sevgili natilus;
Zaman en büyük ilaçtır derler.Dediğiniz gibi umarım bu güzellikleri hep birlikte yaşar ve görürüz.
Saygılar

Aslında bu yazınızda çok güzel ve anlamlı belirtmişsiniz sv:Bahtiyar02 zaman en büyük ilaçtır.. ama siz benim heyecanıma verin yinede sormadan edemiyorum ..

merak işte ne yapayım elimde değil :))

saygılarımla

bahtiyar02 26-05-2010 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi natilus (Mesaj 646759)
Aslında bu yazınızda çok güzel ve anlamlı belirtmişsiniz sv:Bahtiyar02 zaman en büyük ilaçtır.. ama siz benim heyecanıma verin yinede sormadan edemiyorum ..

merak işte ne yapayım elimde değil :))

saygılarımla

Sevgili natilus dostum; İnanın bende sizin kadar merak ediyorum.Pazar günü ilk ektiğimiz deşti domateslerin çapalamasını ve otlarını ayıkladık.Gelişmeleri çok güzel gidiyor. İki hafta önce diktiklerimizin hemen hemen yarısından fazlasını toprk kurdunun yediğini gördük.cumartesi günü sevgili hocam(Ablam) sağolsun bir deste kendi köyünde bir aileden yeni 30-40 fidan getirdi ve Annem ve ablam birlikte diktiler.Pazar günü kontrol ettiğimde gayet sağlıklı görünüyorlardı.İlk diktiklerimiz biraz şanslıydılar bir kez de olsa üstüne yağmur yağdı.Yeniler ise onlara oranan tam kurrak bir şekilde yetişiyor.Bu hafta gittiğimde yapraklarına biyonem uygulamayı düşünüyorum.Böceklere ve hastalıklara karşı koruması için.Sevgili hocalarım kesinlikle sulamayı yaptırmıyorlar nedeni ise özelliğini bozarsın sulu domatese döner diğiyorlar.
Gelişmelerden haberdar ederim.Saygılar.

bahtiyar02 26-05-2010 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OKANARSLAN (Mesaj 646213)
Bende aranıza yeni katılan biri olarak yöresel populasyonun korunup geliştirilmesinden yanayım farklı türler hep dikkatimi çekmiştir bu konuya göstermiş oldugunuz hassasiyet için sevgili bahtiyar bey sizi tebrik ediyorum

Öncelikle aramıza ve bahçeme hoşgeldiniz.
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür eder saygılar sunarım.

natilus 26-05-2010 18:59

Malumatınız için teşekkürler sv:bahtiyar02... gelişmelere hem üzüldüm yani zararlılarla mücadeleye hemde sevindim en azından yarısı atlattı diye umarım bu sıkıntılı günleri atlatırlar deştileriniz...

saygılarımla

bahtiyar02 27-05-2010 10:32

Çok teşekkür ederim dostum. Hafta sonlarını iple çekiyorum.;)
Saygılar

selim_50 27-05-2010 13:11

sayın bahtiyar02; gördüğüm kadarıyla sizin tarla bayağı taşlı, sizin tarlaya ya taş toplama makinası sokalım, ya da çok hevesli tohum talebinde bulunan site üyelerimize tarlanın taşlarını toplatalım, çorbada tuzları olsun,
kolay gelsin

bahtiyar02 27-05-2010 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 647034)
sayın bahtiyar02; gördüğüm kadarıyla sizin tarla bayağı taşlı, sizin tarlaya ya taş toplama makinası sokalım, ya da çok hevesli tohum talebinde bulunan site üyelerimize tarlanın taşlarını toplatalım, çorbada tuzları olsun,
kolay gelsin

Sevgili selim_50;
Öneriniz için çok teşekkür ederim ama siz dostlara kıyamam.Taş toplama makinesini görmüştüm.Küçük taşları topluyor.Büyük taşları toplayamıyor. Nadasa bıraktığımız kısımda taş yok. Bağ'ın bir bölümünde ve sonradan düzelttiğimiz yerde taş çok çıktı. Amacım taşların bir kısmını küçük evin temelinde kullanmak.Büyük kısımlarıda kuyunun içinde kullanmak.
Tüm dostlara saygılar.

AgacSevdalisi 27-05-2010 15:58

sayın bahtiyar02 sizi tebrik ederim.inşallah bol ürün alır tatlı tatlı yersiniz.İlk defa duyduğumbir domates türü.kuraklığa bu kadar dayanıklı olduğunu bilmezdim domatesin.ayrıca bir söz vardır:2 çapa bir su derler.tabi yağmurlardan sonra daha da etkili olur.Keşke deşti domatesinden elinde bol tohumu olan olsada bizlerde ekebilsek.sayın bahtiyar sizin elinizde fazla tohum varsa gönderebilirmisiniz acaba?

bahtiyar02 27-05-2010 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AgacSevdalisi (Mesaj 647156)
sayın bahtiyar02 sizi tebrik ederim.inşallah bol ürün alır tatlı tatlı yersiniz.İlk defa duyduğumbir domates türü.kuraklığa bu kadar dayanıklı olduğunu bilmezdim domatesin.ayrıca bir söz vardır:2 çapa bir su derler.tabi yağmurlardan sonra daha da etkili olur.Keşke deşti domatesinden elinde bol tohumu olan olsada bizlerde ekebilsek.sayın bahtiyar sizin elinizde fazla tohum varsa gönderebilirmisiniz acaba?

Sevgili AgacSevdalisi;

Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Bende tohum yok.Deşti domateslerin fidanlarını iki ayrı köyden hediye aldım.
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda bahçemde yetiştirdiğim sebze ve meyvelerin tohumlarını paylaşacağım.İnşalla bir aksilik çıkmaz.
Saygılar

AgacSevdalisi 28-05-2010 15:48

inşallah bol ürünler yemenizi temenni ederim sayın bahtiyar.Ürünleri aldıktan sonra tohumunu paylaşırsanız bizleride çok memnun edersiniz.Bu domatesin litaratürdeki ismi nedir biliyormusun acaba? başka bilen varsa söyleyebilirmi?

selim_50 28-05-2010 16:05

sayın bahtiyar02; bu yıl geçti ama eğer önümüzdeki yıl unutmaz isem veya hatırlatırsanız size çok farklı, çok güzel bir çeşit domates tohumu göndereyim,
kolay gelsin,
(taş toplama işine zaten kendimi dahil etmemiştim)

hatıpüzümü 28-05-2010 18:12

Tüm yazılanları okudum. Aldı mı beni bir merak şimdi! Susuz domates öyle mi? Bahtiyar Bey çalışmalarınızda başarılar dilerim. Deşti domatesler Adıyaman'da yetişir, Konya'ya da bir kaç tohum düşer seneye inşaallah da biz de tadına bakarız. Yazımı yazarken ağzım sulandı inanın. Allah herşeyi gönlünüze göre ve berektli eylesin.

bahtiyar02 28-05-2010 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatıpüzümü (Mesaj 648022)
Tüm yazılanları okudum. Aldı mı beni bir merak şimdi! Susuz domates öyle mi? Bahtiyar Bey çalışmalarınızda başarılar dilerim. Deşti domatesler Adıyaman'da yetişir, Konya'ya da bir kaç tohum düşer seneye inşaallah da biz de tadına bakarız. Yazımı yazarken ağzım sulandı inanın. Allah herşeyi gönlünüze göre ve berektli eylesin.

Sevgili hatıpüzümü dostum;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle tohumlar ulaşılabilecek ve bana ulaşacak tüm dostlarla elimden geldiğince paylaşacağım.
Saygılar

natilus 29-05-2010 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 647948)
sayın bahtiyar02; bu yıl geçti ama eğer önümüzdeki yıl unutmaz isem veya hatırlatırsanız size çok farklı, çok güzel bir çeşit domates tohumu göndereyim,
kolay gelsin,

Sv:selim_50 sizin çok farklı dediğiniz domatesin türü nedir acaba? çok merak ettim de.

Bu topic e ilgi ve alaka sürdüğü sürece adıyamanda yetişen o domatesler sevgiyle büyüyecek :) ne güzel :p

bahtiyar02 30-05-2010 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 647948)
kolay gelsin,

Sevili selim_50 dostum;
Çok sevinirim. Şimdiden merak etmeye başladım.Adresimi özelden gönderiyorum
Saygılar

bahtiyar02 30-05-2010 19:22

İlk deştiler en sonunda çiçek açtı

5 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar 30.05.2010 pazar söz verdiğim gibi resimleri çektim.Bu gün süprizle karşılaştım deştilerden bir kaçı ilk çiçeklerini açtı.;) Su sıkıntısı çeken ben deştileri görünce Kesinlikle domates ekilecekse deşti domates dışında domates dikmeyeceğim. Can suyunu ver sonra çapa yap yetiyor.Daha ne isteyim.

bahtiyar02 30-05-2010 19:34

Sonradan dikilen deştiler

5 Eklenti(ler)
Diğer türleri de dikmek şart ama su kuyusu kazıldıktan sonra.Ozaman zaten dünyalar benim olacak.:p Geçen hafta yeni diktiğimiz deşti domateslerin durumuda gayet güzel.Bu arada 2 adet te deşti kavunumuz çimlenmiş.;)Birde yağmur yağsaydı iyi olacaktı.Gerçi tabiyatın işine burnumuda sokmak istemem yoksa Kilis ilimizde olduğu gibi sele maruz kalabiliriz.(Tüm Kilis'li vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun)3 Hafta önce diktiğimiz deştilrden sağ kalanların da durumu çok güzel.
Saygılar

natilus 30-05-2010 21:49

Harika görünüyorlar sv:bahtiyar02 çiçek açmışlar o halde o çiçeklerin bezelye kadar meyveye dönüşmesi çok yakındır bir hafta on gün içinde meyveler belirginleşmeye başlayacaktır diye umud diye umud ediyorum benim pembe domatesler ceviz kadar oldular...
inşallah sizinkilerde bir doğal afet olmadan kazasız belasız meyve verirler.. En çokta meyvelerinin hasattan önceki hallerini merak ediyorum. Bu işte sabırı da öğrendik sizinde dediğiniz gibi zaman en büyük ilaçmış sv: bahtiyar02 bize düşen sabretmek ,sevgiler saygılar Adıyamana

bahtiyar02 31-05-2010 11:33

Sevgili natilus dostum;
Çok teşşekür ederim.Tarlada çalışırken gelecek haftanın planlarını yapıyorum.Sanırım yavaş yavaş kafayı yiğiyorum;)
Saygılar

denizakvaryumu 31-05-2010 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 649043)
Sevgili dostlar 30.05.2010 pazar söz verdiğim gibi resimleri çektim.Bu gün süprizle karşılaştım deştilerden bir kaçı ilk çiçeklerini açtı.;)

Su sıkıntısı çeken ben deştileri görünce Kesinlikle domates ekilecekse deşti domates dışında domates dikmeyeceğim.

Can suyunu ver sonra çapa yap yetiyor.Daha ne isteyim.

Bu durumda gelecek hafta nohut büyüklüğünde ilk deşti domatesleri göreceğiz.

Nette deşti domates çok konuşuldu ama bir tane bile fotosu yoktu...

Gelecek hafta bir ilk gerçekleşmiş olacak :)

bahtiyar02 31-05-2010 14:01

Sevgili denizakvaryumu dostum;
Bahçede ençok deşti domatesler beni hiç yormuyor.İnşallah dediğiniz gibi ilk domatesleride görmek nasip olur.Havalar bayağı ısındı.Metorolojiye göre Adıyaman'ın hava durumu değerleri:Hava Sıcaklık: 33.6°C Nem: %12. Bize göre ise 39 derece gibi. Sıcakların artması sadece sebzelerde değil meyve ağaçları ve diğer bitkileride çok etkiliyor.Böyle devam ederse sanırım 40-45 dereceleride görürüz.
Saygılar

natilus 06-06-2010 09:44

bekliyoruz sv :bahtiyar02...................... :))

bahtiyar02 07-06-2010 19:02

Bu hafta 06.06.2010 Pazar günü Tarla/ Bahçemde yoğun bir çalışma oldu.Domatesleri çapaladık.Sonradan diktiğimiz deşti domatesler sağlıklı bir şekilde duruyorlardı.İlk domateslerin hemen hemen hepsi çiçek açmıştı.Sanırım gelecek hafta çiçekler domateslere yerini bırakır.Bahçede bulunan tüm sebze ve meyve ağaçlarına Biyonem uyguladık.Beyaz sinek ve diğer zararlılardan bir nebzede olsa korumak için.
Saygılar

natilus 07-06-2010 22:06

Sizden sevindirici haberleri duymak çok güzel sv:bahtiyar02

saygılar

bahtiyar02 13-06-2010 12:07

Deştiler domates tutu

5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar;
12.06.2010 Pazar sonunda ilk dikilen deşti domateslerin ilk domatesleri göründü.
Bu arada deşti olarak 2 adet karpuz fidanımızda ikinci diktiğimiz deşti domaslerle birlikte büyüyorlar.

bahtiyar02 13-06-2010 12:11

5 Eklenti(ler)
İkinci diktiğimiz deşti domateslerde çiçek açmaya başladı.Bunlarla birlikte deşti kavunumuzda ilk çiçeklerini açtım.Umarım çiçekleri meyve ve sebzelere dönüşürler.
Saygılar

gece 13-06-2010 14:03

Kolay gele. Hepsi çok güzel görünüyor, Maaşallah diyelim de nazara gelmesin.

gece
şimdilik sadece kolay gele giyen, ileride yardıma da gele, forum kişisi

natilus 13-06-2010 21:49

Çok güzel takipteyim :)

bahtiyar02 13-06-2010 22:29

Sevgili gece ve sevgili natilus;
Çok teşekkür ederim.Domatesler büyüğünce görüntüsü daha güzel olacaktır.
Saygılar

denizakvaryumu 14-06-2010 16:21

Ankara'daki haftada bir sulanan kardeşleri de tomurcukda

Fotoğrafları 27 haziranda çekeceğim ki biraz büyüsünler :)

ayazkentli 14-06-2010 16:47

Tebrikler Bahtiyar.

Önümüzde'ki yıl yetiştireceğimiz! deşti domateslerin -ataları- hızla büyüyor.

Ben şimdiden, 10 adet tohuma talibim sevgili Bahtiyar.

natilus 14-06-2010 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 657773)
Sevgili gece ve sevgili natilus;
Çok teşekkür ederim.Domatesler büyüğünce görüntüsü daha güzel olacaktır.
Saygılar

Hiç şüphem yok sv:bahtiyar02 :)

saygılar

bahtiyar02 14-06-2010 22:10

Sevgili denizakvaryumu dostum; Ankara'daki kardeşlerinide en çok ben merak ediyorum.Umarım çok güzel olacaklardır.

Sevgili ayazkentli;Umarım O günleri hepbirlikte görürüz.

Sevgili natilus; Zamanla herşey güzel olur.
Saygılar

balbay 14-06-2010 22:31

Sevgili bahtiyar02,

Bir kaç gündür telefon ile görüşemesek de, emeklerinizi büyük merak ve alkış ile takip ediyorum.

Deşti çeşitler umarım sonuca çok iyi şekilde ulaşırlar.

Cumhur Tonba 14-06-2010 23:38

Bahtiyar,
Çok heyecnlı ve çok mutlusunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Tüm kalbimle inanıyorum ki başarılı olacaksınız. İnanmak işin yarısıdır.
Natilius'u da merakta bırakmıyın.
Sevgi ve saygılarla.

cukurovalı 15-06-2010 08:22

Sayın Denizakvaryumu,
Ankara , Adıyamandan daha serin bir iklime sahip olmasına rağmen siz neden haftada bir sulama ihtiyacı hissettiniz. Haftada bir sulanan mutlu kardeşlere de deşti domates diyebilecekmiyiz.

bahtiyar02 15-06-2010 08:25

Sevgili balbay ve Sevgili Cumhur Tonba dostlar;Çok teşekkür ederim.
Gerçektende sevgili Natilius dostumuzda en az benim kadar meraklı.Sonuçları hep birlikte göreceğiz.
Saygılar sevgiler.

denizakvaryumu 15-06-2010 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cukurovalı (Mesaj 658554)
Sayın Denizakvaryumu,
Ankara , Adıyamandan daha serin bir iklime sahip olmasına rağmen siz neden haftada bir sulama ihtiyacı hissettiniz. Haftada bir sulanan mutlu kardeşlere de deşti domates diyebilecekmiyiz.

Bu olay bana mucize gibi geldiğinden alışkanlıklar devam ediyor,

Hatta Bahtiyar Bey sitem ediyor "deştilerin genetiğini bozuyorsun " diye... :)

Aslında hiç sulanmayan domatesle haftada bir sulanan domatesi karşılaştırma yapmak açısından aradaki farkları da görmüş olacağız.

bahtiyar02 15-06-2010 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cukurovalı (Mesaj 658554)
Sayın Denizakvaryumu,

Sevgili cukurovalı,
Sevgili Denizakvaryumu dostumla deşti domateslerin öncelikle Ankara'da(Beyaztopraklarda) gelişimini takip ederek Haftada birde olsa sulanarak ne gibi sonuçlar doğuracağını görmek amacıyla dikilmiştir.İlk etaplarda hiç sulanmasın diye taraftardım.Ancak Ankara ikliminde belkide ilk kez deşti domates yetiştirldiği için haftada bir sulamada büyük başarı.Diğer domates türlerini Sevgili Denizakvaryumu dostum geçen yıl dikmiş ancak haftada 2-3 kez tarlaya gitmek zorunda kalıyordu.Oysa şimdi haftada bir beyaztopraklara uğruyor ve haftada bir kez sulanıyor.Sulama uygulamasını bitkiler çiçek tuttuktan sonra su verme kesilip çapaya devam edilecek. Gelişmeleri inanın bendeki deştilerden çok Ankara'daki gelişimleri daha çok meraklandırıyor.Belkide Adıyaman'ın aşırı sıcak iklimine alışık domatesler serin yerde daha güzel gelişecektir.
Saygılar

hbayraktar 16-06-2010 00:11

Adalardaki pembeleri haftada bir suluyordum çiçeklenene kadar, deştiler niye o kadar sulansın diye düşünmüştüm ama sonra aklıma geldi ki, domatesleri sulamasam bile çevresindeki salatalık ve biberler haftada 2 kez suluyorum.

Sulanan ve sulanmayan deştilerin duyu testini aynı kişi yapsa keşke.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025