![]() |
Domates yapraklarına püskürtülen yağsız süt'ü kutu sütündenmiş (UHT) kullanıyorsunuz, yoksa açık süt alıp kaynatıp kaymağını aldıktan sonramı domateslere püskürtüyosunuz? Bana bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum.
|
5 Eklenti(ler)
5li çiçek salkımlarından bir-ikisi tuttu.
|
5 Eklenti(ler)
merhaba ,arkadaşlar yerli cins domatesim bir türlü meyve tutmuyor çiçekler kuruyup dökülüyor salkım domate4s ise maşallahı var.çiçekleri sallaıyorum tozlaşsın diye ki börtü böcek geziyor üzerinde sürekli.görüyorum sürekli kontrol ettiğimden.sizce sebebi ne olabilir
|
Selam fide üzerinde siyah lekeler var bu ne hastalığı acaba nasıl ilaçlama yapabilirim .. Yardımcı olur musunuz ? http://images.tapatalk-cdn.com/15/05...d38580cdec.jpg
|
Alıntı:
Genelde cıcekler fazla sulamadan dokuluyor. |
[QUOTE=Resulgur;1379661]Selam fide üzerinde siyah lekeler var bu ne hastalığı acaba nasıl ilaçlama yapabilirim .. Yardımcı olur musunuz ?
Domateste kara leke olarak arama yapabılırsınız. www.agaclar.net/forum/domates/28959.htm |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar :) bundan 15 gün evvel 50 kuruşa iki tane küçücük ayaş domates fidesi aldım ve dikdörtgen saksıya ektim. resmini de gönderiyorum zaten.
domates direk güneş mi sever ? yoksa endirekt mi ? domates çok mu sulamalıyım yoksa az mı ? saksı boyutu şimdilik iyi mi ? yardımlarınıza şimdiden teşekkür ediyorum :) |
[QUOTE=İsmail Kuzucu;1379701]
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/2981.htm http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/1535.htm http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/2003.htm Bu başlıklar işinize yarar sanıyorum... |
2 Eklenti(ler)
salkımlar artık 5 li - 6 lı oldu .:p
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
benim domatesler
|
domates cinsi?
3 Eklenti(ler)
merhaba tamamen bu site sayseinde ekteki resimlerde bulunan4 kök domates ile 10 kök çileği balkonda saksıya ektim.
saksıya torf, organik toprak, perlit, hayvan gübresi, bahçe toprağı ve yine koçtaştan aldığım toprak coşturan (ismi verilen bir tür gübre sanırım) karışımını ilave ettikten sonra çilek ve domateslerimi fide halinde ektim. büyümeler gayet keyifli ve güzel oldu çilekten kırmızı mahsul aldım bile :) ancak koçtaştan cherry domates olarak aldığım domateslerin meyavaları bit rürlü kızarmıyor sürekli çiçek açıp meyvaya dönüyorlar ancak halen kızaran olmadı. Bir arkadaşım bunların süs domatesi olduğunu kızarmasının zor olduğunu kızarsa bile tadsız olabileceğini söyledi. gerçekten öyle midir? Değil ise domates ne kadar zamanda kızarır? bir başka sorum ise düzenli sulama yapmıyorum hem çilek hem de domateslere ikisinin ayrı ayrı sulama düzenleri var mıdır? sitede okudum ama kafam çok karıştı. çiçekken çok sulamayın meyvayken çok sulayın vb.. bilgi karışıklığı biraz fazla. bunun yanı sıra aşağıdamvideosunu ekleyeceğim uygulamayı yapmayı düşünüyorum. sitede baktım ama göremedim. yapan var mıdır? https://www.youtube.com/watch?v=BlMNXAV4M7M |
5 Eklenti(ler)
merhaba,salkım domatesimi budadım artık dipleri çalı gibiydi geç bile kaldım.yerli domateslerimde vardı 4-5 kök yukarda foto atmaıştım onları söktüm meyve tutmuyor sürekli çiçekleri dökülüyordu ne yaptımsa olmadı.seneye kısmet olursa salkım ekeceğim sadece çok verimli fotosunu yükleyeceğim domatesim 2 kök tek saksıda 40 civarı domatesi var çok memnun kaldım bu cinsten
|
5 Eklenti(ler)
devam edelim...
|
2.fotoğrafta saksının dibinde görünen küçük fide aslında koparılan sürgün.başlıktaki mesajları okurken bi tartışmada dalından domates yetiştirilip yetiştirilemeyeceğiydi.diktik bakalım bi gelişme olacak mı merakla bekliyorum:D
|
@sadrainman, dalından domates yetişecektir. Geçen sene aldığım koltukları toprağa batırmıştım, gayet güzel olmuştu.
|
|
Selam arkadaslar bende evimin bahcesine yaklaşik 50 kok domates ektim.fakat domateslerinde ciceklerinde dokulmeler var yeri acik ruzgar normal.mersindeyim ve havalar normal yaklasik 7 8 gunde 1 suluyorum.sordum ilac at dediler fakat ilac atmak istemiyorum.bilen arkadanslar cevaplarsa sevinirim.
.fotograf atmaya calisacagim..tesekkur |
ben hala koparıyorum aradan çıkan filizleri. Doğru mu yapıyorum yoksa bir iki kez mi olur koltuk alımı
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bu sürekli yapılması gereken bir şey. Koparmazsanız bitkinizin gücünü emeceklerdir. |
Alıntı:
1. Domates güneşi sever 2. Çiçek açıp meyve tutuncaya kadar mümkün olduğu kadar az su verin 3. Saksı boyutu maalesef yeterli değil, ilk sayfalarda yeterli bilgi var |
2 Eklenti(ler)
teşekkür ederim tangra bilgilendirme için
2 kök domatesim durmak bilmiyor yanmış koyun gübresi ve güvercin gübresi coşturuyor resmen.şuan üzerinde 54 meyve barakalım meyve büyüklüğü ne kadar olacak:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Her yıl fidelerini kendim yetiştirdiğim bahçemdeki çerilere çok benziyorlar
|
maşşallah verimde güzel gözüküyor.seneye nasip olursa zaten fide almak yok herşeyi tohumdan kendim yetiştireceğim.sizin çerilerin yaprakları koyu ve kalın gibi bendekiler ise ince ve uzun .
|
Alıntı:
1 yıl sonra bir köylü kadından doğalını buldum da darı yedik. Ben fide toprağını hazırlarken 1 ölçü bahçe toprağına 2 ölçü keçi gübresi + 2 ölçü zeolit (bulamazsanız kum da olabilir) kullanıyorum, önce hepsini seyrek elek ile eliyorum. Fideler resmen coşuyor, başka da bir şey vermiyorum. Dikim öncesi fideleri söktüğümde kök saçakları neredeyse yumruk büyüklüğünü geçmiş oluyor. Daha sonraki bitki gelişiminde güçlü köklerin önemli olduğuna inanıyorum. Domates bitkilerinizin ince ve uzun olmalarının nedenini yeterli ışık (güneş) ve hava akıntısı alamadıklarını düşünüyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025