agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)

Emredurel 25-06-2015 00:08

İyi akşamlar. İnternette denk geldi evsera bitki şurubu diye bi ürün sitesinde inceledim dikkatimi çekti. Bu ürünü kullanan oldumu acaba?

oguz006 25-06-2015 10:27

Merhaba arkadaşlar, dün domateslerimde beyaz küçük sinek, yeşil bit ve kırmızı renkli bite benzer böcek gördüm organik ilaç bulamadığımdan ziraatcinin önerdiği bayer' in decis ve sp 20 ilacını 3 lt suya karışım yaparak yaklaşık 100 adet fideyi ilaçladım.fidelerin birazı çiçekte birazı yeni çiçeklenmeye başlamıştı.bu ilacın etkisi ne kadardır meyveye zararı olurmu? önerileriniz nelerdir ?

Birde ilk defa sırık domates yetiştirmek istedik ama benim işlerimden dolayı bahçeye fazla gidemedim babamda ipe almamış fideler çok büyümüş, bende sağdan soldan duyduğum kadarıyla koltuklarını aldım ama bir yanlış yaptım herhalde gövdenin en altında bulunan dallarıda aldım yani gövdeyi ipe bağlamak için seyrelttim ama yapraklar çok büyümüş ve içeriye doğru kıvrılmaya başlamıştı birde yapraklar çok gevrekti elimi dokunduğumda hemen kırıldılar bende toprağa yakın olanları kopardım. inşallah zararı olmaz haftaya kadar belli olur herhalde.

Resulgur 25-06-2015 17:16

Selam .. Domateslerimin dip yaprakları çok yakın toprağa değiyor bazı yapraklar sararmış o yapraklari kesersek bir sorun olur mu iyi mi kötü mü yapmış oluruz ? http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...e28aa6c010.jpg

aydemiraydın 25-06-2015 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emredurel (Mesaj 1390439)
İyi akşamlar. İnternette denk geldi evsera bitki şurubu diye bi ürün sitesinde inceledim dikkatimi çekti. Bu ürünü kullanan oldumu acaba?

150 gr. gübreyi 37 liraya satsaydım bu paraları koyacak yer bulamazdım. ilaç bayilerinde gübrelerin litresi 10-20 lira arası sulandır sulandır kullan. 1 litre sıvı gübre sezon boyu 1 dekar araziye damlamadan idare eder.

İsmail Kuzucu 25-06-2015 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oguz006 (Mesaj 1390534)
Merhaba arkadaşlar, dün domateslerimde beyaz küçük sinek, yeşil bit ve kırmızı renkli bite benzer böcek gördüm organik ilaç bulamadığımdan ziraatcinin önerdiği bayer' in decis ve sp 20 ilacını 3 lt suya karışım yaparak yaklaşık 100 adet fideyi ilaçladım.fidelerin birazı çiçekte birazı yeni çiçeklenmeye başlamıştı.bu ilacın etkisi ne kadardır meyveye zararı olurmu? önerileriniz nelerdir ?

Birde ilk defa sırık domates yetiştirmek istedik ama benim işlerimden dolayı bahçeye fazla gidemedim babamda ipe almamış fideler çok büyümüş, bende sağdan soldan duyduğum kadarıyla koltuklarını aldım ama bir yanlış yaptım herhalde gövdenin en altında bulunan dallarıda aldım yani gövdeyi ipe bağlamak için seyrelttim ama yapraklar çok büyümüş ve içeriye doğru kıvrılmaya başlamıştı birde yapraklar çok gevrekti elimi dokunduğumda hemen kırıldılar bende toprağa yakın olanları kopardım. inşallah zararı olmaz haftaya kadar belli olur herhalde.

Kalıntı surelerı 3 gundur, genelde kullanılan ılac markalarıdır.

Bıtkınız sırık cesıt ıse yandan cıkan tum dalları alıp tek dal olarak buyutmenız gereklı.

Salkıma kadar olan yaprakları koparmanızda bır sorun yok. Salkımın ustundekı ılk yapragı domateslerın boyu ıstedıgınız boyuta geldıgınde koparabılırsınız. Erken koparmada domatesler cabuk erken olur ve gunes yanıgı olusabılır.

Bereketlı urunler..

TCM 25-06-2015 22:11

Bir koltuk alma örneği;

http://www.agaclar.net/forum/1390574-post435.htm

oguz006 26-06-2015 07:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1390674)
Kalıntı surelerı 3 gundur, genelde kullanılan ılac markalarıdır.

Bıtkınız sırık cesıt ıse yandan cıkan tum dalları alıp tek dal olarak buyutmenız gereklı.

Salkıma kadar olan yaprakları koparmanızda bır sorun yok. Salkımın ustundekı ılk yapragı domateslerın boyu ıstedıgınız boyuta geldıgınde koparabılırsınız. Erken koparmada domatesler cabuk erken olur ve gunes yanıgı olusabılır.

Bereketlı urunler..

İsmail bey çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız, peki bu yaprağın içeri doğru kıvrılmasının sebebi yaprak bitlerimi, yoksa herhangi bir besin eksikliğimi var.

basric 26-06-2015 12:09

yardım :(

1 Eklenti(ler)
Merhabalar ben de ilk defa domates yetiştirmeye başlayanlardanım yalnız domateslerimle ilgili bir sorunum var. Yaprakları (özellikle alt yaprakları) önce uçlarında kararmalar görülüyor sonrasında yapraklar sararak kuruyorlar. Üst dallar ise gayet yeşil ve canlılar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...

MeyveliTepe 03-07-2015 00:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi basric (Mesaj 1390891)
Merhabalar ben de ilk defa domates yetiştirmeye başlayanlardanım yalnız domateslerimle ilgili bir sorunum var. Yaprakları (özellikle alt yaprakları) önce uçlarında kararmalar görülüyor sonrasında yapraklar sararak kuruyorlar. Üst dallar ise gayet yeşil ve canlılar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...

Domates Hastalık ve Zararlıları başlığında sorunuz.

sadrainman 04-07-2015 18:01

1 Eklenti(ler)
Büyümeye devam ...

Laleci_03 07-07-2015 17:04

2 Eklenti(ler)
Benim minikler :D :D

modelci 07-07-2015 18:33

5 Eklenti(ler)
Eklenti 564664
Eklenti 564665
Eklenti 564666
Eklenti 564667
Eklenti 564668

Kimisi iyi kimisi keyifsiz. Bakalim hangisi daha lezzetli olacak

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Dr - beyazzz 07-07-2015 21:13

Benimkiler de ciceklendi ,meyve tutsun fotolayacagim

Serpilcik 09-07-2015 08:36

Domateslerim Soldu

Merhabalar,

balkonumda saksıda yetiştirdiğim domateslerime azot ver daha güçlü olur dediler.Bende elimle diplerine biraz serpiştirdim,Fakat bi iki gün sonra hepsi boynunu bükmeye başladı ve şimdi tamamen tüm yaprak ve dallar boynu bükük durumda.Panikledim ve gübre akıp gitsin diye bolca suladım ama dahada ilerledi.Domates maceram acaba burda sonmu buldu?
Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Saphire 12-07-2015 10:47

Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Bu yıl balkonda deneme amaçlı köyden getirdiğim hazır fideyi balkonda yetiştireyim ve bir deneme yapayım dedim. Altta resimli ilk hali ve son hallerini ekledim gayet sağlıklı büyüyen domates neden bu hale geldi hiç anlamadım.
Balkon Kuzey doğu konumunda, sabahları 11 e kadar güneş görüyor az da akşam 6 dan sonra batıdan güneş geliyor.
Yer ankara.
Balkon Cam balkon ve camlar akşama kadar aralıklı açık durumda havalandırıyorumda yani.
Sulamayı günlük sabahları 10 da **** akşamları 7-8 arası yapıyorum.
Ama daha çiçek bile açmadan yaprakları sararıp hatta beyazlayıp kuruyan bile oldu.
ilk başlarda toprak az idi saksıyı biraz daha derinleştirip toprak ekledim ama sanırım geç kaldım (asıl sebep de bu mu onu da bilmiyorum)

değerli yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

İlk hali

Son hali:

beyazlaşan yapraklar

uçları siyahlaşıp kurumaya başlayan yaprakları

uzman_görüşü_32 20-07-2015 18:21

cevap

Alıntı:

bitkilerinizde sarı nokta gibi olan yerlerde mildiyö sporları var mildiyö yaprakları kurutuyor sararma şeklinde olan ise kloroz bitkide demir eksikliği mevcut

uzman_görüşü_32 20-07-2015 18:25

çözüm

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Serpilcik (Mesaj 1394560)
Merhabalar,

balkonumda saksıda yetiştirdiğim domateslerime azot ver daha güçlü olur dediler.Bende elimle diplerine biraz serpiştirdim,Fakat bi iki gün sonra hepsi boynunu bükmeye başladı ve şimdi tamamen tüm yaprak ve dallar boynu bükük durumda.Panikledim ve gübre akıp gitsin diye bolca suladım ama dahada ilerledi.Domates maceram acaba burda sonmu buldu?
Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

bitkiyi azot verip şişirmişsiniz bitki kendini bırakıp sterese girmiş yapmanız gereken sıvı halde humik fulvik asitle ( köklendirici ) ve bunun yanında deniz yosunu verseydiz bitkiniz düzelirdi bir insan midesinin alamayacağı kadar çok şey yerse sizin azot vermeniz gibi bayılır siz çok yiyen bir kimseye maden suyu vererek rahatlatırsınız humik fulvik asit ve deniz yosununu maden suyu olarak düşünün

uzman_görüşü_32 20-07-2015 18:29

çözüm

bitkinizin genelde uçlarında başlıyor gördüğüm kadarıyla damga şeklinde iç içe geçmiş bu bir mantari hastalık bitkinin her döneminde fidededen ölüme kadar görülür alterneria solani ( erken yaprak yanıklığı mevcut ) sararma ise mikro besin element eksikliğine işaret herhangibi bir izlement gübresi işinizi görür dibine suyla karıştırıp verin

Saphire 20-07-2015 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman_görüşü_32 (Mesaj 1396932)
bitkinizin genelde uçlarında başlıyor gördüğüm kadarıyla damga şeklinde iç içe geçmiş bu bir mantari hastalık bitkinin her döneminde fidededen ölüme kadar görülür alterneria solani ( erken yaprak yanıklığı mevcut ) sararma ise mikro besin element eksikliğine işaret herhangibi bir izlement gübresi işinizi görür dibine suyla karıştırıp verin

yanıtınız için teşekkür ederim.
peki bu "izlement gübresi" tam olarak nedir nereden bulurum. forumda başka bir arkadaş fazla sulamaktan olabilir demişti bir de..

uzman_görüşü_32 23-07-2015 13:39

cevap

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Saphire (Mesaj 1396958)
yanıtınız için teşekkür ederim.
peki bu "izlement gübresi" tam olarak nedir nereden bulurum. forumda başka bir arkadaş fazla sulamaktan olabilir demişti bir de..

Mikro elementlerin olduğu demir bakir mangan bor çinko gibi elementlerin karışım olduğu gubredir iz element gübresi dediğin vakit 15 TL sen başlar 55-60 TL ye kadar fiyatı var zirai bayi size verir

uzman_görüşü_32 23-07-2015 13:49

sorun

Alıntı:

Merhabalar ben de ilkdefa domates yetiştirmeye başlayanlardanım yalnız domateslerimle ilgili bir sorunum var. Yaprakları (özellikle alt yaprakları) önce uçlarında kararmalar görülüyor sonrasında yapraklar sararak kuruyorlar. Üst dallar ise gayet yeşil ve canlılar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...

Evet bitkilerinizde küçük küçük siyah noktalar mildiyö Etmeni kumelenmesi sararmanin ve kurumanin nedeni bu noktaların birleşerek büyümesi yaprağı deforme edip kurutması caresi maneb **** mancozeb içerikli bir ilaç temin edip ( ucuzdurlar) yapraklarına puskurtmeniz

sutanir669 02-08-2015 15:19

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar,ceri domateslerim kizarmaya baslayinca yapraklar kuruyor.bunun nedeni ne olabilir acaba.

MeyveliTepe 04-08-2015 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emredurel (Mesaj 1399833)
Manav ve market'ten aldıgım domateslerden elde ettiğim fidelerim sonunda domates verdi ve oldukça lezzetliler yanlız bir çoğu çeri domates çıktı halbuki tohumları büyük domateslerden almıştım :)

Manavdan aldığınız domatesler hibritmiş. Hibrit domateslerden alınan tohumlar tekrar ekildiklerinde açınım gösterirler, çoğu zaman benzer domates vermezler. Bunlardan beğendiğiniz birinden tohum alır ve seneye yine ekerseniz yine açınım gösterir. Bu böyle yedi yıla kadar devam eder. Sonunda artık açınım göstermeyen yeni bir çeşit elde edebilirsiniz.

Emredurel 05-08-2015 00:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1399848)
Manavdan aldığınız domatesler hibritmiş. Hibrit domateslerden alınan tohumlar tekrar ekildiklerinde açınım gösterirler, çoğu zaman benzer domates vermezler. Bunlardan beğendiğiniz birinden tohum alır ve seneye yine ekerseniz yine açınım gösterir. Bu böyle yedi yıla kadar devam eder. Sonunda artık açınım göstermeyen yeni bir çeşit elde edebilirsiniz.

İyice olgunlaşıp kızarsınlar tohum alıcam :)

Lonicera 08-08-2015 18:40

1 Eklenti(ler)
Sn akçabardak' ın geçen yıl tohum paylaşım etkinliğinde paylaşıma açmış olduğu domateslerden biri olan keçi memesi. Meyveleri çiçek burnu çürüklüğüne oldukça hassas, sadece bir adet olgunlaşabildi. Kalsiyum takviyesi ile bir kaç adet daha kendini kurtaracak gibi.

Bu domates yerli domatesler içinde lezzet bakımından şimdiye kadar yediğim en nefis domates oldu. İçinde tohum sayısının kısıtlı olması da dezavantaj.

eurosat55 24-10-2015 11:46

5 Eklenti(ler)
Merhaba; Tamamen sitemizden edindiğim bilgilerle ( kızımın ısrarı ve benim meragımdan dolayı) zamansız ektiğim tiny tim domatesin ilk ve son durumları:Merak ettiğim sanırım bu kış döneminde ciçeklenme ve domates olmayacak,yaza kadar sağ kalırsa çiçeklenme ve ürün verme gerçekleşirmi.?

kerkenez 17-11-2015 08:47

Salatalarda ya da söğüş olarak kullanabileceğim lezzetli ve erkenci bir tür domates arıyorum. Tavsiyesi olan var mıdır?

27KA 03-04-2016 22:20

ya bu yıl kimse domates ekmiyor **** herkes yeterince bilgi sahibi olmuş. :)

Kağan Gürhan 15-04-2016 16:58

Domates çiçeklenmesi hk.

1 Eklenti(ler)
Herkese iyi günler. Hayatımda ilk defa balkonda birşeyler yetiştirmeyi deniyorum. Bu sebeple oldukça tecrübesizim.

Sormak istediğim şey domates fidelerim çiçek açmaya başladı yalnız bazı çiçekler canlı iken bazıları ölüyor ve ölü olanların altından küçük domates taneleri çıkıyor. Sizce bu durum normaldir? Yoksa çiçeklerin ölmeden domates vermesi mi gerekir? Daha açıklayıcı olması için fotoğraf ekliyorum.

Taşlıbahçe 15-04-2016 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kağan Gürhan (Mesaj 1454346)
Herkese iyi günler. Hayatımda ilk defa balkonda birşeyler yetiştirmeyi deniyorum. Bu sebeple oldukça tecrübesizim.

Sormak istediğim şey domates fidelerim çiçek açmaya başladı yalnız bazı çiçekler canlı iken bazıları ölüyor ve ölü olanların altından küçük domates taneleri çıkıyor. Sizce bu durum normaldir? Yoksa çiçeklerin ölmeden domates vermesi mi gerekir? Daha açıklayıcı olması için fotoğraf ekliyorum.

Herşey normal. Bu tip renkli, albenili çiçeklerin amacı tozlaşmada yardımcı olacak böcek vb. canlıları çekmek; tozlaşma gerçekleştiğinde, yani döllenme olduğunda işlevini yerine getiren çiçek ölüyor. Afiyet olsun :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025