agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)

kkardes 29-04-2009 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tekin (Mesaj 410131)
Bardakların altında delik yoksa delik aç şimdilik başka bişe yapma arada su ver. Üç yaprak oluca bardakdan çıkar esas yerine dik. Sonra besin ilavesine **** hayvan gübreli toprağa dik. 3-4 günde bir sula. Okdar.

Tamam.. dediklerini yapıcam. tesekkur ederim..

fiancee 30-04-2009 12:49

Organik domates yerine geçmeli mi?

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,resmini gorduğunuz Organik domates fidesi,sizce yerine geçirmem için uygun boya gelmiş mi?Bir de hala evin içinde tutuyorum,dışarı çıkarsam bir problem yaratabilir mi?:rolleyes:Bir de ne kadarlık bir saksıya ekmeliyim?

mandalina 30-04-2009 14:22

Bunlarda benim fideler

2 Eklenti(ler)
Bunlar benim tohumdan yetiştirdiğim domates fidelerim.Saksılara ekme zamanı gelmişmi sizce.Bana yardımcı olurmusunuz.Birde ben bu domatesler için sebze çoşturan adında sıvı gübre kullanıyorum.Herhangi bir zararı veya faydası varmıdır.

kkardes 30-04-2009 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalina (Mesaj 410881)
Bunlar benim tohumdan yetiştirdiğim domates fidelerim.Saksılara ekme zamanı gelmişmi sizce.Bana yardımcı olurmusunuz.Birde ben bu domatesler için sebze çoşturan adında sıvı gübre kullanıyorum.Herhangi bir zararı veya faydası varmıdır.

Mandalina, valla helal olsun.Kıskandım valla fidelerini::) Ben beceremedim.Umarım domateslerinide saglıklı gonlerde yersin tuzlu tuzlu.
Sen bilgi istemissin ama o bilgi malesef bende yok.:)

omeriyidogan 30-04-2009 15:00

Kadir bey ben perlit fabrikasından (3. organize böl.) perlit aldım. Bahçe toprağı, perlit, torf (metrodan aldım) ve elenmiş koyun gübresini karıştırıp fidelerimi diktim. Perliti ilk kez deniyorum. Bir iki deneme yaptım. Havalandırma ve su tutma konusunda baya başarılı olacağını düşünüyorum. Ayrıca daha önce sizin dediğiniz gibi organik tarım için sakıncalı bir ürün değilmiş. Toprağa herhangi bir salınım yapmıyor. Bilginize.

gülgül 30-04-2009 16:06

kadiray27 30-04-2009 17:17

Birde ben alabilsem :D

Bende fabrikayı aradım malesef şehrideki şubeyi kapatmışlar. Bunun yanında ben perlit kullanırsam torf düşünmedem torf kullanırsamda perlit. Perlit kullanım oranınında az olması gerekmiş sanırım öyle demişler bilginize.

merkezvv 30-04-2009 19:07

Domates fiidelerinin yapraklarında kararma

2 Eklenti(ler)
Ziraatten aldığım tohumları torf ve kum karışımının içine ektim her şey güzel gidiyorudu çimlendiler benim haberim olmadan fideler dişarıya alınmış (dışarıda kaldıkları sure zarfında da gece sıcaklıkğı meteorolojiye gore 4 dereceye kadar duşmuş) yapraklarda kararmalar var. fideler kendilerini toparlaya bilirler mi yoksa bunları atıp yeniden mi çimlendirmem gerekir.

Harun Parlak 30-04-2009 19:14

Sıcak güneşli bir ortama koyun. Toplayabilir ler belki kendilerini. Ama siz her ihtimale karşı tekrar ekin onlara yetişecektir. sıcaklık artdığı için.
Birde fideleriniz iki yaprak olunca fosforlu sıvı gübre takviyesi yapın. Bitkiler için ilk aşamada fosfor çok önemlidir. Sona kalırsa pek fazla faydası olmaz.
Yaprak arkalarının morlaşmasının bir sebebi de fofor eksikliğinden kaynaklanıyor.

Birol Ketenci 04-05-2009 23:05

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim fidelerden bir grup.
Eklenti 76312

meraklı 05-05-2009 15:45

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim. Şubat ayında pazardan aldığım kiraz domates tohumlarını ekmiştim. Büyükbaş hayvan gübresi haricinde hiç bir besin kullanmak istemiyorum açıkçası, ne kadar domates verecekler bakalım. Tohumları pazardan alınma domatesten ama o zaman elimde tohum olmadığından zorunlu olarak ekmiştim. İki fide olarak bunlar bu anlamda deneme olacak.

Lonicera 05-05-2009 18:40

Sırık cherry veya sırık normal domateste koltuk budaması ile ilgili güzel bir video. Burada

açık-pozisyon 06-05-2009 10:24

Çok güzel bir video, adam tesisi kurmuş resmen :)

ugurtelefon 06-05-2009 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 414446)
Sırık cherry veya sırık normal domateste koltuk budaması ile ilgili güzel bir video. Burada

çok güzel bir paylaşım,teşekkürler.

kamerkatre 06-05-2009 13:22

chery domates fidesini nereden bulabilirim 2 tane dahi olsa razıyım.

ugurtelefon 06-05-2009 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamerkatre (Mesaj 415069)
chery domates fidesini nereden bulabilirim 2 tane dahi olsa razıyım.

forum içinde buraya bakın isterseniz
http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=128

mandalina 07-05-2009 10:57

:( Arkadaşlar epey bi büyüyen domates fidelerimi saksılara diktim ve balkonda güneş alan bir yere koydum.Dün akşam gördüğüm manzara beni şok etti.Ektiğim 6 fidemin 4 tanesini kuşlar katletmişler.Ben nasıl önlem alabilirim bu durum karşısında lütfen yardımcı olun bana....:(

ugurtelefon 07-05-2009 11:31

daha önce forumda okumuştum,birçok yazılar yazılmış.
En etkilisi sanırım balıkçı ağıyla yapılan perdeleme.

Harun Parlak 07-05-2009 11:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalina (Mesaj 415825)
:( Arkadaşlar epey bi büyüyen domates fidelerimi saksılara diktim ve balkonda güneş alan bir yere koydum.Dün akşam gördüğüm manzara beni şok etti.Ektiğim 6 fidemin 4 tanesini kuşlar katletmişler.Ben nasıl önlem alabilirim bu durum karşısında lütfen yardımcı olun bana....:(

En kolay bulabileceğiniz. Nalburlarda İnşaatlarda kullanılan sıva altı fileleri vardır. Değişik kaltie ve fiyatlarda. Onlardan alıp balkonun açık yerlerine gerin.

atropa2005 07-05-2009 12:01

çeri domatesi

Çeri domateslerimde meyve gözükmeye başladı.Sulama miktarında bir değişiklik yapılması gerekir mi? Bazıları çiçek halinde bazılarında domates gözüküyor.Normalde hergün suluyordum.

lerdemir 07-05-2009 12:47

Ben henüz balkona çıkartmadım benim fidelerimi.

Etrafta kargalar kol geziyor; kargalarla benzer bir problemi ben de yaşabilirim demek ki...

Alıntı:

perilimerili 07-05-2009 15:06

Hep boya gitmesi nedendir acaba? Geçen sene öyle bir durumla karşılaşmıştım, hoş toprağı çok kötüydü zavallının ama aşka bir nedeni daha varsa bilmek isterim.

Birde benim şu an bir hafta önce küçük bir bardağa alınmış fidem var. Hala uygun bir saksı bulamadığım için bardakta tutuyorum. Acaba normal büyüklükte bir kovaya alsam büyüyüp serpilince değiştirmek gerekirse değiştirsem? Şu an boyu çok kısa koca saksıda güneş almaz diye düşünüyorum...

kadiray27 07-05-2009 15:22

Sayın Periiimerili

Birinci sebep sırık cinsi olabilir. İkinci sebep fazla sulama olabilir. Şaşırma işlemini her 2 dediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Benimkilerin boyu bir karış oldu asıl yerine direk alacağım ama hava muhalefetinin kurbanıyım :D

lerdemir 07-05-2009 15:33

Sn kadiray27,

Minik fideyi doğrudan yeni yerine alırken, -benim de buradan okuyarak öğrendiğim üzere kök ve gövde yapısını güçlendirmek için- boğazlama yapabilecek şekilde hareket etmeye özen gösstermeyi unutmayınız.

prensess 08-05-2009 18:45

1 Eklenti(ler)
daha önce çiçek açmışken yolladığım balkondaki sırık domatesim :) gerçi boyu hala çok küçük ama üç tane yeşil erik kadar domatesi var. her gün onlara hayran hayran bakıyor büyümelerini seyrediyorum ;)

kadiray27 09-05-2009 08:14

Allah razı olsun Sayın Lerdemir buna dikkatimi çekmeniz iyi oldu.

maviyeşil 09-05-2009 08:55

1 Eklenti(ler)
Aynı benim kızlarım bunlar Prensess :) Maşallah! Benimkiler cherry.
Eklenti 77308

ugurtelefon 09-05-2009 10:09

Maviyeşil
domates için çok fazla farketmez ama toprak çok iyi değilmiş,çatlamış.Bunun susuzlukla alakası yok,toprağın yapısından kaynaklanıyor.Gelecel sezon,çatlama yapmaması için daha iyi bir karışım kullansan daha iyi olur.
Klasik tarla toprağı gibi duruyor.

maviyeşil 09-05-2009 18:54

Teşekkürler uyarınız için. Bahçemde toprakla ilgili biraz sorunum var ama şimdilik birşey yapamıyorum. Önümüzdeki sezon umarım. Sebzelerimi diktiğim bölümdeki toprak daha iyi, saksı için yanlış yerden toprak almışım.

Savaş 13-05-2009 02:13

Alıntı:

Kardeş, ben bu durum için önlemi, kuşları ürkütecek ve kaçırtacak biçimde, saksıların etrafına naylon poşetler koymakla aldım. Saksı büyükse, toprağa bir çubuk sapla, çubuğun ucuna da poşeti bağla; kuşlar tırsıyor... Zaten fidelerin belli bir boyuta erşince yaklaşmazlar artık..

kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025