![]() |
Domateslerim gereğinden fazla uzamışlardı. Forumdan öğrendiğim bilgiler üzerine bol güneş göstermem ve azıcık azıcık sulamam gerektiğini öğrendim yaklaşık 4 gündür çok az su veriyorum ve neredeyse gün boyu güneş gösteriyorum boyları daha fazla uzamadı ama hiç de kalınlaşmıyorlar bu normal midir? Yoksa bunları atıp yenileriyle mi devam edeyim?
|
Yaprak sayısı arttıkça gövdesi kalınlaşır sevgili Domatesçi...
|
Teşekkürler.
|
bahce icin hangi cins domatesi tercih edelim...balkon icin red robin cherry ektim ama bahce yüzlerce cesit domates var,kafam karisti?
|
selam
bahceler için bence en doğru seçim yıldız domates yani üstten baktığınızda dilimlerin yapılacağı yerler bellidir,iz şeklindedir. kabukları çok incedir,aroması ve kokusu çok güzeldir. Bizim eski domatesimizdir. Orijinal doğal bize ait tohumlarından bende var,tohumundan tohum alıyorum,tamamen doğal.size yollarım ziraatte kullanılan domates ise sert kabukludur.(yola ve nakliyeye ve kasa ömrünün uzun olması için bu türler geliştirildi.ama ben asla önermiyorum selamlar |
(yazdığım mesajı siz okuyabiliyormusunuz?)
bende okunuyor gözüküyor ama endişem var |
yazdığınız mesaj okunuyor, herhangi bir hata ve uyarı yok
|
okunuyor:)
|
Alıntı:
linki yolluyorum bakip yorumlarsaniz sevinirim http://cgi.ebay.de/FLEISCH-TOMATEN-S...item3366146c84 |
2121 diye bir çeşit var. çok lezzetli ve ince kabukludur. ayrıca uzun hasat periyodu var.
|
2121 galiba TR de olan bir cesit **** en azindan ben burdaki karsiligini bilipte bakamiyorum.ilginiz icin ayica tesekkürler..
|
ben patlican ve domates tohumlarinida bugün aspirinli suya koydum,biber tohumlarinda bunu uyguluyorlar,umarim digerlerinde problem cikmaz...
|
Aspirin evde var ama son kullanma tarihi geçmiş. Bişey olur mu?
|
olmaz heralde:) sn.Aydin...
|
Yani kullanabilir miyim?
|
yani emin olmamakla beraber birsey olacagini düsünmüyorum:)
|
Teşekkür ederim sevgili arimayam :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bende ilk domates denememi yaptim bakalim hayirlisi...Tohum,toprak ve minik saksisiyla(5.cm) beraber aldim 4 gundur bu sekilde duruyordu pencere onunde kalorifer yaninda.Bugun baktigimda hala gorunurde birsey yok.Bu hazir toprak saman gibi cok kuru.
|
öznurcum maşallah inşallah çıkar domateslerin :)
|
Sagol Zeynepcim:)
Hayirlisi insallah hevesim kursagimda kalmasin..Yavas yavas elime yuzume bulastircak gibiyim.Nasil koy kiziyim ben:)) Bu arada nenemi tanidinmi:)) |
Toprağın saman gibi kuru olmaması gerekir.
Sn.Zeki Yağlı'nın verdiği bilgiye göre: 2toprağı elinize aldığınızda nemli olacak ama sıkınca da su çıkmayacak sadece nemli olacak. Toprak çok kuru olursa sulayınca su toprağın üzerinde durur ve bir süre sonra bir çatlaktan aşşağı hiçbir yeri ıslatmadan iner." Üstlerini çok örtmüşsünüzdür belki sadece tohumun boyu kadar örtülmelivdiye biliyorum. Saygılarımla |
viyollere ektigim domates fidelerimin yaninda mantar olustu ,sebebi ne olabilir,zararlimidir hepsini tek tek koparmalimiyim yoksa asil yerlerine yerlestirdigimde temizlesem nasil olur?.
|
Alıntı:
Ben tohumu ebay den siparis verdim. |
selam arkadaslar 10 adet tohum 3 tl vay be yani 100 adet 300tl çok pahalı deilmi kardeş.birde organik olmayan domates tohumu varmı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
selam arkadaslar.ewet yanlış yazmışım bin adet 300tl çok deilmi birde arkadas demişki organik domates tohumuyani tohumun organik olanımı var.biz tarımın içindeyiz böyle birşey yeni duydum tabi arkadas burda organik domates tohumundan haarlıum domastes tohumunu kastetmiş onun için çok deilmi dedim.yılda 5 bin kök domates dikiyorum tohumda alıyoruz fidede .tohum fiyatları:oturak haarlıum binlik paketi 4-5 tl .oturak hibrit yine binlik pakati 30 ile 50 arası tavsiye adebileceğim cinste bursa tohumculuğun tokat f1 veya porsuk f1dir.sırık cinsler kumato haricinde sanırım hepsi hibrit bunları binlik tohumlarıda cinsine göre75 il 600 tl arasında değişmektedir.yalova araştırmanın tohumlarını fiyat olarakta kalite olarakta tavsiye edebilirim.alsancak tohumunun içine başka çeşitler kattılar meyvesi iç damarı yapıyor .target empa veya diamond sırık domateste iyidir.targetin imalatçısı karacabayde agromar,alsancağın antalyada yüksel tohum ,diamond sanırım israil tohumudur
|
Herkese iyi geceler arkadaşlar,
Ben bugün yirmi adet plastik pardak, 2,5 lt'lik hazır toprak ve iki paket domates tohumu aldım. Yarın sabah her bir bardağa bir tane olmak üzere ekmeyi düşünüyorum. Bir soru soracaktım sizlere, acaba en geç ne kadar sürede çimlenir? |
merhaba,
plastik bardaklar beyaz mı şeffaf mı. Eğer beyaz ise dikme işleminizi ertelemenizi öneririm.Şefaf olandan alın ve 20 değil 40 adet şeffaf bardak alın.Neden mi ? Tohumları ektiğiniz (bu arada kutlarım sizi çoğu dikmek der,tohum ekilir,fide dikilir.Siz ekmek demişsiniz.) plastik bardakların üstüne bir tane de boş bardak alın ve ters olarak üstüne kapatın.Bu üste kapatılan bardak tohum ekilmiş ortamınıza sera etkisi yapacaktır.Bunu bardaktaki buharlaşma ve oluşan damlacıklardan siz de gözlemleyeceksiniz.Bu işlem hem sıcaklığı sağlayacak,hem su tutma kapasitesi az olan bir bardak toprağın çok çabuk nemini kaybetmesini engelleyecektir.Isı size gerekli , çünkü sorduğunuz soru da bununla ilintili.Uygun sıcaklığı sağlarsanız çimlenme daha erken olacaktır.Yani bu sorunun moda mod bir kesin cümle cevabı yoktur.Bu kullandığınız toprağa,karışımına,nem tutabilme yeteneğine,kullandığınız tohumun cimlenme kapasitesine bağlıdır.Toprağınız çok ağır olmamalı.İlk başta hazır torflardan yararlanabilirsiniz.Bu sizin işinizi kolaylaştırır ve çimlenmeyen tohumlarda umutsuzluğa kapılıp hevesinizin kırılmasını önler.Bu arada çok uzun oldu sanırım.Şunu da unutmadan ekleyeyim.Üste koyduğunuz bardağı sürekli kapalı tutmayın.İçinde oluşan suyu yeniden alttaki kaba dökün.Şunu biliniz ki tohumunuz bir bebekten daha narindir.Onu yeşerene kadar şefkatle korumalısınız.Üstte kullandığınız bardak boyu çimlenen fidenizi bir süre boyu yettiği kadarıyla korumaya yetecektir. Çimlenme süresini sorduğunuz sorunuza cevap uzun oldu ama bunları yapın ve bu sorunun cevabını siz yaparak gözleyin.Üretmek güzeldir...Sevgiyle kalın |
Üzerine bir bardak daha eklemeye gerek yok. Streç poşetle üzerini kapatın yeter. Tohumlarınız taze ise en geç 1 haftada çimlenir.
Şeffaf olması aklıma takıldı. Bu kez de köklerin ışık alması sonucu bardağımız yosunlanmaz mı? |
Tabii ki ilk aşamada dediğin gibi streç de olur ancak bardak kullanımında fide bir bardak boyu kadar koruma altında oluyor.
Bu benim denemelerim sonucunda elde ettiğim gözlem.Mutlak doğru yoktur.Sanırım sitenin amaçlarından başlıcası da deneme yanılma ve edinilen edinimlerin burada paylaşılmasıdır. Uygulayıcı istediği yöntemi uygular.Tercih onundur.Değişik uygulamalar daha farklı araştırma yapma güdüsünü ve gereksinimini doğurur.Ar-ge nin temelinde bu mantık vardır. Hobi olan bu uygulamaların en önemlisi sonuca ulaşabilmek için sevginize duygunuzu katıp aklınıza danışmaktır. Sevgiyle kalın |
Merhaba
Bende bu gun uc ayri domates tohumu ektim. Ama tohumlar bana karisik pakette geldigi icin hangisi hangisidir bilemedim. Iki koy domatesi birde pembe domates var. Acaba ektigim tohumlari yanyana koysam vede yanyana diksem bi zarari olurmu ? Farkli cins olduklari icin ayri ayri mi olmalari gerekir ? Sanirim biraz karisik oldu ama cok acemiyim bu konularda. Birde ayni yerde salatalik biber olmasinin bi zarari olur mu ? cevap icin simdiden tesekkurler |
Sayın sebnem&mircan domateslerinizin yanyana olmasında bir sakınca yok. Ama saksılar çok büyük değilse her saksıya bir tane ekmeniz daha iyi olur.
Salatalık ve biberlerinizin aynı yerde durmasından domateslerle birlikte duracağını kastediyorsanız, bunun da bir sakıncası olmaz. Ama bir kaç değişik cins biber bir arada duracaksa birbirleriyle tozlaşıp cins özelliklerini bozabilirler. Salatalık için böyle bir şey duymamakla birlikte, konuyu daha iyi bilen arkadaşlar daha kesin bir bilgi verecektir. |
Anladigim kadariyla domates, salatalik ve biber yanyana dikilmesinde bi sakinca yok, ama ayri cins biberler yanyana olmaz. peki bu ayri cins biber dikme mesafesi ne kadar olmalidir ?
Ikincisi butun bu farkli tohumlari biri olmassa biri olur mantigiyla sonradan topraga gomulen bardaklara iki tohum ektim. Bardaklarida kapakli jiffy kabina dizdim ve ustlerinide naylonla kapladim. 22- 24 derece sicakliktaki bir odaya cam kenarina koydum. Eyer hepsi ayni yerde cimlenmezse fazla gec olmadan ayirayim onlari. Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkur ederim sayin mabman |
Sırık domatesler derin kap ister, bodur kiraz domatesleri küçük saksılarda yetiştirebilirsiniz
|
Alıntı:
tekrar teşekkür ederek mesajımı sonlandırıyorum. :D bu arada merak ettim siz de domates yetiştiriyorsunuz anladığım kadarıyla? |
Alıntı:
Tohumlarımın bir kısmını eski tohumun yöntemiyle bir kısmını da sizin yönteminizle ekeceğim. Bu arada bardaklarım şeffaf :) |
çok güzel bilgiler bunlar teşekkürler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025