![]() |
Merhaba Erkan Bey,
Bu sene geçen sene kullandığınız toprağı mı kullanıyorsunuz yoksa yenilediniz mi ? |
Sn Erkan1974
Diğer fidelerinize kalsiyum takviyesi yapın. Sanırım sorun hallolur. |
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 1 ay önce domates yerken birden domates çekirdeklerinden fide elde etmek aklıma geldi.Ve küçük domates (sanırım cherry)çekirdeklerini bir kaba koyup 1 saat güneşte kuruttuktan sonra minik bir deterjan kabına ektim.aslında yalnızca deneme amacı ile yapmıştım küçük fideler çıkınca önce yabani ot sandım bunları ama yinede bakmaya devam ettim:Dyapraklar geliştikçe domates olduğunu anladım.bilenler varsa domates olduğunu onaylarsa sevirim:) çünkü aynı kaba limon ve biber çekirdeği de ekmiştim:D
|
Sevgili neşecik, tam üç adet domates fideniz bulunmakta. Hayırlı olsun. :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Geçen Sene çok güzel olan bahçem bu sene neşesiz. |
Domateslerimde olan her ne bilmem. Salatalıklarımda yapraklarını aşağıya çevirdi. inceldiler ve soldular. 5 kök söktüm. Bi 5 tanesi daha gidecek gibi.
cins ayrımı yok f1 de aynı, çengelköyde. ne olduysa bahçeme canlılık yok. Neşeli bahçenin yaprakları başka yeşil oluyor. Geçen yıl ilk senesiydi bahçenin işten eve başka bir heyecanla gelir sulardım bahçemi. Bu sene öyle değil. 8 aydır ciddi olarak krizden etkilenmiş biriyim. Sanki bitkiler bunu biliyor. Ev sahibi neşesiz olunca bitkilerde neşesiz oluyor. 13 yıllık kılıcım vardı. Dallarının sayısını inanın sayamazdınız uzunluğu ise 1 metreyi geçmişti. O 1 metreyi geçince ev sahibi olmuştum. İşsiz kaldığım gün solmaya başladı 3 günde bir bir yaprak soldu. 3 ay önce ise son yaprağını çöpe attım. Diyeceğim şu ki bitkiler sahiplerinin ruhuna göre büyüyor. Ben bitkilerimin karşısında tohumdan başlarını kaldırdılar kaldıralı bir kere gülmedim. Onlar bana gülermi ? |
Gerçekten çocuk gibi bitkilerde, azıcık ilgiyi azalt küsüyorlar. Tecrübeyle sabit yani :) Domates fidelerimi danaburnu didiklediği halde ayakta kalmaya çalışıyorlar.
|
Alıntı:
|
Kalsiyumu nerden bulabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Direkt ziraat ürünleri satan yerden alınabiliniyormu . yoksa ahır gübresi eritmem fayda sağlarmı. |
Erkan Bey, kalsiyum için yağsız sütü su ile karıştırarak verebilirsiniz diye biliyorum, yanlışım varsa bilgisi olan arkadaşlar düzeltirler. Ben bu sene domateslere 2 kere bu uygulamayı yaptım, en azından bir zararını görmedim.
|
Nasıl yakışıklı bir domates :)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Dudi'nin yolladığı domates tohumların dan çimlendirdiğim fidelerim.
(Tekrar teşekkür ederim Dudi:)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
organikmi organik
2 Eklenti(ler)
Benimkiler fida yetiştirmek için kullandığım torbalarda kendiliğinden çıktılar.Bende kopartmaya kıyamadım.Şimdi çiçekteler.Yakında domateslerinide görürüz inşallah.
|
Alıntı:
İnşallah Dudi:) Senin domatesle benimki aynı tohumdan mı acaba? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
buda benim domatezim yapraklarında azda olsa sararma var güvercin gübresi ile besliyorum bakalım nasıl olacak
Eklenti 86452 Eklenti 86453 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahçemde;
Domates, Salatalık, Biber (Sivri, acı, Dolmalık ) , Patlıcan var. Bunlara Ziraat Gübresi ve Toprak altına uygulayabileceğim ilaç olarak ne önerebilirsiniz. Agaclar.net in yayınlanmış olan bir dergisinde domates hastalıkları vardı. Domatesimdeki hastalığın adı çökertme . tabi yanılmıyorsam. Salatalıktaki hastalığı bilmiyorum. Teşekkürler. |
Merhabalar,
İki adet pembe domates fidem var ama oturak mı sırık mı bilemiyorum. İlk çiçeklerinden hemen sonra hem çiçeğinin hem de tüm yapraklarının gövdesi ile birleştiği yerden koltuk vermeye başladı. Agaclar.net'te okuduklarımdan anladığım kadarıyla sırık cinsinde koltuk sadece çiçeğin altındaki yapraktan çıkıyor. Sorum şu ki; Acaba benim pembeler sırık mı yoksa oturak mı? |
Sayın Sarp99, bildiğim kadarıyla pembe domates sırık cinstir.
Kolay gelsin... |
merhaba bende yeni domates yetiştiricilerindenim sayın ashtead size teşk.ederim.
|
Domateslerim çıktı ama çok ufaklar hiç büyümüyürlar bana yardım edebilecek biri var mı?
|
Sadece torfta ise büyümezler.
|
sadece torf da değiller bahçe toprağı gübrede var ama büyümüyorlar
|
o zaman fotoğraf? Belki bir şey anlayabiliriz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025