![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Değerli Bitkisever Bitki tohumlarının ve fidelerin paylaşılacağı bu yeni grubumuzu canlandırmak için aşağıdaki adresten üyeliğinizi bekliyoruz. En iyi dileklerimle. Dr. S. Ferda MUTLU http://tech.groups.yahoo.com/group/TohumBankasi/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
İşte ilk RR domatlarım
Alıntı:
Demişim dün...Çünkü sabah iyice baktım hiç meyve yoktu. Akşam eve gidip tekrar baktım ki...Bu nasıl bir hız ![]() Başlarına Gümüş'ü nöbetçi diktim. Kuşlar biraz zor yaklaşır ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cumartesi toplantısında arkadaşlara latin tohumlarında dağıttım. Hatta sizi sordum Turuncu His'e. İşiniz çıkmış duyduğuma göre. Tohumlar arkadaşlardan size mi ulaştı yoksa sitem mi ediyorsunuz tam anlayamadım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Merhabalar, Red robin Tohumlarımı mart ayında çimledim. çimlenmeleri cok uzun zaman aldı 5- 6-tohum attım bardak başına yanlızca 2 tanesi çimlendi bu çıkan ikisi uzunca bir zaman yaklaşık mart ayından 7 mayıs'a kadar bardakta durdu .sonra bu iki fideyi geniş çaplı bir çicek saksısına aldım gübre olarak koyun gübresi karışımlı torf toprak kullandım. ve şu an 18 cm boyundalar ve büyümeye başladılar yakında çiceklerini göreceğim inşallah ama takıldığım nokta 50-55 gün meyve verme süresi nasıl belirleniyor. Tohumdan itibarense ben 4 ay bitirdim çiceğe ancak geldim . Saksıya gecinceye kadar oda sıcaklıgı ve camı acarak havalandırdım. su anda balkonda ve sabah güneşi gören yerdeler. bu kadar gec kalmaları normal mi ben nerede hata yapıyorum? Ayrıca 2 günde bir yaklasık 1 litre su döküyorum saksıya.. beni bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim.. Ürün aldığımda fotoğraf ekleyeceğim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2008
|
Alıntı:
Açıkçası bende aynı durumu yaşıyorum. tohumları ocakta ektim. Şimdi daha yeni çiçeklendiler. Taban malzemesi olarak torf+toprak+koyun gübresi kullanıyorum günde ortalama 4 saat güneş altında kalıyorlar ve günde bir kez suluyorum. Acaba domatesler biraz geçmi büyüyor yoksa bende bir sorunmu var.. Birde bazı üyeler 55 gün domatesi olduğunu yazmışlar. Bu 55 gün nedir? Tohumu ektikten sonra ürün alma süresimidir? Şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
Red robin
Arkadaşlar 8 gün önce çimlenen ve 4 gün önce şaşırttığım red robin fidanı şaşırttığım günden beri hemen hemen hiç büyümedi. Bu ilk yetiştirme denemem fakat 7-8günde daha fazla büyük olmasını bekliyordum Toprak olarak koçtaştan aldığım humus katkılı Anadolu torf kullandım. İlave gübre-besin vermem gerekiyor mu? Yardımlarınızı bekliyorum Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
arkadaşlar, 2 sene önce balkonda sarmaşık cherry domates yetiştirmiştim. balkon en süt katta olduğu için kuş gübresi toplayıp toprakla karıştırdım. aman allahım, inanılmaz domateslerim oldu. işin püf noktası çok fazla gübre koymamak. yoksa yakıyor. her sabah oluşuma bir tabak domates topluyordum. işin en güzel tarafı muhteşem tat ve kokuları oluyor. o da iştahla yiyordu. hayat bu be. ama hiç içeride domates yetiştirmedim. sanırım ilginç olacak. forumda okuduğum yurtdışı sitelerden tohum sipariş edeceğim. umarım olurlar da sizlerle deneyimlerimi paylaşırım.saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2008
|
selamlar
Herkese iyi çalışmalar dilerim.. Benim sizlere ufak bir sorum olacaktı.Herhangi bi sebze **** meyva tohumunu katı kültür ortamında tohumlandırdıktan sonra toprağa alsak toprakta yaşama umudu varmıdır? Şimdiden ilginize teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
Üstadlar çalışmaya başlar da çıraklar durur mu? Geçen sene balkonda pembe domates yetiştirmeye çalışıp, sonunda da 2 metrelik devasa bir bitkiden sadece bir adet cherry pembe alabilmiştim. ![]() Bu sene bu işte ben de varım demeden önce, sanırım milyar sayfa ağaçlar.net, PDA okudum, sonra da "Bakalım çok okuyan mı, çok yetiştiren mi doyar?" diyerekten Mart ayının 20. günü gibi tohumcuklarımı 24 saat nemli kağıt havluda beklettikten sonra torf ve toprak karışımı ile kavuşturdum. İlk fotoğraf Mart ayının 30. günü, fideciklerim henüz 10 günlükken, sonrakiler ise 14 Nisan günü çekildi. Tüm fideciklerim bu kadar da değil daha bir RR 005 adlı resimdeki kadar fidecik var. RR 002 ve RR 004 isimli resimlerde önde görülen pigmeler RR arkasındakiler Washington. Bu sene RR'cıklarımın yanında daha pek çok milletten arkadaşları da var. Read Pear, Yellow pear, Oxheart Pink, Sweetie, Washington, Patio Hybrid, Beefsteak, Cuor di Bue, Purple Calabash, Gold Nugget, Siberian, Pink Accordion, Purple Russia ve tabii ki PEMBE'cikler RR'lara yoldaş olacaklar. Doğal olarak balkonum 250 metre kare olmadığı için 23 Nisan itibarı ile sırık cinsi tüm domatlar çok daha sıcak bir iklime transfer edilecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
muhteşem
gerçekten çok güzel olmuşlar. hele ben yapamayınca, yapanlara helal olsun diyorum. ya yanlış birşey mi yapıyorum aceba. tohumları ekiyorum, çıkıyorlar, ilk yapraklarından sonra ikinci yaprakları da çıkıyor, ancak sonra sararıp çürümeye, ardından da ölmeye başlıyorlar. aceba şaşırtma denen şeyi mi yapamıyorum. torf ile toprak karıştırmıştım ama aceba şaşırtıp toprağı daha fazla mı vermeliyim. of ki of, çok moralim bozuldu. allahtan üretebilenler var da bakıp bakıp keyif alıyorum. aman nazar değmesin kimseye, afiyetle yeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Red Robin
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Oturak
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Alıntı:
Ama sanki çok mu sıkı dikilmiş. Çok bir bilgim yok ama sanki seyrek ekilmesi gerekiyordu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Merhaba , R.R. başlığını baştan sona okudum. Benimde 4 adet R.R. var onları 2.5 luk yoğurt kaplarına ekmiştim. Hatta gübre olarak ev yapımı kompos kullanmıştım şuan hepsi çiçekli hatta üzerinde ufak ufak domateslerde oldu herşey gayet güzel gidiyor. Forumda okuduğum kadarıyla 2.5 luk kapların sebze veriminde ufak olacağı söylenmiş. 10. lt lik kaplar önerilmiş. Benim şöyle bir sorum olarak bir r.r. den acaba ne kadar ürün alsak verimli olur. Bahaneylede tüm annelerin annelerin günü bir gün gecikmeylede olsa kutlu olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Koltuk Alma
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
merhaba sayın emreilhan, domateslerim zaten balkonda duruyor ve tüm öğleden sonra güneş alıyor balkon kapalı ama nerede ise tam gün açık bırakıyorum,gece yatarken kapatıyorum, fideleri dikerken koçtaş'dan aldığım organik toprağı kullandım, yani elimden geldiğince araştırdım okudum ve uygulamaya çalıştım ama neden bu kadar kırılgan anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |