![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Sayın malbman red robin ile tiny tim arasında lezzet farkı var mı.Sanırım kışın red robin üretmek daha mantıklı gibi görünüyor.Tiny tim daha fazla mı ürün veriyor?Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın loveflower, tiny timin tadını hiç yemediğim için bilmiyorum. Red Robin az ışıkla yetindiği için kışın en kolay yetiştirilebilecek domates çeşidi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın malbman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
sayin malbman bu bodur türü olan domates fideleri kac cm arayla dikebilirz,ben cok fazla ekmisim tohumlari,kimini arkadaslara verdim,digerlerinide atmaya kiyamadigim icin 60cmlik uzun saksilara 5er tane diktim.....ne dersiniz... Düzenleyen arimayam : 08-04-2011 saat 22:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın arimayam 60 cm.lik saksıda beş tane fide fazla. Bana sorarsanız en fazla iki tane bırakın derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Herkese selam,benimde eylül ayında ektiğim RR ler ürün vermeye başladı.3 kök büyük saksıya ekmiştim ,1 tane yedek ektiğim RR yide atmaya kıyamadığımda 12 cm çapında ve 9 cm yüksekliğinde bir saksıya ekmiştim ,bu dar ortamdaki RR nin domatesleri daha iri oldu.Hatta keşke hepsini ufak saksıya dikseydim bile dedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Benim RR ler ![]() ![]() Bu da atmaya kıyamayıp ufak saksıya diktiğim RR. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
sevgili TUĞCU RR ler harika gözüküyor maşallah,çok sağlıklı ve bol ürünlü ne güzel,sanırım tohum da önemli bakımla birlikte böyle güzl olmaları için,tohumu nereden almıştınız? Düzenleyen loveflower : 09-04-2011 saat 12:27 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Sayın loveflower teşekkürederim,tohumlarını tohumlar.net ten almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın TUĞCU |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Bilgiler için teşekkürler. Biz amatörler için çok iyi bir çeşit belli ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Red Robin'leriniz muhtesem gorunuyor sayin Tugcu. Bir nazar boncugunu hak edecek boya gelmisler. 7 nisan itibariyle Red Robin macerasina bende baslamis bulunuyorum. Iki gun oldu hala bir kipirti yok tohumlardan. Eylul de ektiginizi yazmissiniz, 7 ay sonrami ilk meyvesini yediniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Sayın loveflower ve sebnem&mircan çok teşekkürederim.Süre konusuna gelince evet yaklaşık 6,5-7 ay sürdü bu seviyelere gelmeleri.Her ne kadar az ışık isteyen bir cins olsada güneşe bağımlılar ve güneşte daha hızlı gelişim gösteriyorlar.Kışın Bursa'da havalar uzun süre kapalı olunca gelişmeleri uzun sürdü. Sayın sebnem&mircan sizin 7 nisan itibari ile ektiğiniz tohumlar 1 hafta 10 gün içinde kendini gösterirler.Ayrıca sizin RR leriniz havaların yaz olması sebebiyle çok daha çabuk yetişecektir.2-3 ay sonra benim RR leri yakalarsınız.Tadına gelince ,tek kelimeyle mükemmeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
Geçen haftaki hasat ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Tugcu konu mankenine vede R.R lere kirkbir kere masallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Havalar ısınınca ve güneş yüzünü gösterince sizin RR ler coşacaktır. Çimlenme zamanını sormuşssunuz benim evde ektiğim 5 RR den ilki 7 günde,ikincisi 9 günde,üçüncüsü 10 günde ,diğer ikiside 12 ve 13. günde çimlendiler.Evdeki sıcaklık o zamanlar 22-24 derece civarındaydı.Sizinde aynı ise 2-3 gün sonra çimlenme başlar diye tahmin ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce red robinlerin etiketlerini bulamadığımı söylemiştim. Red robinin etiketini buldum, etiketsiz olan ise köy domatesiymiş yani bahse konu olan n ler köy domateslerinin. ancak bu domatesler de tohum kabuklarını atamadılar... neden tohum kabukları çıkmaz. üzerine örtülen kat ince geliyor olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Benim R.R lerden hic bir haber yok. Yolu bulamadilar galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Henüz R.R. ler çimlenmediler. Beklemedeyim. Çimlenenler köy domatesi. 19-20 mart tarihlerinde ekilmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Diger ektigim tohumlara bakinca bu R.R ler cok gec cimleniyor. Normal mi bu durum yoksa anormal mi arastirmak lazim. Sizinkilerde yolu bulamamais **** kaybolmus olmasin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kizinizi allah bagislasin sayin Tugcu. Simdilik hic haber yok ben genede yedek uc tane daha ektim bu sabah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Hay maşallah. Dayanamadım söyleyeceğim çok kıskandım doğrusu. Allah bağışlasın kızınız çok şirin, domatesler de bir o kadar güzel görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sayın sebnem&mircan RR lerin durumu nedir.En son 1 tanesi çıktı demiştiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |