![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2010
|
çok acil yardım lutfen!:..
Merhabalar. Özenerek Tohumdan yetiştirdiğim domates fidelerini 4 gun önce bahçeme ektim. Ve Üzerlerinde sinekler olmaya başladı. Bende gidip zirai ilaç satan bir yere gidip sorunumu soledım. O da bana DENTİS adında bi ilaç verdı. Bugun bu ilacı fidelere fısfıs yardımı ile sıktım. Fakat şuanda gelişmiş yapraklarda sorun yok ama yeni boy veren yapraklar uçlarından kırılarak yerçekımıne karşı koyamıyolar. Sebebi nedir. Lutfen biri yardım etsın... Butun emeklerim boşa gidicek yoksa. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bölümü okuyun, sadece anlık çözümü değil çok daha fazlasını öğreneceksiniz. Bu arada hoşgeldiniz, domateslere gerekliyse ilkyardımdan sonra forum kurallarını okur, kendinizi tanıtır ve kullanım kolaylığı için forum kullanımı ile tanışırsanız forumumuzdan çok daha yararlanacağınızı garanti edebilirim. İlk başta hepsini yapmak zor gelebilir ancak buna değdiğini ilk dakikalardan itibaren göreceksiniz. Ek olarak bu tür zehirler yerine çok daha doğal olanları da forumumuzda yer alıyor, bilin bakalım nerede? gece kullanımı öğrendikten sonra kolayca bulacağınızdan kopya vermiyorum diyen forum kişisi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Kavun, Size kontak ve mide etkili ve çık hızlı teşer eden böçek öldürücü (İnsektisit) ilaç vermişler. Dozajını fazla kaçırdıysanız bitkileriniz uçtan kuruma yapabilir. Herhalde sorununuz böceklerle ilgili bir sorundu. Aynı fısfısı ya da başka bir fısfısla temiz su kullanıp fidelerinizi banyo ettirmeniz yarar sağlayabilir. Sayın gece'nin önerilerine uyarsanız sizin için çok faydalı olacaktır. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2010
|
Merhaba; yaklaşık bir ay önce değişik çeşitlerde domates tohumu ektim, bazı domateslerin yapraklarında solmalar var fotoğraflarını yolluyorum. Bunlar güneş yanığımı? Birde bazı fidelerin yapraklarında morluk var yaprak altlarında daha belirgin ektiğim türlerden biri mor domatesti acaba türe mahsus bir özellikmi yoksa besin eksikliğimi var? Mor yaprakların fotoğrafınıda yakında ekliyeceğim. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2010
|
Yanıt için teşekkürler Selahattin Bey bende güneş yanığı olduğunu düşünüyordum, yaprakları mor olan domateslerin fotoğrafınıda gönderiyorum bu türü yetiştiren arkadaşlarında yorumunu bekliyorum sanırım bunlar cherokee domates. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|