agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni451Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-05-2010, 17:48   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-04-2010
çok acil yardım lutfen!:..

Merhabalar. Özenerek Tohumdan yetiştirdiğim domates fidelerini 4 gun önce bahçeme ektim. Ve Üzerlerinde sinekler olmaya başladı. Bende gidip zirai ilaç satan bir yere gidip sorunumu soledım. O da bana DENTİS adında bi ilaç verdı. Bugun bu ilacı fidelere fısfıs yardımı ile sıktım. Fakat şuanda gelişmiş yapraklarda sorun yok ama yeni boy veren yapraklar uçlarından kırılarak yerçekımıne karşı koyamıyolar. Sebebi nedir. Lutfen biri yardım etsın... Butun emeklerim boşa gidicek yoksa.

KaVuN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2010, 18:04   #2
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Galeri: 32
Bu bölümü okuyun, sadece anlık çözümü değil çok daha fazlasını öğreneceksiniz.

Bu arada hoşgeldiniz, domateslere gerekliyse ilkyardımdan sonra forum kurallarını okur, kendinizi tanıtır ve kullanım kolaylığı için forum kullanımı ile tanışırsanız forumumuzdan çok daha yararlanacağınızı garanti edebilirim.

İlk başta hepsini yapmak zor gelebilir ancak buna değdiğini ilk dakikalardan itibaren göreceksiniz.

Ek olarak bu tür zehirler yerine çok daha doğal olanları da forumumuzda yer alıyor, bilin bakalım nerede?

gece
kullanımı öğrendikten sonra kolayca bulacağınızdan kopya vermiyorum diyen forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2010, 23:27   #3
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2008
Galeri: 80
Sayın Kavun,
Size kontak ve mide etkili ve çık hızlı teşer eden böçek öldürücü (İnsektisit) ilaç vermişler. Dozajını fazla kaçırdıysanız bitkileriniz uçtan kuruma yapabilir. Herhalde sorununuz böceklerle ilgili bir sorundu. Aynı fısfısı ya da başka bir fısfısla temiz su kullanıp fidelerinizi banyo ettirmeniz yarar sağlayabilir.

Sayın gece'nin önerilerine uyarsanız sizin için çok faydalı olacaktır.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2010, 10:07   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-05-2010
Merhaba;
yaklaşık bir ay önce değişik çeşitlerde domates tohumu ektim, bazı domateslerin yapraklarında solmalar var fotoğraflarını yolluyorum. Bunlar güneş yanığımı?
Birde bazı fidelerin yapraklarında morluk var yaprak altlarında daha belirgin ektiğim türlerden biri mor domatesti acaba türe mahsus bir özellikmi yoksa besin eksikliğimi var? Mor yaprakların fotoğrafınıda yakında ekliyeceğim.

Eklenen Resimler

hokkabaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2010, 20:02   #5
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hokkabaz Mesajı Göster
Merhaba;
yaklaşık bir ay önce değişik çeşitlerde domates tohumu ektim, bazı domateslerin yapraklarında solmalar var fotoğraflarını yolluyorum. Bunlar güneş yanığımı?
Birde bazı fidelerin yapraklarında morluk var yaprak altlarında daha belirgin ektiğim türlerden biri mor domatesti acaba türe mahsus bir özellikmi yoksa besin eksikliğimi var? Mor yaprakların fotoğrafınıda yakında ekliyeceğim.
Sevgili hokkabaz, fidelerinize gübre veriirken yapraktan vermeyin mümkünse yaprağa gelmeden gübreleyin gübre dokunuyor olabilir, gübre değilse güneş yanıkları konusu üzeridne durunuz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2010, 10:01   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-05-2010
Yanıt için teşekkürler Selahattin Bey bende güneş yanığı olduğunu düşünüyordum, yaprakları mor olan domateslerin fotoğrafınıda gönderiyorum bu türü yetiştiren arkadaşlarında yorumunu bekliyorum sanırım bunlar cherokee domates.

Eklenen Resimler

hokkabaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025