agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni472Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-04-2009, 16:22   #1
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Selahattin bey,
Tüm değerli bilgilerinizi takip ederek, çok şey öğrendim. Ama hala sorum var.
9 nisanda oturak çeşidi olduğunu sandığım bir domates fidesi hediye edildi bana. Boyu kısacık ama üzerinde bolca çiçeği vardı. İlk önce toprak üstü aksam ile kök oranına göre 20 cm derinlikte bir saksıya aldım. Direkt büyük saksıya alsam köke gidecek, meyveyi unutacak diye bir mantık uydurmuşum.
Şimdi büyük bir saksı satın aldım domatesim için ama çiçekler fındıktan küçük meyveye dönmüş. Meyve vermeye durmuşken saksı değiştirmeli miyim?
Tüm bilgileri taradım ama bu aşamadaki yer değişikliği için bir cevap bulamadım kendime.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 10:15   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2009
domates

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TuruncuHis Mesajı Göster
Selahattin bey,
Tüm değerli bilgilerinizi takip ederek, çok şey öğrendim. Ama hala sorum var.
9 nisanda oturak çeşidi olduğunu sandığım bir domates fidesi hediye edildi bana. Boyu kısacık ama üzerinde bolca çiçeği vardı. İlk önce toprak üstü aksam ile kök oranına göre 20 cm derinlikte bir saksıya aldım. Direkt büyük saksıya alsam köke gidecek, meyveyi unutacak diye bir mantık uydurmuşum.
Şimdi büyük bir saksı satın aldım domatesim için ama çiçekler fındıktan küçük meyveye dönmüş. Meyve vermeye durmuşken saksı değiştirmeli miyim?
Tüm bilgileri taradım ama bu aşamadaki yer değişikliği için bir cevap bulamadım kendime.
sayın turuncu his .....yıllardır balkonumda çeşitli sebze ıtırlı mutfak bitkileri yetiştiriyorum .....domateslerin üzerinde meyve varken bile saksı değiştirmek mümkün.....bir konuya daha değinmek istiyorum .....şayet köke gitmemesini istiyorsanız sık aralıklarla sulayın ki çiçek açabilsin sık sulama çiçeklenme ve meyve süreci için çok gerekli.... domates köklerini güçlendirmek isterseniz tam tersi uygulamayı yapın seyrek aralıklarla domatesi sulayın ...hatta domatesin yaprakları biraz susuzluktan pörsüsün yaprak üzeri tüylenme artsın (bitki bu durumda yeterli suyu edinebilmek için kılcal kökler geliştirip derine salar köklerini)..gövdesi cılız az gelişen tüm domateslerimde ben bu uygulamayı yaparım vede çok güzel verim alırım .... tüm arkadaşlarla deneyimlerimi paylaşabilirim ....bu konuda soru sormak isteyenler özel mesaj atabilir...

homeopati Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2019, 23:21   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-06-2019
Merhaba
Balkonum da ki domateslerin boyları çok uzadı fakat çicekler kuruyup dökülüyor .
Bu konuda ne yapabilirim ?

Ardahan75 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
domates

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025