Evet artık yaz bitti sıcaklıklar yavaş yavaş düşüyor. Benim de balkon bahçemin bu sezonluk sonu geldi gibi. Bu sene yaptığım en güzel ve heyecan verici şeydi diyebilirim. İlk kez birşeylerin büyüdüğüne tanık oldum onlar için heyecanlandım, üzüldüm.Sabah kalkar kalkmaz ilk yanlarına koşup durumlarına baktım. Ve artık bana birer ikişer veda ediyorlar. Bugün salatalık ve biberlerimden kuruyanlarını söktüm yerlerine maydanoz ve roka diktim(üstünü de streç filmle kapattım bakalım tutacak mı? Daha önce çok denedim ama maydanoz bir türlü yetiştiremedim. Tohumları değiştirdim, tekrar deniyorum. Domateslerime gelince ...
Bu sene bana en cömert davranan ve hiç nazlanmadan, hiç sızlanmadan az da olsa elinden gelen herşeyi yapıp domates vermeye çalışanlar onlar oldu. İlk denememdi ve birçok yanlışım oldu onlara karşı. Ama şu anda hala dimdik ayaktalar ve erik büyüklüğünde bile olsa hala domates vermeye çabalıyorlar. Biliyorum onların da benden ayrılmaları yaklaştı ve inanın bu benim için hepsinden çok daha zor olacak. Ama onlar bana çok şey öğrettiler.
1. Bir domatesi asla ve asla dört fide ile uzun bir çiçek saksısına dikme!Onlara büyük eziyet edersin.
2. Eğer organik gübre koyarsan etrafına minik sinekler üşüşebilir,hastalık diye sakın panik yapıp zehirli ilaçlarla zavallıları mahvetme!
3. Mutlaka onları sevdiğini bilmelerini sağla(ben konuşmuyordum çünkü komşu balkonlar çok yakın delirdiğimi sanabilirler ama her zaman üstlerine titredim)
4. Birşeyler ters gittiğinde asla Ağaçlar.net'e danışmadan hareket etme,özellikle de Selahattin Bey' e.(Ona sonsuz teşekkür borçluyum.Yıllar sonra dalından taze salatalık,biber,domates,çilek yiyebildiysem,bu onun ve onun doğru yönlendirmeleri sayesindedir)
5.Eğer birşeyde başarılı olamadıysan asla pes etme yeniden yeniden dene.
Bu sene kahvaltılarıma taze domates kokusu eşlik etti ya arkadaşlar, ben artık iflah olmam