Konu: Domates
View Single Post
Eski 09-09-2008, 11:19   #382
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Bu sene domatesler için yeterince organize olamamışım. İlk başlarda çok iyiydi, Sevgili Limon'un dediği gibi domatesleri sıralı diktim, daha sonraki çapalarda arasına karık açtım, çubukları karşılıklı iki domates biraraya gelecek şekilde bağladım ve en sonra bütün sıradaki çubukları üstten tek bir yatay çubukla sabitledim.

Bol ürün aldım, çok az sulama yaptım, hiç hastalıkla karşılaşmadım. Buraya kadar herşey iyiydi ama... Domateslerin dalları tahminimden çok uzun oldu, çubuklar yetmedi, uzayanları üstteki yatay çubuğa sardım, domatesler irileşince çubuklar tartmadı, hepsi birbirine dolandı. Hele minik domatesler felaketti, uzun çubuk kullandım ama boyları 2 m kadar uzayınca fazlalarını bahçenin kenarına yaptığım tel kafesin üzerine uzattım, kafes yükü taşıyamadı bazı yerleri çöktü ve onlar da birbirine dolaştı. Bu karmaşa içinde biberler güneş görmedi, ürün alamadım. Domateslerin bir kısmını ortancaların, bir kısmını da minik elma ağacının dallarından toplamak zorunda kaldım.

Neyse, son bir iki haftadır domatesleri topladıkça ürün olmayan dalları kesiyorum. Hele bugün öyle bir traşladım ki bahçenin şekli ortaya çıktı. Hala üzerlerinde bol yeşil ve kırmızı domates var. Biberlerin de üst dallarından artık ürün alabiliyorum.
Sonuç olarak seneye, alanımı büyütmem, dikeceğim domateslerin boyunu önceden öğrenmem, buna göre sağlam ve uzun çubuklar almam gerekecek.

Bu sabahki hasılat:Name:  domates00001.jpg
Views: 1598
Size:  42.6 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön