agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni263Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-08-2013, 22:29   #4
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Ortam sicakligina bagli olarak tabakanin olusma suresi degisecektir. Bir de, mumkun oldugu kadar sivinin yuzey alanini azaltmanizda fayda var. Genis capli degil de daha ince ve uzun bir kapta denemenizi tavsiye ederim.

Kabin bulundugu ortamin sicakliginin genel olarak 22-27 C araliginda olmasi tavsiye ediliyor. Eger ortam sicakligi, 27 C'ye yakinsa, fermentasyon sureci 2-3 gun icinde tamamlanacaktir. Her durumda, deneyimli tohum ureticileri tohumlarin, sivinin icinde 4 gunden fazla tutulmamasini tavsiye ediyor. Aksi durum, cimlenme oranlarina olumsuz etki edebilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Tarife göre 2-3 gün içerisinde bakteriyel tabaka oluşması gerekiyor. 3 gününü dolduran fermentasyon bardakları içerisinde bakteriyel bir yapı oluştu ama tamamen sizin anlattığınız gibi bir tabaka oluşmadı. Buna rağmen ilk başlarda domates suyu içerisinde yukarı çıkmaya çalışan tohumların (üstteki bakteriyel yapıya yapışmayan) büyük çoğunluğunun aşağıya çökme eğiliminde olduğu gözlenmektedir. Teşekkürler Sn. birnefestoprak.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025