agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni263Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2013, 20:25   #1
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Soru 1: Yukardaki resimlere ve altlarinda yazan aciklamalara gore karpuz tohumunun cikarilmasinda fermentasyon yontemi kullanildigini kabul ediyor musunuz, etmiyor musunuz?

Soru 2: Hijyenle neyi kastediyorsunuz? Hijyen kelimesini burda hangi anlamda kullaniyorsunuz? Yukardaki resimlerde hijyen acisindan ne gibi bir onlem alinmis?

Uyguladigim yontem tohum sirketinin (bunlar kucuk olcekli, isini durust yapan tohum sirketleri bu arada) uyguladigi yontemle ayni, tek fark benim kucuk olcekte uyguluyor olmam. Tesis olarak kullandiklari sey de bildiginiz cop tenekesi. Karpuzu meyveleriyle birlikte cop tenekesine aktariyorlar, islanmasin diye de kapali bir ortamda fermentasyon tamamlanana kadar muhafaza ediyorlar. Sonra yikayip kurutuyorlar. Burdaki konu basligi domatesle ilgiliydi ama karpuz icin fermentasyon suresine domatesten daha fazla dikkat etmek gerekiyor, tohumlar uzun sureli olarak sivi icinde tutulursa cimlenme oranlari dusecektir.

Insanoglu, deney yaparak, bilimsel yontemi ve icgudulerini izleyerek yeni yontemler gelistiregeldi, bundan sonra da buna devam ediyor. Tohumu kurutarak da saklayabilirsiniz, fermentasyonla da saklayabilirsiniz; baska sekillerde de saklaniyordur. Bakin karpuz icin fermentasyon yonteminin, cucurbitlerde asagida resmi gorulen hastaliga neden olan bakteriyle (Acidovorax avenae subsp. citrulla) mucadelede de etkin oldugu biliniyor.

Name:  ipm1011photo02c.jpg
Views: 22824
Size:  35.9 KB

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Yanlış bilgi vermiyorum kestiğiniz resimler ile fermente edildiği görünmüyor tespitini yaptım. Siz ev ortamında uyguladığınız yöntemi profesyoneller ile kıyas edemezsiniz şartlarınız eşit değil.



Hijyeni evde sağlayamazsınızdan kastım örneklerini savurduğunuz ticari profesyonel şirketler ile sizin ve eviniz ortamı şartlarının eşitsizliğidir.

Ben kaç mesajdır uygulamanıza eleştirilerimi sıralayıp izah etmeye uğraşıyorum fakat siz eleştiride bulunmuyorsunuz diyorsunuz

Neresi kafanızı karıştırmakta birnefestoprak siz evde mutfağınızda bir işlem yapıyorsunuz o adamlar bu işi için imar ettikleri tasarladıkları tesislerde ben diyorum ki bu mevzu ekimden evvel yapılabilir bakteri yolu ile yapıyoruz zaten köyler dahi yapıyor bunu ama stoklamak doğru değil bu kadar basit. Artık biraz düşünseniz genel olarak tohumların insanın var oluşundan evvel bitkilerin üreme şekilleri üzerine kafa yorsanız örnek verdiğiniz şirketler ile kendi şartlarınızı mukayese etseniz...

abk, HakanG ve N.Akdas beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 21:23   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Soru 1: Yukardaki resimlere ve altlarinda yazan aciklamalara gore karpuz tohumunun cikarilmasinda fermentasyon yontemi kullanildigini kabul ediyor musunuz, etmiyor musunuz?

Soru 2: Hijyenle neyi kastediyorsunuz? Hijyen kelimesini burda hangi anlamda kullaniyorsunuz? Yukardaki resimlerde hijyen acisindan ne gibi bir onlem alinmis?

Uyguladigim yontem tohum sirketinin (bunlar kucuk olcekli, isini durust yapan tohum sirketleri bu arada) uyguladigi yontemle ayni, tek fark benim kucuk olcekte uyguluyor olmam. Tesis olarak kullandiklari sey de bildiginiz cop tenekesi. Karpuzu meyveleriyle birlikte cop tenekesine aktariyorlar, islanmasin diye de kapali bir ortamda fermentasyon tamamlanana kadar muhafaza ediyorlar. Sonra yikayip kurutuyorlar. Burdaki konu basligi domatesle ilgiliydi ama karpuz icin fermentasyon suresine domatesten daha fazla dikkat etmek gerekiyor, tohumlar uzun sureli olarak sivi icinde tutulursa cimlenme oranlari dusecektir.

Insanoglu, deney yaparak, bilimsel yontemi ve icgudulerini izleyerek yeni yontemler gelistiregeldi, bundan sonra da buna devam ediyor. Tohumu kurutarak da saklayabilirsiniz, fermentasyonla da saklayabilirsiniz; baska sekillerde de saklaniyordur. Bakin karpuz icin fermentasyon yonteminin, cucurbitlerde asagida resmi gorulen hastaliga neden olan bakteriyle (Acidovorax avenae subsp. citrulla) mucadelede de etkin oldugu biliniyor.

Eklenti 377636
Cevap 1: Fermantasyon ile alıyoruz yazıyor ise fermantasyon ile elde ediyorlardır.

Cevap 2: Sterilizasyonu kast ediyorum yukarıdaki görselleriniz reklam sunumdur geçtiğimiz günlerde salça reklamlarında domatesi fırça ile temizleyip tek tek sprey ile suladıklarını ima eder bir film dönüyordu nasıl yani çikolata reklamları inekten sağılan süt kazanda fındıkla karıştırıp haydee çikolata oldu naapak inanak mı ? Bakınız bakteri yolu ile elde ettiğiniz tohumu temizce saklamasanız bozulur ve bu canlılar gözle görülmezler görüyorsunuz bardağın dibinde bir koloni var düşünün gözle görülemeyen yaratıklar gözle görünebilecek kadar çoklar

Sözün özü; Fermantasyon doğru bir uygulamadır doğanın insan müdahalesine gerek kalmadan kendi yaptığı bir uygulama sizin yaptığınız bu sürece insan katmaktan ibarettir. Yaptığınız bir katlamadır çimlendirmeden hemen önce yapılması gerekir stoklayacak iseniz tohumun dışında bulunan doğal zırhını parçalamak onu değişkenlere karşı savunmasız hale getirmek yanlış.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025